Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Probă video! Iordanianul Al Shawish – ”Mă doare nici în pu…ă de tot ce se scrie în ziare pentru că eu, pe picioarele mele, m-am dus la toți și le-am spus: controlați-mă! Că nu o să găsiți numai pu…a să luați”

- Advertisement -
Și iată că a venit momentul, după fix un an de zile de la demararea primei investigații de presă (9 iunie 2021), să punem pe tapet și să scoatem la lumină, așa cum am promis, primul material video din deja celebra fonotecă de aur, intrată în posesia redacției voceatimisului.ro. Zeci de pelicule care, în mod cert, în clipa în care vor vedea lumina zilei, vor crea un deranj pe măsură. Mai ceva ca la cutremurul din ‘77! Așa că toți cei care se știu cu combinații urbanistice, cu averi nedeclarate și cu interese patrimoniale obscure pe raza comunei Giroc sunt rugați, indiferent de apartenență sau structură, fie să rămână cu centurile de siguranță bine ancorate ori să ia legătura cu Direcția Națională Anticorupție!

Acum, odată cu arestarea iordanianului Mueen Al Shawish și cu trimiterea acestuia în judecată de către DNA Timișoara, pentru fapte incompatibile cu statutul unui om de afaceri onest și corect – așa îi plăcea să spună despre el – s-a ivit și prima oportunitate la orizont! Una care va (re)demonstra, dacă mai e cazul, că traficul de influență de pe raza comunei Giroc a fost mereu la ordinea zilei și… pe paliere de comandă! Iar Al Shawish, așa cum a susținut mereu voceatimisului.ro, a fost unicul intermediar al comunității arabe, care avea interese imobiliare enorme pe raza localității de la marginea Timișoarei, cu cooperativa urbanistică, ghidonată de profesorul de sport Ionel Dan Pascu (Puiu Minda)!

Și Mimo i-a taxat la sânge pe conaționalii săi, ori de câte ori a avut ocazia! Nu pe mărunți, ci pe bani grămadă, tocmai pentru că a avut de la cine să ia lecții de economie de piață, cursuri intensive care, cel puțin în cazul PUZ-ului de la Lidl din Giroc, așa cum rezultă dintr-o înregistrare, au fost impozitate de către cooperatistul Minda cu”…bani și două parcele”! Deși, cum am mai spus, în cazul celor două tarlale, există contracte de vânzare-cumpărare pe numele cadrului didactic! Ceea ce înseamnă, fie că iordanianul Al Shawish bate câmpii cu grație divină, vorbind doar ca să se audă cu ecou, fie avem în față două simulări de acte publice, cu retur de bani, întocmite doar pentru a acoperi activități infracționale ale cooperatiștilor.

Una peste alta, în cazul lui Mueen Al Shawish, ancheta procurorilor DNA Timișoara nu face altceva decât să confirme, la virgulă, investigațiile de presă ale voceatimișului.ro. Mai exact modul în care, după reguli absolut mafiote, a funcționat urbanismul de pe raza comunei Giroc! Și cea mai șmecheră combinație imobiliară, care de altfel stă și la baza acuzării iordanianului, a fost transformarea din pix a terenurilor extravilane…în intravilane.

O manevră absolut ilegală, aducătoare de profituri uriașe, care a scutit cooperativa imobiliară de costurile unor proiecte tehnice, de calvarul realizării și aprobării unor PUZ-uri, titularizând-o direct pe autorizații de construire, chipurile, pe intravilan! Și ca să fie tot tacâmul complet, multe dintre actele administrative, au fost emise în aceeași zi cu depunerea documentațiilor, semn că totul era pe repede-înainte! După care, așa cum rezultă din probe, proiectele extravilane, fără PUZ dar cu AC-uri, erau înstrăinate către diverși dezvoltatori imobiliari, în general arabi, la prețuri de piață, fie cu banii jos ori în rate, în funcție de numărul apartamentelor! O hoție cât o zi de post!

Povești intravilane

Încă de anul trecut, prima instituție, care a sesizat această anomalie, a fost Camera de Conturi Timiș! Și a și exemplificat-o printr-un contract, încheiat în beneficiul SC Minda & Mimo SRL, având ca obiect teren intravilan cu suprafața de 9.700 mp, categoria de folosință – arabil extravilan, înscris în CF nr. 407426 Giroc! Doar Direcția Fiscală – Patrimoniu din cadrul Primăriei Giroc, la data de 11 martie 2019, a zis teren intravilan! Cu toate că inclusiv Planul Urbanistic General (PUG) al localității arată, chiar și la această oră, că poziționarea exactă a parcelei arabile este în extravilan!

Ulterior, terenul a fost vândut de SC Minda & Mimo SRL, cu două autorizații de construire pentru imobile înșiruite P+1, către tot atâtea entități private: SC Darin Best Residence SRL, aparținând lui Abu Namous Emad Hussein Atwa Hussein și  SC Cristalli Armonia Noir SRL, care-l are acționar pe același Mueen Al Shawish. Așa se face că, azi, în extravilanul Girocului, există construcții! Ba chiar au fost și vândute, deja!

Cert e că unda de șoc a mai lovit o dată, în toată această poveste halucinantă! Mai exact în momentul în care Camera de Conturi Timiș a cerut explicații din partea Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Timiș, practic detalii referitoare la modul în care s-a operat schimbarea categoriei terenului din extravilan (conform PUG) în intravilan, cu atât mai mult cu cât la baza deciziei funciare, nu a existat nicio documentație de urbanism, așa cum cere legea.

Răspunsul OCPI Timiș, datat pe 5 aprilie 2021, este unul dezarmant și de pus în ramă: Dintr-o regretabilă eroare, la momentul efectuării conversiei în format electronic a CF de hârtie nr. 4765 Giroc, parcela A541/1/34 a fost înscrisă în CF nr. 407426 Giroc ca fiind teren intravilan, în loc de teren extravilan, așa cum ar fi fost corect”. O abureală de zile mari, cu atât mai mult cu cât, din nou, tot fonoteca de aur demonstrează, pe suport audio-video, că ”…avem omul nostru la Cadastru și rezolvăm orice în două minute”.

Și povestea s-a închis așa, în aer, și chiar dacă OCPI Timiș și-a recunoscut ”greșeala”, totul a rămas la nivel de ”eroare umană”. Chiar dacă ”corect” ar fi fost cu totul altfel! Oricum, timpul a demonstrat că din această situație, în care glonțul i-a trecut pe lângă ureche, Mueen Al Shawish n-a învățat absolut nimic! Dacă ar fi fost altfel, azi, iordanianul Mueen Al Shawish nu ar fi fost nici în arest și nici anchetat de DNA Timișoara!

Căci, așa cum rezultă din probe, piatra de temelie, care a stat la baza încarcerării arabului, o reprezintă două cărți funciare de pe raza comunei Giroc, 415757 (7882 mp) și 415759 (6529 mp), ambele terenuri aflate, cum altfel, în extravilanul localității. Inițial, cele două loturi au aparținut SC Mimo Real Estate SH SRL – iordanianului Mueen Al Shawish și sirianului Nidal Cheickh Asad. La începutul anului trecut, terenurile au fost înstrăinate către Susan Cheikh Asad și Ruwaida Cheikh Asad, fiicele sirianului. Cu promisiunea fermă, venită din partea cooperativei imobiliare, că suprafețele vor fi introduse, pe aceleași filiere bătătorite, în intravilanul localității Giroc. Și în baza garanțiilor oferite de către cooperatiști, că totul va fi bine, pe una dintre parcelele extravilane au fost demarate chiar și construcții – 3 blocuri!

Amenințări și înjurături

Din păcate, de data aceasta a fost cu ghinion! Mai puțin pentru Nidal Cheikh Asad, care plătise vreo 500.000 de euro pe cele două parcele ”urbanizate”, mai mult pentru Mueen al Shawish! Cu ghinion, doar pentru că, în ceasul al treisprezecelea, pe 9 noiembrie 2021, Primăria Giroc și-a făcut treaba ca la carte, punând adevărul pe hârtie, în special datorită presiunii mediatice.

Și administrația locală s-a repliat și a dat negație, pe ambele parcele, cu litere de-o șchioapă: extravilan! Acum, e clar că de aici, cu nervii întinși la maxim, iordanianul Mimo nu a mai putut să-l aresteze pe arhitectul-șef Florin Roman – că așa se lăuda, că-l bagă la beci, când vor mușchii lui – ci a încercat să-l cumpere cu 90.000 de euro, presându-l mai ceva ca la un meci de hochei, la mantinelă! Și așa a luat avânt dosarul procurorilor DNA! În primul rând pe o sesizare din oficiu, având la bază investigațiile jurnalistice din voceatimisului.ro, apoi pe interceptări și abia în cele din urmă pe denunțuri. Da, pluralul e corect: DENUNȚURI!

Și Mueen al Shawish a căzut pe monitorizările magistraților anticorupție. Tangențial, chiar și Puiu Minda. Într-o discuție interceptată, ”Mimo” i-a spus lui Roman să rezolve problemele lui Nidal Cheikh Asad: ”Tu să-mi dai adeverințele acolo la el, știi? Pentru că el non-stop îmi cere cinci sute de mii de euro, bani pentru… (…) Dă-ne acolo și-ți dau ce vrei tu. (…) Patruzeci și cincizeci. Nouăzeci, adică numai să-mi dai adeverința”.

Practic, așa cum rezultă din rechizitoriu, ca să fie convingător, ca-n filmele cu mafioți, Mimo l-a amenințat pe arhitectul-șef Roman: ”Eu, dacă pățesc ceva… eu… (neinteligibil)… eu mă … pe tot. Împușc în cap”. Și nu e prima dată, așa cum o să vă convingeți cât de curând, când Mueen Al Shawish și Puiu Minda l-au amenințat pe Florin Roman. Au mai fost situații punctuale…terorizante! Unele au implicat, deși pare greu de crezut în secolul XXI, chiar și animale de companie!!!

Acum, în captura video de la finalul materialului, în contextul celor prezentate mai sus, puteți urmări discursul războinic al iordanianului Mueen Al Shawish care, la întâlnirea de taină, a venit acompaniat de Alexandra Cristeți, omul său de încredere și, la un moment dat, reprezentant oficial al SC Kantara Building SRL, deținută de Chiekh Asad Rafat: ”Te duci și iei 300 de euro de la Bughy (n.n. – Bughy Assad, patron al SC Emessa Residence SRL, nepot al lui Nidal Cheick Asad) și îi dai lui. Eu nu vreau să mă cert, nu de frică. Vreau să văd unde ajungem și pe urmă avem o altă discuție. Mai am foarte puțină răbdare! Foarte puțină! Am început să fiu un om credincios, să mă rog la Dumnezeu ca să-mi dea răbdare, știi? Atât vreau să știi că pe mine mă doare-n nici în pu…ă de tot ce se scrie în ziare pentru că eu, pe picioarele mele, m-am dus la toți și le-am spus: controlați-mă! Că nu o să găsiți numai pu…a să luați! Eu sunt cel mai în regulă om din oraș. Absolut. Totul e complet în regulă. Eu sunt singurul care sunt în regulă. Și, dacă cineva mă-nregistrează, nici nu contează. Sunt vorbe! Documentele vorbește…”.

Bineînțeles că, între timp, viața a demonstrat că Mueen Al Shawish, dincolo de ”vorbe”, nu era chiar Albă ca Zăpada și nici vreunul din cei șapte pitici! Mai mult, cu siguranță, nu l-a durut chiar în pu…ă de tot ceea a dezvăluit voceatimișului.ro despre combinațiile sale urbanistice de pe raza comunei Giroc! Că altfel, nu ne-ar fi căutat cu lupa prin Timișoara și nici n-ar fi umblat cu fotografiile noastre prin telefon, ca să găsească… cunoștințe comune!

Mai mult, n-ar fi făcut nici flic-flacuri, ca un disperat, utilizând tot soiul de canale, chiar și internaționale, doar ca să aibă ”măcar o discuție de 5 minute, în privat” cu voceatimisului.ro. Și a fost cu flit de fiecare dată, pe probate, tocmai pentru că iordanianul a refuzat discuții… oficiale! Așadar, ca să fie la fel de clar pentru Al Shawish, din nou: oferta e încă deschisă și e tot pe masă!

- Advertisement -
Tiberiu Kiss
Tiberiu Kiss
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

11 COMENTARII

 1. …cred ff tare ca e mai util să-l intrebam pe dl szatmari de la Bega Turism despre pensiunea micului geniu // protector de agenți acoperiți -Ursu de OCPI
  …100 LA 100 STIE SA VA INDICE LOCATIA, și dansul are o locație de cazare în zona

 2. l Arhitectul Florin trebuie introdus la arest, a premeditat și pus în opera lucrările din Giroc, AlSwawish și Minda sunt analfabeți, imcoerenti și prosti sa gândească scenariile! Minda nu poate rosti cuvântul păsărica, fără sprijin iar cetățeanul Al Swawish poarta ceasul invers pe mana, a nu pentru moda..doar ca asa crede el în fusul orar!..

  • Dacă aveti probe ca arhitectul a premeditat ceva, va rog sa le puneți la dispoziție. In rest, dati-mi voie sa ma îndoiesc profund de faptul ca ceilalți doi, la care faceti referire, sunt analfabeți. Din contra!

 3. ..dar cum se face ca , din nou, se pune de-o mânarie imobiliar și brusc apare și un binevoitor de la OCPI !??..în speță OCPI TIMIS
  …ACEEASI INSTITUTIE CARE A SLUJIT SI PARAFAT și MEGA MÂNARIA mansarde fără ac și cf
  …a nu se uita ca toți iluștrii conducători de Mari Servicii , sunt și au fost angajați la OCPI TIMIS , probabil un bun paravan pt MEGA MÂNARII
  …poate întrebați, d-lor jurnaliști cum de ia crescut micului dir de OCPI și MARE FAN MARI SERVICII , nea URSU , o pensiune pe malul Dunării ( e un nene SZATMARI CARE VA POSTE CONDUCE PANA ACOLO

 4. Felicitari voua jurnalistilor pentru investigatiile si munca depusa!
  De ce sa asociat Mimo cu Puiu?,pentru a multuplica mai simplu si usor niste bani,Mimo avea minte buna si Puiu avea influenta,el conducea Girocul
  Acum sa speram ca procurorii au retinut din investigatiile dumneavoastra cine era persoana principala cu traficul de influenta pe Giroc
  Domnilor jurnalisti,vreau sa va intreb urmatoarele
  Din terenurile cumparate impreuna de Mimo si Puiu si revandute fraierilor,toate erau falsificate?

 5. Roman e manjit pana la gat. Lua spaga de la fiecare autorizatie de construire ca sa treaca. Si impartea cu Toma. L-au aruncat sub autobuz pe tigan ca sa scape ei. Roman si Toma luau spaga!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore