Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Hai cu S.I.C.E! Primăria comunei Giroc se contrazice flagrant, în spețe absolut similare, în funcție de combinațiile și interesele personale ale angajaților

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
Chestiunea de azi, e una extrem de simplă: dubla măsură a combinatorilor imobiliari din administrația giroceană! Și o să luăm spețele, bucată cu bucată, cu mici explicații de subsol, și le vom pune în oglindă, ca să nu existe loc de interpretare, nici măcar din partea chestorului Alin Petecel, șeful Inspectoratului de Poliție Timiș. Tot efortul, în speranța că, măcar în ceasul al treisprezecelea, comisarul-șef Petru Raj Rumega, mai marele Serviciului de Investigații a Criminalității Economice, măcar o dată-n viață, se va sesiza din oficiu. Mai mult, că, în persoană, cu mânuța lui, va da câte un număr de penal, indiferent de repercusiuni și de cumetrii. Ce mai, ca un adevărat ofițer de carieră care se respectă și care nu stă la masă cu cooperativa imobiliară din comuna Giroc, chiar dacă  a văzut-o crescând sub ochii săi, zi de zi, încă din zorii carierei sale.

Să dăm drumul la jucărie! În două reprize, ca într-o partidă de fotbal profesionist, pe 13 și 28 februarie 2023, așa cum rezultă dintr-o serie de înscrisuri oficiale, Primăria Giroc i-a comunicat dezvoltatorului imobiliar Ovidiu Mitulețu, patron al SC Zeke Group & Co SRL că nu-i poate intabula imobilul construit pe strada Zefirului nr. 28. Practic, o construcție de tip D+P+1E+M, cu 10 unități locative, 3 boxe și 17 locuri de parcare adiacente! Motivul, așa cum îl scrie cu mânuța lui angajatul administrației locale – ing. Mirel Luigi Mușat, chiar în fișa de verificare a cererii de eliberare a certificatului de atestare a edificării construcției, este următorul: NU respectă prevederile PUZ cu privire la numărul maxim de unități locative admise pe parcelă! La capitolul concluzii, a fost și mai simplu – NU se admite recepția la terminarea lucrărilor.

Aici, ca să știe și comisarul-șef Petru Raj Rumega de la SICE, când o să pună număr de penal pe coperțile dosarului, patru chestiuni prezintă importanță. Unu – într-adevăr, omul de afaceri Ovidiu Mitulețu nu a respectat PUZ-ul, așa cum nu au făcut-o nici vecinii săi de parcelă, care și-au intabulat construcțiile, fără probleme. Doi – așa cum rezultă din probe audio-video, ing. Mirel Lugi Mușat a fost instigat să blocheze intabularea imobilului construit de SC Zeke Group & Co SRL. Și nu numai! Trei – povestea cu nerespectarea PUZ-ului nu este una singulară, ci a fost aplicată mai multor dezvoltatori care, ulterior, au și făcut plângeri penale sau au mers pe instanțe civile împotriva administrației locale. Patru – pe data de 17 octombrie 2023, aceeași Primărie Giroc, care în februarie l-a trimis la plimbare pe Mitulețu, a acceptat intabularea construcției. Fără nicio altă expertiză tehnică, vreun document în plus sau în minus!

În oglindă, tot spre știința șefului SICE, cu exact o lună înainte, pe data de 18 septembrie 2023, Primăria Giroc a dispus intabularea unui imobil de P+2E+M, situat pe strada Romulus nr. 15, cu un număr de 12 unități locative, pe numele Sc Alehandryta Soft Construct SRL, patronată de Alexandra Cristeți, fosta mână dreaptă a cooperatistului iordanian Mueen Al Shawish. De această, dată ing. Mirel Luigi Mușat, în calitate de angajat al Primăriei Giroc, se jură că totul e în ordine, deși din Regulamentul Local de Urbanism (RLU), aferent PUZ-ului din zona Lidl – Giroc, la capitolul funcțiuni permise, scrie, negru pe alb: locuințe colective cu maxim 8 apartamente. Deci, 8 nu 12! Și un maxim de P+2. Nu P+2+M! Cu alte cuvinte, PUZ-ul nu a fost respectat, exact ca-n situația punctuală a lui Ovidiu Mitulețu!

Tot pentru cultura generală a comisarului-șef Petru Raj Rumega, se impun următoarele amendamente. Unu – cererea de intabulare a SC Alehandryta Soft Construct SRL a fost operată cu maximă celeritate, documentul fiind depus, așa cum rezultă din probe, pe data de 6 septembrie 2023. Doi – după cum se vede și din fotografii, imobilul a fost recunoscut pentru împroprietărire, fără ca parcarea, parte integrantă din autorizația de construire, să fie finalizată. Trei – rămâne ca șeful SICE să stabilească și să probeze cum de a fost posibilă intabularea, în ciuda prevederilor PUZ, în ce condiții și cine e funcționarul care a insistat, pe toate palierele, pentru definitivarea documentelor. Și, mai ales, de ce!? Patru – cel puțin până acum două zile, deși certificarea construcției s-a făcut pe data de 18 septembrie a.c, documentele publice, emise în favoarea firmei Alexandra Cristeți, nu erau urcate în sistemul electronic intern al Primăriei Giroc, ci ascunse prin sertare!!! Unde zac și acum!

Finul anului

În toamna anului trecut, un alt om de afaceri din Giroc, Radu Burescu, a cerut Primăriei Giroc, în baza unor documentații cadastrale, schimbarea de destinație a unor spații comerciale (SAD) în apartamente de locuit, într-un imobil situat pe strada Trandafirilor nr. 40. Și dezvoltatorul a luat-o peste bot, ultimele respingeri de documentații tehnice, fiind înregistrate la administrația locala pe data de 29 mai 2023. Motivul – o poveste cu Legea Locuinței care prevede suprafețe minimale pentru apartamente dar doar pentru cele aflate în proiectare, nu edificate, deja. În fine, la sfârșitul lunii octombrie 2023, fără nicio altă documentație în plus, exact ca și în cazul lui Ovidiu Mitulețu, Primăria Giroc se sucește 180 de grade și aprobă schimbarea de destinație a celor 4 spații comerciale în locuințe, în beneficiul SC Oslo Construct SRL, patronată de Radu Burescu. Deci, s-a putut!

Pe de altă parte, în oglindă, așa cum rezultă din documente, Primăria Giroc nu face același lucru și cu un alt dezvoltator imobiliar, Cristian Fedor, care a construit un imobil pe strada Fântâni nr. 18 din Giroc. Nu numai că nu face dar, cu fix 6 zile înainte de a-i da refuzul lui Radu Burescu, pe data de 23 mai 2023, la foc continuu și prin numere succesive, administrația locală i-a eliberat lui Cristian Fedor cel puțin un număr de 14 Certificate de Urbanism (nr. 304-317) prin care-i schimbă SAD-urile în apartamente! Și, ca tot tacâmul să fie complet, după cum reiese din sistemul electronic al administrației locale, documentațiile lui Cristian Fedor au fost procesate/validate pe loc și înscrise în calculator cu data depunerii: 24 aprilie 2023, cu începere de la ora 17.22 minute!!! În afara programului legal de lucru, care s-a încheiat la ora 16!

Și problemele nu se opresc aici! În primul rând, ca să conturăm povestea, trebuie specificat faptul că imobilul de pe strada Fântâni nr. 18 din Giroc, care a beneficiat de un tratament special pentru un număr de minim 14 apartamente (foste SAD-uri), este unul și același despre care voceatimisului.ro a scris că încalcă flagrant Autorizația de Construire nr. 129 din data de 26 martie 2019. Mai exact, inițial, regimul de înălțime a fost aprobat pentru un P+2E, cu un număr de 11 unități locative și spații cu altă destinație (SAD). Ulterior, documentul administrativ a mai primit o completare – AC nr. 433 din 24 septembrie 2020 sub titulatura de… modificări interioare și exterioare: mezanin și etaj retras! O poveste nemuritoare, care a fost demontată de ISC Timiș, și un blat spectaculos, între Primăria Giroc și dezvoltator, așa cum a detaliat și voceatimisului.ro, pe baza concluziilor autorității de control care au confirmat, până la virgulă, absolut toată ancheta jurnalistică.

Acum, dacă o mai funcționa instituția sesizării din oficiu, comisarul-șef Petru Raj Rumega are ocazia să lămurească câteva aspecte legate de blocul de pe strada Fântâni din Giroc, fără să țină cont de relația naș-fin cu familia Fedor. Unu – ce dioptrii a folosit ing. Dan Emilian Pârvulescu și ce tip de învățământ a frecventat când, înainte de intabularea imobilului, a certificat printr-o expertiză tehnică (nr. 365/2021), că cele două nivele în plus față de autorizația de construire sunt, de fapt, un mezanin și un etaj retras?! Doi – să identifice, în teren și cu cartea funciară în mână, care sunt locuințele din mezanin și de la etajul retras, dincolo de orice dubiu, din blocul familiei nașului. Trei – cine este omul lui Cristian Fedor din Primăria Giroc și cât de strânse sunt legăturile economice, contractuale și patrimoniale dintre cei doi? Patru – dacă există vreo legătură directă între descinderile subalternilor de la SICE și blocul de pe strada Fântâni? Și așa, doar în subsidiar, dacă comisarul-șef Rumega se simte bine, împăcat și relaxat?!

Și că tot suntem la capitolul discuțiilor despre Serviciul de Investigații a Criminalității Economice din cadrul IPJ Timiș, din nou, gratitudinea voceatimisului.ro merge către magistrații care au încuviințat descinderile de la Primăria Giroc și, nu în ultimul rând, către polițiștii care au instrumentat și își mănâncă nervii și sănătatea cu combinațiile de milioane de euro ale funcționarilor din administrația de la marginea Timișoarei. La cum merg lucrurile, e clar că bezelele și gândurile noastre bune, în direcția celor două echipe mixte, îi irită la maxim, atât pe mai marii Poliției bănățene cât și pe o mână de magistrați de prin Parchete. Așa că, încă o dată, FELICITĂRI! Hai Dinamo!

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore