Respect maxim! În timp ce primarul Dominic Fritz își continuă lupta cu interlopii imaginari, de Ziua Morților, timișorenii se afundă în mocirlă, la intrarea în cimitirul din Calea Buziașului

- Advertisement -
Că, din nou, realitatea gri a orașului e diferită față de ficțiunea bombastică, prezentată de primarul Timișoarei, nu mai surprinde pe absolut nimeni! Pur și simplu, două lumi paralele! Trist că, prin acțiunile sale, Dominic Fritz nu face decât să demonstreze – încă o dată, dacă mai era nevoie! – că imaginea sa publică e mult mai importantă decât nevoile și prioritățile simple ale contribuabililor de rând. Cu siguranță, nu vorbim despre doleanțele unor rătăciți, ci de respectul pentru mii de timișoreni care azi, așa cum o cere datina, ar fi trebuit să-și onoreze morții, cel puțin în condiții normale și firești. Exact așa cum îi șade bine unui oraș european, unei capitale culturale și unei cetăți în care, nu-i așa, sub vibe-ul USR, dau năvală toți investitorii mapamondului.

Acum, după cum sugerează și imaginile, accesul la mormintele din cimitirul municipalității, situat pe Calea Buziașului din Timișoara, se face mai ceva ca-n Evul Mediu timpuriu. După o noapte de ploi torențiale, intrarea în locul de omagiu și reculegere sufletească arată mai ceva ca și tranșeele din Ucraina sau Fâșia Gaza! Și asta chiar de  Ziua Morților – 1 Noiembrie! Dincolo de gropile adânci de peste 1 m și circa 4 metri lățime, înfundate de noroi, mâluri care au invadat și trotuarul din fața cimitirului, administrația lui Dominic Fritz nu a fost în stare să instaleze nici măcar vreun podeț provizoriu și niște trepte efemere, care să înlesnească accesul timișorenilor la cei dragi, trecuți în lumea de dincolo. Măcar pentru bătrâni! Asta-i respectul! Așa înțelege Primăria Timișoara să aibă grijă de nevoile și tradițiile bănățenilor!

În schimb, a fost mult mai important pentru municipalitatea de pe Bega ca să-și continue bâlciul cu interlopii și mafioții imaginari, care, chipurile, au pus stăpânire pe patrimoniul Timișoarei. Mai mult, s-a irosit energie și timp, chiar și cu o conferință de presă, ca scenariul să fie ca la carte. Semn că bătălia de imagine a primarului Dominic Fritz, dusă împotriva invadatorilor domeniul public, a primat în fața nevoilor cotidiene și de bun-simț ale timișorenilor – o cale de acces în cimitirul din Calea Buziașului! Oricum, azi, așa cum era de așteptat, marea demolare a clădirilor ilegale de pe malul Begăi, e vizibilă doar pe Facebook.

În realitate, în primă fază, vorbim despre desțelenirea unor acareturi (nici măcar terase) și desființarea unei parcări betonate din incinta fostului Club CFR Timișoara, actualmente Terasa Boss, locație care, azi, conform actelor, este închiriată de mafia condusă de Mitică Viel (Miki Boxerul). Mai exact, un ciment turnat acum vreo 60 de ani, fără nicio autorizație, de către sindicatul Regionalei CFR Timișoara, peste un spațiu verde, așa cum se proceda în regimul comunist, în numele și-n beneficiul clasei muncitoare. Deci, nici vorbă despre construcții ilegale, construite sau înfăptuite de interlopi sau mafioți, ci de funcționari publici ai aparatului de stat. În plus, s-au mai tăiat câțiva arbori maturi care, evident, ocupau ilegal domeniul public, fiind plantați, cum altfel, decât fără documente legale.

Tot în avântul pionieresc al demolării, menit să (re)confirme marea împroprietărire a municipalității, cel mai probabil, ori mai târziu ori mâine, se vor dărâma alte două anexe din beton, construite pe post de depozite, tot de comuniști și tot fără acte, în urmă cu peste jumătate de deceniu! Cam pe vremea în care Miki Boxerul nici nu visa cum arată centrul Timișoarei! Așa că, dacă tot nu se ocupă de accesul în cimitire, nici măcar de Ziua Morților, e bine de ținut minte că primarul Dominic Fritz a ales să-și prioritizeze cruciada, nu cu interlopii, ci cu șmecherii din fostul Comitet Central al Partidul Comunist Român. Dovadă că dușmanii municipalității, chiar dacă au pierdut guvernarea de mai bine de trei decenii, mișună și în zilele noastre, îmbrăcați în trening de… mafioți!

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Amatorism acut! Primarul Dominic Fritz, nici măcar erou de benzi desenate

Să ne aducem aminte, cu plăcere, când omul de...

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Șeful Postului de Poliție din comuna Moșnița Nouă, pieton din cauza alcoolului

În data 6 octombrie 2023, în jurul orei 05:00,...

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare