Blat total! Dominic Fritz are asigurat al doilea mandat în fruntea Primăriei Timișoara, odată cu iminenta debarcare a președintelui Alin Nica din fruntea PNL Timiș 

- Advertisement -
Ca să fie bine și să nu fie rău! Nu pentru timișoreni sau bănățeni, ci pentru marii combinatori din politica locală care nu văd dincolo de CNP-ul personal și de propriile interese. Exact asta e deviza pe care o pregătește, de mâine încolo, PNL și PSD, ca să-l îmbucure, cu manta, pe Dominic Fritz. Așa că e bine ca, pe viitor, timișenii să știe că mult trâmbițatul interes popular e doar o marotă de doi lei și o poveste de cârciumă, fredonată de o clasă politică locală care, de peste 30 de ani, n-a fost în stare să construiască nici măcar o centură ocolitoare. Darămite un spital sau o școala nouă!

Scenariul, la care au achiesat grupurile de putere și de interese din PNL și PSD Timiș, e simplu. Mâine, la Sinaia, are loc Biroul Politic National al PNL, ocazie cu care toți contestatarii președintelui CJT Alin Nica sunt în dispozitiv, deja, pentru a cere schimbarea acestuia din funcția de lider al PNL Timiș. Așa cum spun sursele voceatimisului.ro, planul are toate șansele și ingredientele unei reușite, cu atât mai mult cu cât, în spatele cortinei, trag sforile și mai marii PSD Timiș, în frunte cu Alfred Simonis. Deci, până la instaurarea în fruntea PNL Timiș a deputatului Marilen Pirtea, e o chestiune de maxim o zi sau două. Că nu întâmplator, dis de dimineață, un alt greu al PNL Timiș, Sorin Supuran, a ieșit cu o postare pe Facebook care a încins și mai mult atmosfera. Oricum, una extrem de tensionată, deja, după validarea de ieri a lui Nicolae Robu, în forurile județene ale PNL Timiș, ca viitor candidat la Primăria Timișoara.

Atacul lui Sorin Supuran a fost dat la adresa primarului de Sannicolau Mare, Dănuț Groza, mâna dreaptă a încă președintelui Alin Nica: “…este necesar să reamintesc că, Dănuț Groza a contribuit la tensiunile din timpul mandatului d-lui Robu, cerându-i demisia public din funcția de Președinte și biroului politic de la acea dată, atât înainte, cât și după pierderea alegerilor la Primăria Timișoara. De asemenea, a făcut afirmații publice calomnioase în repetate rânduri la adresa dumnealui și a unor membri din biroul politic și în detrimentul intereselor filialei. Credem că Secretarul General actual este sursa multor neînțelegeri, menținând starea de conflict între colegii primari și exercitând o influență negativă asupra Președintelui Filialei și a Biroului politic județean actual. Prin urmare, solicit în nume personal și al unui grup larg de susținere schimbarea lui Dănuț Groza din funcția de Secretar General”. 

Este cât se poate de evident, pentru toti cei care cunosc jocul politic că, în fapt, atacul lui Sorin Supuran, nu este la secretarul PNL Dănuț Groza, ci la președintele filialei, Alin Nica. Acum, ce câștigă fiecare, e simplu! În primul rând, dacă preia PNL Timiș, deputatul Marilen Pirtea are asigurat un nou mandat de parlamentar pe care, în actuala ecuație, la timonă cu Nica și Groza, nu l-ar mai fi pupat. În veci, amin! Pe de altă parte, la pachet cu Nica, evident, își va pierde calitatea de candidat la Primăria Timișoara, validat în forul statutar al PNL Timiș, și Nicolae Robu. Deci, în noua lumină a lucrurilor, dacă va mai dori un mandat în fruntea administrației locale de pe Bega, se pare că singura soluție a lui Nicolae Robu va fi candidatura din postura de independent, lucru pe care ar fi trebuit sa-l înțeleagă, până ieri, când s-a lăsat sedus de foștii săi sabotori din 2020. Da, despre Nica și Groza e vorba! 

Cert e că, în formula Marilen Pirtea – Sorin Supuran în fruntea PNL Timiș, actualul viceprimar al Timișoarei, Cosmin Tabără, inexistent în sondaje, va fi iepurele care va alerga în cursa pentru PMT. Așa că, cu un Robu – independent, cu un Tabără – iepure de campanie și cu PSD, inexistent pe plan local, actualul primar Dominic Fritz va avea asigurat, de la anul, încă 4 ani în fruntea administrației locale. Cu atât mai mult cu cât, se pare, viitoarea conducere a PNL și șmecherii de la PSD, la nivel județean, au bătut palma, la București, pentru liste comune. Deci, PSD Timiș nu va avea un candidat la PMT, căci va alerga de nebun, după Fritz, vicele Cosmin Tabără. Evident, PSD va trage lozul cel mare la CJ Timiș, unde, mai mult ca sigur, va candida președintele Alfred Simonis, șeful Camerei Deputaților. Așa, odată cu intrarea deputatului Simonis în teren, s-au terminat și presiunile cu candidatura asupra liderului PSD Timiș!

În concluzie, primul câștigător, din toată această ecuație euclidiană, este Dominic Fritz. După, pe locul secund, e PSD. Un partid care, mai mult ca sigur, va prelua frâiele CJ Timiș, în frunte cu Alfred Simonis. Evident, din postură de anexă a PSD, PNL Timiș pierde totul: și administrația locală, pe care ar fi avut toate șansele să o recâștige, având în vedere cifrele din sondaje, net în favoarea lui Nicolae Robu, dar și administrația județeană pe care a avut-o, dar n-a știut să o păstreze din vina exclusivă a lui Alin Nica și a acoliților săi. Dar ce mai contează toate astea, dacă toți combinatorii politici sunt mulțumiți și fericiți, de mâine încolo, după reuniunea de la Sinaia a PNL? Cât despre voința timișorenilor sau bănățenilor, dincolo de blaturile pe masă, rămâne cum am stabilit: AMIN!

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare