Noul-corp-Spitalul-de-Copii-Louis-Turcanu

Primarul Timișoarei a anunțat că până la finalul acestui an ar trebui finalizată construcția noului corp ridicat în curtea Spitalului de Copii ”Louis Țurcanu”, finanțarea acestuia fiind asigurată de instituția pe care o reprezintă și de Ministerul Sănătății.

Ministrul Sănătății, Sorin Pintea, a fost prezentă, ieri, la Timișoara acolo unde a vizitat, printre altele, Spitalul de Copii ”Louis Țurcanu”, instituțiemedicale care are în construcție un corp nou. Începută de mai mulți ani, ridicarea clădirii s-a împotmolit de mai multe rânduri, având diferite cauze. Toate problemele pentru finalizarea noului corp al spitalului par să fi dispărut în acest debut de an, mai ales după vizita ministrului, care s-a întâlnit și cu Nicolae Robu în cursul vizitei sale.

Cei doi au ”negociat” cine și cât este dispus să plătească pentru îngrijirea unor copii bolnavi din zona de Vest a țării, ajungând la o concluzie. După ce a explicat că ”este vorba despre o clădire ultramodernă, mare, cu 8 niveluri -demisol, parter și 6 etaje-.”, edilul Timișoarei a făcut și totalul necasar încheierii șantierului. ”Pentru a o finaliza în acest an, mai e nevoie de o sumă de 22 milioane lei”, a spus liberalul care conduce Primăria Timișoara de peste șase ani.

”Având-o în vizită, spre seară, pe d-na Ministru al Sănătății, Sorina Pintea, i-am prezentat stadiul lucrărilor și am rugat-o să sprijine proiectul, având în vedere că Spitalul de Copii din Timișoara este de o importanță deosebită nu numai pentru Timișoara, nu numai pentru județul Timiș, ci pentru întreagă această parte de vest a țării și chiar la nivel național! Ne mândrim că aici sunt vindecați copii aduși inclusiv din Nordul Moldovei și din Dobrogea, ca să ilustrez cu doar două din zonele cele mai îndepărtate de noi ale României.

Concret, i-am cerut doamnei Ministru pentru acest an suma de 20 milioane lei, angajându-mă ca eu să asigur de la bugetul local 2 milioane lei. Având loc în mod firesc o negociere, am convenit ca d-na Ministru să ne aloce 15 milioane lei de la bugetul Ministerului Sănătății, iar noi să asigurăm diferența de 7 milioane lei, sub angajamentul doamnei Ministru că Ministerul Sănătății va finanța achiziția echipamentelor medicale de ultimă oră prevăzute prin proiect. Eu mă declar mulțumit și promit solemn că cei 7 milioane lei vor fi plătiți efectiv de Primărie cel târziu până la finele lunii iulie 2019!

Îi mulțumesc doamnei Ministru pentru abordarea nepartinică a subiectului! Și am convingerea că putem oferi, împreună, un exemplu demn de urmat, de relație Putere – Opoziție, în interes public! În speță, în interesul copiilor României!”, a detaliat Nicolae Robu, care promite, astfel, că până la încheierea anului în curs, clădirea ar trebui să fie gata, dotarea cu echipamente medicale a noului corp al Spitalului de Copii ”Louis Țurcanu” urmând să fie asigurată cu fonduri direcționate tot de Ministerul Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.