Ca-n Vestul Sălbatic! Bătaie ca-n filme, în clubul ilegal de manele ”Tabaco”, chiar sub nasul chestorului de poliție Alin Petecel

- Advertisement -
Tupeu de zile mari! Cum altfel ar putea fi descrisă situația Clubului ”Tabaco” din Timișoara care de mai bine de un an de zile, sub ochii îngăduitori ai polițiștilor de la IPJ Timiș, continuă să funcționeze ilegal, fără niciun deranj, într-un oraș aflat sub restricții sanitare din octombrie 2020?! Nu numai petrecerile prohibite curg necontenit, weekend de weekend, la lăsarea nopții, dar și bătăile generalizate dintre interlopi, îmbibați cu alcool, fac parte dintr-un spectacol nocturn, care e la ordinea zilei la ”Tabaco”.

Și IPJ Timiș, cu zâmbetul pe buze, așa cum veți vedea, manipulează adevărul și minimalizează carnagiul, lăsând să se înțeleagă că incidentul este unul izolat și cât se poate de banal. O luptă de orgolii, între cocoși înfierbântați! Mai mult, că ar fi avut loc, NU într-un club ilegal de manele, care funcționează la foc continuu de mai bine de un an, ci… într-o oarecare societate comercială. Deși, în ultimul an și în plină pandemie cu restricții, chefurile ilicite din Clubul ”Tabaco” s-au lăsat și cu spitalizări, victime și ambulanțe, iar IPJ Timiș nu a avut nicio problemă majoră. Nici măcar de etică sau de morală!

Un lucru e cert: Clubul ”Tabaco”, fostul striptease ”No Mercy” din Complexul Studențesc, situat pe strada Socrates nr. 12/A din Timișoara, local patronat de sirianul Atef Hammad, doctor în medicină fizică, recuperare și balneologie, nu este la prima încălcare a regulilor sanitare care au fost impuse tuturor agenților economici pe perioada pandemiei. Adică, INTERZIS la distracție, în spații închise, dincolo de ora 22.

De aproape un an de zile, voceatimisului.ro a prezentat cu detalii, mărturii și imagini video flagrante că în plin centrul Timișoarei, în Complexul Studențesc, Clubul ”Tabaco” funcționează ilegal din toate punctele de vedere, dincolo de regulile sanitare și fiscale.  Mai mult că invitațiile la petrecerile de pomină, flambate cu muzică live, se fac în cercuri închise, că accesul în incintă se permite doar după un ”face control” pe camere video și că taximetriștii țin de șase și asigură perimetrul locației.

Și, mai mult decât orice, că IPJ Timiș, timp de un an de zile, nu a fost în stare să-i prindă în flagrant nici pe petrecăreți, nici pe cântăreți și nici pe patronul clubului de manele, dr. Atef Hammad, ca să pună lacătul pe ușă, așa cum cere legea. Deși rețelele de socializare au fost și sunt pline și acum de probe, inclusiv cu afișe grafice dichisite, cu nume și prenume de muzicieni, cu locație, data evenimentului live etc. Doar polițiștii bănățeni nu le văd și nici nu-i găsesc pe cheflii! Există o explicație și aici, care a rezultat din documentele interne ale IPJ Timiș. Mai exact, că oamenii legii îi caută pe ”spărgătorii de grevă” ziua în amiaza mare și doar în timpul săptămânii, deși toată lumea știe că petrecerile sunt doar în weekend și doar după ora 22. Mai puțin angajații MAI!!

Fără număr!

Așa că, în weekendul care a trecut, în noaptea de sâmbătă pe duminică, mai exact 29 pe 30 ianuarie a.c., conform obiceiului, la Clubul ”Tabaco”, patronat de sirianul Atef Hammad, au început să se adune clienții. Conform obiceiului, bineînțeles, neștiut doar de angajații IPJ Timiș! Normal, după ora 22, în ciuda tuturor restricțiilor posibile impuse de lege. Și, așa cum veți putea viziona din imaginile video, locația a fost arhiplină: toată lumea… fără măști de protecție FFP2, obligatorii conform normele în vigoare, toți petrecăreții… cu țigara fumegândă în mână, într-un spațiul public închis, toți… cu alcoolul pe mese, spirtoase eliberate, cum altfel, decât pe bază de bon fiscal emis de o către o societate comercială care nu avea cum să-și miște ”Z”-tul, atâta timp cât activitatea economică ar fi trebuit să-i fie suspendată în perioada de pandemie, așa cum cere legea.

Și muzica, la maxim! Trai și viață! Evident că, în toată nebunia aceea, în care clienții se înghesuiau ca sardinele, încurajați de alcool și versuri de izbândă, a început circul. O bătaie generalizată, în toată regula care a debutat, exact ca în urmă cu un an. Practic, așa cum spun martorii, de la același bodyguard al Clubului Tabaco, recte Alexandru Cojocaru, zis ”Calu”. Doar că, de această dată și din fericire, victima ilustrului păzitor al dr. Atef Hammad nu a mai fost tânărul Alin Ancău care, așa cum a dezvăluit și voceatimisului.ro, de pe urma altercației din 6/7 februarie 2021, s-a ales cu un sejur de 5 zile pe Secția de Neurochirurgie și încă 25 de zile de tratament sub supraveghere, la domiciliu. După cheful de pomină din ”Tabaco”, un local care nu avea cum să funcționeze!

Acum, victimele din noaptea de 29/30 ianuarie a.c. au fost, practic și aproape, toți clienții localului. Dar cei mai sifonați au fost patronul stabilimentului dr. Atef Hammad, bodyguardul Alexandru Cojocaru și Vasile Adumitroaie, ultimul cunoscut ca ”băiat de oraș”. De departe, învingător la puncte, fără niciun drept de apel, a fost interlopul Tudor Stoiți, victimă la rândul său, în urmă cu mai mulți ani de zile, în reglări de conturi, în celebrele scandaluri din cluburile de manele Ibiza și Every Time din Timișoara, unde a fost înjunghiat și bătut zdravăn de bandele rivale, care s-au dezvoltat nestingherite sub ochii încețoșați ai IPJ Timiș.

Din imaginile video, care au fost obținute de voceatimisului.ro și care parvin de pe camerele de supraveghere, aflate în incinta clubului ”Tabaco”, se vede foarte clar că locația patronată de dr. Atef Hammad s-a transformat, în câteva minute, într-un adevărat ring de box. Și că de la chef și voie bună și până la carnagiu nu a mai fost decât un pas. Tot acest incident sângeros a avut loc într-un club de manele care funcționează ilicit de mai bine de un an de zile, chiar sub nasul chestorului Alin Petecel, în ciuda numeroaselor semnale și dovezi publice. Cert e că, în toată nebunia creată, până și sirianul Atef Hammad, înarmat cu o crosă de golf, a luat bătaie. La fel și ”dulăii” săi, care aveau la purtător… bâte de baseball. Haos total! Plin de victime!

Povești nemuritoare

Și totuși, din nou, în ciuda evidențelor, IPJ Timiș, la insistențele și presiunea voceatimișului.ro, a emis următorul comunicat de presă, care nu face altceva decât să cosmetizeze adevărul și să ascundă cauzele reale ale incidentului: ”Polițiștii Serviciului Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție județean Timiș au reținut doi bărbați, de 32 și 35 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice. Cei în cauză au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul  Inspectoratului de Poliție Județean Timiș…”      

Mai mult, spun tot cei de la IPJ Timiș, în urma verificărilor efectuate, polițiștii Serviciului Investigații Criminale au stabilit că incidentul s-ar fi petrecut, în fapt, ”… într-o societate comercială, situată pe strada Socrates din municipiul Timișoara”. Mai exact, IPJ Timiș, la umbra protecției datelor cu caracter personal, spune că incidentul a avut loc… într-o societate comercială. NU într-un club ilegal de manele care funcționează ilicit de mai bine de un an de zile, în ciuda tuturor semnalelor publice și a efortului de luptă împotriva pandemiei a unei întregi comunități de medici și oameni civilizați! La lecturare, incidentul, descris de IPJ Timiș, pare un conflict izolat, NU un carnagiu sau un ring de box, așa cum a fost! De genul, unuia spontan și banal care s-ar fi putut petrece la coadă la pâine, căci și brutăria, nu-i așa, e o societate comercială!

În aceeași logică manipulativă de pseudo damage-control, IPJ Timiș încearcă să dreagă busuiocul și să-și asume ”spargerea” unei petreceri ilicite, chipurile, ”la o sesizare cu privire că, în incinta unui local de pe strada Socrates, este în desfășurare un eveniment privat…”. Lucru contrazis vehement de imaginile video care demonstrează negru pe alb că petrecerea de la ”Tabaco” s-a încheiat, NU că a descins Poliția, ca urmare a vreunei informații confidențiale, ci ”s-a spart” datorită bătăii generalizate care a avut loc pe ringul de dans, chiar pe ritmuri de manele. În cadru video, niciun picior de angajat MAI! E clar că, abia după ce victimele au rămas întinse pe podea, cineva a avut curajul să anunțe Poliția și Ambulanța!

La fel de clar cum e și faptul că, dacă n-ar fi existat niciun meci ilegal de box cu victime multiple, în incinta clubului ilicit de manele ”Tabaco”, iar bătăușii n-ar fi avut nevoie de îngrijiri medicale la fața locului, IPJ Timiș nici n-ar fi visat că circa 50 de persoane, așa cum se vede și din imaginile video, se rup în figuri pe ritmuri de manele, într-o locație care n-ar fi trebuit, în niciun moment, să stea deschisă. Și e așa de mai bine de un an de zile!

Da, e foarte adevărat că, între timp, pe baza reconstituirilor video și a mărturiilor, nu a descinderii la fața locului sau a vreunui flagrant delict, polițiștii s-au lăudat că ”i-au amendat pe cei 11 petrecăreți” cu suma totală de 27.500, deși numărul acestora era, la momentul confruntărilor, de cel puțin 4 ori mai mare. Imaginile video nu mint! Mai mult, tot IPJ Timiș confirmă, pe surse, că l-ar fi amendat cu 15.000 RON pe administratorul societății comerciale, plus un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Bănuim că atât se poate, nu-i așa, domnule chestor Alin Petecel?

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Cel mai lung cuvânt din limba română are 44 de litere. Tu poți să-l pronunți?

Cel mai lung cuvânt din limba română este "PNEUMONOULTRAMICROSCOPICSILICOVOLCANICONIOZA"....

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img