Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Poveste fără sfârșit. ONCOGEN Timișoara anunță, din nou, că vaccinul românesc anti-Covid e gata!

- Advertisement -
Și că de data aceasta, chiar, totul e pe bune! Practic, așa cum a fost de fiecare dată, la pachet cu anunțuri triumfaliste, fără finalizare, dar pline cu exerciții de imagine și victimizare. Totuși, un lucru e, din nou, sigur: că nici măcar acum, nu e foarte clar în ce sens vaccinul românesc, dezvoltat de cercetătorii de la Oncogen Timișoara, sub bagheta eminentului profesor de talie internațională și cadru didactic de prestigiu al UMFT Virgil Păunescu, e… gata!

Nu de alta, dar ceața în jurul vaccinului românesc anti-Covid, care ar fi trebuit să imunizeze globul ”pe următorii 11 ani dintr-o singură doză”, e atât de densă încât nici măcar analiștii de la Google nu o mai pricep. Și e suficient ca oricine, care are nervi și răbdare, să dea o căutare pe motorul de internet și să se dumirească asupra faptului că nu e deloc pentru prima dată când prof. dr. Virgil Păunescu strigă, în mod public: EVRIKA! Aclamă și atât!

Cel puțin în ultimii doi ani, periodic, exact asemenea unui ceas elvețian, profesorul de la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” Timișoara a tot anunțat că a dat lovitura celor de la ”Big Pharma”. Că le-a luat fața și că i-a lăsat cu izmenele în vine! Bun, au mai fost și povești cu iz de spionaj cu nemți, chinezi și americani, unii fiind acuzați că l-au tradus pe distinsul cadru universitar, iar alții, nici mai mult nici mai puțin, că i-au furat patentul și cercetările. Oricum, de departe, statul român a fost și rămâne cel mai mare sabotor și dușman al prof. dr. Virgil Păunescu. Și slugă coruptă a celor de la ”Big Pharma”!

Și au mai fost tot soiul de descoperiri, anunțuri triumfaliste sau promisiuni și înainte de apariția Covid 19. Nu e loc aici de enumerat dar, de departe, vaccinul antialergic la ambrozie, care ocupă pagini întregi de interviuri mărețe pe internet, e la loc de cinste: prima treaptă în clasamentul de PR! Doar PR și atât! Fizic, nimeni nu a palpat nimic, așa că românii s-au văzut nevoiți să-și trateze iritările la ambrozie cu explicațiile științifice de prin mass-media ale prof. dr. Virgil Păunescu. Nici aici nu e foarte clar dacă, măcar românii, s-au putut imuniza din vorbele și poveștile cadrului didactic al UMF Timișoara, la alergiile cauzate de ambrozie!

Acum, din nou, la început de an, în plin val Omicron, exact ca metronomul elvețian, prof. dr. Virgil Păunescu atacă frontal și la baionetă după aceeași rețetă a discursurilor naționaliste și neolegionariste. Mai exact, eminentul cercetător de talie mondială anunță public că, în ciuda piedicilor și a forțele obscure din jurul statului român”, Oncogen Timișoara a reușit să finalizeze cele mai importante cercetări pentru vaccinul anti-Covid. Rezultatele care arată, chipurile, că vaccinul românesc stimulează imunitatea reușind, astfel, să asigure protecție maximă și de durată în fața SARS-Cov-2.

Cu spatele la zid

Și expozeul liric al prof. dr. Virgil Păunescu continuă, acesta opinând, în aceeași declarație publică că, ”în ciuda ultimilor doi ani de hărțuiri, batjocură și refuz din partea Guvernului de a finanța cel mai important proiect de cercetare românească din pandemie”, cercetătorii de la Institutul Oncogen i-au dat de capăt Covid-ului, în sensul că s-a izbutit producerea unei imunități celulare care persistă 11 ani și care, chipurile, protejează de toate variantele noului corona-virus. Și de Omicron și de Delta! Așa… un soi de leac, bun la toate! Mai mult că, dacă ar fi primit bani de la autorități, aceste rezultate senzaționale, pe care, din nou, nu le-a văzut nimeni altcineva, ar fi trebuit să apară în primele luni de la declararea pandemiei, ”iar producerea vaccinului ar fi pus capăt pandemiei”. Fabulos, de-a dreptul!

E limpede și clar că discursul pur politicianist al prof. dr. Virgil Păunescu are și o tentă conspiraționistă, recte statul român pe post de baubau! O administrație națională coruptă, care i-a pus doar piedici în calea dezvoltării vaccinului, în timp ce arunca, inutil, miliarde de euro pe seruri nefolositoare, cel mai probabil, pentru că un produs românesc, cu protecție sigură și de durată, ar fi distrus profiturile uriașe ale Big Farma: ”Am fost anchetați la cererea fostului ministru Nelu Tătaru, iar acum suntem hărțuiți de Curtea de Conturi Timișoara, care vrea să ne trimită la Procuratură, la DNA, deși nu au găsit nimic la controale și doar au mințit. De altfel, Curtea de Conturi a României i-a și sancționat pe cei de la Timișoara, după ce a constatat exagerările și falsurile”, a declarat prof. dr. Virgil Păunescu, într-un interviu acordat colegilor de la Național.

Și același prof. dr. Virgil Păunescu, cadrul didactic al UMF Timișoara și președinte al Academiei de Științe Medicale Timiș, mai spune că vaccinul dezvoltat de Institutul Oncogen este specific speciei umane, spre deosebire de celelalte vaccinuri, care ar putea fi testate și pe animale. Varianta de început a fost creată pe specificul imun al populației României și a Europei, însă acum este adaptat pentru întreaga populație la nivel global: ”Oncogen a reușit să încheie cercetarea pe șoarecii modificați genetic, cu sistem imun de tip uman, cumpărați din SUA. Ne-ar fi trebuit în jur de două milioane de euro ca să ajungem să autorizăm la Agenția Europeană a Medicamentului studiile de fază I, pe oameni. Câți bani ceream noi? Cât s-a dat pe testele de salivă la copii la ultima licitație, care teste au fost, practic, aruncate? La miliardele de euro risipite în această pandemie, două milioane de euro pentru testarea unui vaccin și a unei idei românești era prea mult?”.

Pe scurt, cam asta a fost retorica prof. dr. Virgil Păunescu – una anti-sistem și anti-stat! Până la urmă, alegerile îi aparțin angajatului UMF Timișoara. Cert e că viziunea medicului nu a fost împărtășită și de alți colegi, șefi de secție și cadre universitare de prestigiu. Și asta se vede, limpede și clar ca lumina zilei, dintr-un răspuns de pe un grup intern de WhatsApp, reacție care a venit, imediat după ce prof. dr. Virgil Păunescu, fost Vergică Gălușcan, a share-uit proaspăta sa creație literară. Și ”tamponul” îi aparține dnei prof. dr. Viviana Ivan, șefa Secției de Cardiologie a Spitalului Județean Timișoara: ”Tot ce putem spera cu toții în acest moment este că ne-ați trimis această colecție de varză submediocră ca și ironie! Șoarecii cu specific uman, ce demonstrează o imunitate de 11 ani, este răspunsul extrem de clar și pertinent la întrebarea: este educația falimentară?”.

Requiem

Dincolo de croșeul de dreapta și plin de subtilități academice al dr. Viviana Ivan, o lovitură absolut fulminantă și de KO tehnic, pentru sfântul adevăr, trebuie făcute, din nou, unele precizări referitoare la interviul oferit de prof. dr. Virgil Păunescu. Și facem asta pentru că, încă mai sperăm că, măcar în al doisprezecelea ceas, distinsul președinte al Academiei de Științe Medicale va face diferența dintre minciună și adevăr.

Așadar, ce e atât de neobișnuit ca un ministru al sănătății să ceară un control de fond la Oncogen, o unitate de cercetare aflată în subordinea sa? Absolut nimic, cu atât mai mult cu cât controlul a venit ca urmare a unor semnale publice și declarații sforăitoare ale însuși prof. Păunescu care și atunci, la fel ca și acum, se lupta cu dușmani imaginari și înjura statul român din toate pozițiile.

Mai departe, ce e rău ca statul român, prin Curtea de Conturi, să-și urmărească investiția și modul în care s-au folosit banii de proiect, în cazul nostru cercetarea pentru vaccinul împotriva Covid-19? Absolut nimic! Din contra, firesc! Așa face orice investitor când cere cenzorilor săi să verifice cheltuirea corectă a banilor și, mai presus de orice, progresul proiectului. Nu e nici o clipă vorba despre tracasare, intimidare sau vreo anchetă!

Asta a făcut și Curtea de Conturi Timiș. Pardon, a încercat să facă dar, așa cum rezultă din documente, prof. dr. Virgil Păunescu a refuzat să le pună la dispoziție actele economice. Economice, nu medicale sau de cercetare, că ultimele, oricum, ar fi urmat să fie validate, conform contractului de finanțare al statului român, de partenerii Oncogen de la Institutul Cantacuzino din București.

Povestea că angajații Curții de Conturi Timiș nu au găsit nimic la Oncogen și că doar ar fi mințit, spusă din gura prof. dr. Păunescu, e exact așa cum am afirmat la începutul propoziției: o poveste! Actul de control e negru pe alb, nu minte și e public! Și e cu probleme, nu doar de gestiune! Gogorița cu angajații Curții de Conturi, care ar fi fost sancționați de superiori pentru ”exagerări și falsuri”, e tot așa: o gogoriță! Niciodată angajații Curții de Conturi Timiș, care au verificat cheltuirea banilor publici la Oncogen, nu au fost sancționați pe reclamația prof. dr. Virgil Păunescu. Mai exact, pe niciun cap de acuzare! S-au ales cu o mustrare pe o chestiune de procedură: nu pentru fals, nu pentru exagerări. Și asta, ca sa fim corecți până la capăt, doar pentru satisfacția egoului prof. dr. Virgil Păunescu. Om cu trecere la Curtea de Conturi a României.

Și nu e nicio exagerare! Cu atât mai mult cu cât probele în acest sens nu vin de oriunde, ci tocmai din partea Direcției Naționale Anticorupție. Mai precis, din stenogramele care se regăsesc în dosarul tovarășului său de suferință, prof dr. Mihai Ionac, fost șef al Secției de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Județean Timișoara. Nu mai revenim asupra traficului de influență exercitat de prof. dr. Virgil Păunescu la cel mai înalt nivel al Curții de Conturi a României și nici nu mai facem tapaj pe coordonarea și organizarea parlamentarilor liberali, în frunte cu Cristian Bușoi, aleși meniți să pună presiune, în valuri, pe mai marii Curții de Conturi și să influențeze decizii POLITICE și de GRUP, nu legale.

Nu mai insistăm, tocmai, pentru că stenogramele DNA sunt, deja, publice și au apărut în voceatimisului.ro. Iar dialogurile dintre protagoniști, în frunte cu prof. dr. Virgil Păunescu, sunt cu atât mai relevante. Așa că intenția noastră a rămas aceeași ca la început: un apel la memoria de scurtă durată a președintelui Academiei de Științe Medicale Timiș. Pe probe, nu pe vorbe!
Deci, nici poveste de dansul unui oximoron pe ritmuri browniene…

- Advertisement -
Tiberiu Kiss
Tiberiu Kiss
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

1 COMENTARIU

  1. De altfel, asa cum s-a mai aratat in vocea timisului, Vergica Galuscan care e invatat cu actiunile ce frizeaza penalul (nu si pentru procurori, dovada ca suntem o tara bananiera, merele vin din import de la polonezi de la firme cu capital german), a reclamat echipa de la Curtea de Conturi Timis printr-un document fals. Suntem absolut convinsi ca acest fapt a fost reclamat conform codului penal de conducerea Curtii de Conturi la parchet. Altfel, aceeasi conducere se plaseaza in ceea ce se cheama favorizarea infractorului sau intr-un uz de fals, falsul intelectual fiind exclusiv al lui Galuscanu. In final nu putem decat sa privim cu incredere spre viitor si pentru finalul povestii cu iz balcanic sa avem convingerea ca in curand vom citii ca si data trecuta despre lupta purtata(traficul facut) de acest personaj pe langa noua conducere a Curtii de Conturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore