Fără număr! Maneliștii s-au înghesuit la Club Tabaco, chiar în noaptea de Înviere, în timp ce la IPJ Timiș se ciocneau ouăle

Tupeu maxim! Cum altfel ar putea fi descrisă situația Clubului ”Tabaco” din Timișoara care, din nou, sub ochii îngăduitori ai polițiștilor de la IPJ Timiș, a organizat o petrecere de pomină, cu dedicații și muzică live, chiar în noaptea Învierii Domnului, în plină pandemie, într-un oraș, aflat încă sub restricții?!

Poate chestorul Alin Petecel, boss-ul poliției bănățene, are orbul găinii, în ce privește activitatea, total ilegală, a clubului de manele, situat în mijlocul Complexului Studențesc din Timișoara, pe strada Socrates nr. 12/A, local patronat, cu atâta talent și măiestrie, de sirianul Atef Hammad, doctor în medicină fizică, recuperare și balneologie.

Sau e posibil ca ditamai generalul de poliție să prefere, în loc de ”tupeu maxim”, terminologia de ”protecție totală”. Pentru că e singura explicație logică și pertinentă prin care un club ilegal de manele, așa cum e ”Tabaco”, care ar trebui să stea cu lacătul pe ușă din cauza restricțiilor legislative, funcționează sub nasul IPJ Timiș, fără probleme și fără bătăi de cap. De fapt, ar mai fi o justificare: una care ține de siguranță națională!

Indiferent cum stă treaba cu tupeul sau cu protecția, cert e că ”Tabaco” nu e la prima abatere, în pandemie. Ci, cel puțin la a treia, așa cum a arătat pe larg, de fiecare dată, voceatimisului.ro și tot, de fiecare data, IPJ Timiș s-a mulțumit să dea câte o amendă penibilă, fără să deschidă vreun dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Semn că lucrurile sunt extrem de complicate și de complexe când vine vorba despre Atef Hammad.

De departe, chestiunea cea mai caraghioasă constă în faptul că, deși la clubul de manele curg dedicațiile live în plină pandemie și toți clienții știu exact programul artistic și modalitatea de acces în interior, doar angajații IPJ Timiș au ghinion cu carul: nu găsesc pe nimeni în acțiune, când fac controale inopinate! Și asta pentru că nu le deschide nimeni ușa! Dincolo de faptul că angajații MAI acționează butonul soneriei, în timpul săptămânii și înaintea orelor de prânz când, evident, nu există… program artistic!! Ghinion curat și maximă competență!

Manele religioase

Din nou, weekendul trecut, chiar în noaptea sfântă a Învierii Domnului, clubul de manele ”Tabaco” a avut porțile deschise pentru iubitorii de muzică de petrecere. Doar angajații IPJ Timiș, iarăși, nu au știut nimic! În rest, ca de obicei, totul a mers pe orizontală: în grupuri închise, anunțul, că în noaptea de sâmbătă pe duminică se cântă muzică live, a circulat nestingherit. Așa că, cu puțin timp înainte de miezul nopții, pe data de 1 mai, doritorii de manele au început să-și facă prezența sub camerele de supraveghere de la ”Tabaco”.

Conform martorilor, în jurul orei 1 dimineața, pe data de 2 mai, în incinta localului patronat de dr. Atef Hammad se aflau circa 20 de persoane. Toate euforice și care încărcau, la greu, alcool nefiscalizat căci pentru cine înțelege, mai puțin IPJ Timiș, casa de marcat de la clubul de manele din Timișoara nu avea cum să funcționeze sau să miște ”Z-tul”, atâta timp cât localul ar fi trebuit să fie închis, conform legislației.

Muzica și dedicațiile, așa cum spun petrecăreții, au rupt Raiul în două. Iar ”vinovați” de atmosfera încinsă au fost maneliștii ”Luci Diamantul” și ”Radu Rad”, așa cum sunt titularizați pe conturile de Facebook. Totul a fost bine și frumos până în momentul în care, spun martorii, doi cunoscuți interlopi, Adi Taloș și Marin Nebunul, au intrat în baie peste unul dintre ”locotenenții” lui Paul Ștefan, un alt membru marcant al lumii subterane timișorene, pe care ”l-au curentat destul de rău”.

După incidentul din toaleta localului și după ce au revenit la masă, povestesc martorii, patronul clubului, sirianul Atef Hammad, i-a apostrofat pe Adi Taloș și Marin pentru incidentul din baia clubului, moment în care Marin Nebunul s-a ridicat și i-a dat un pumn, în plină figură, medicului sirian care, din cauza loviturii, s-a dezechilibrat și s-a prăbușit la podea. Ca urmare a conflictului, cei doi interlopi, Taloș și Marin, au plecat în viteză, de teamă să nu vină Poliția.

Cert e că la ”Tabaco” nu e primul incident violent de acest gen, în pandemie. Așa cum au relatat reporterii voceatimișului.ro, în noaptea de 6/7 ianuarie a.c., un alt client clandestin al localului, Ancău Alin, s-a ales cu 25 de zile de îngrijiri medicale după ce a fost ”curentat” de bodyguardul localului, Alexandru Cojocaru, zis Calu. Ca urmare a corecției, tânărul a fost internat de urgență pe Secția de Neurochirurgie a Spitalului Județean Timișoara cu ”fractura oaselor nazale, fractura altor oase ale craniului și feței, hemoragie conjunctivală, leziuni intracraniene, pierdere de lichid cefalorahidian”.

Motivele măcelului

Contactat de voceatimișului.ro, Adi Taloș a confirmat incidentul cu Atef Hammad dar a precizat că scandalul a pornit în momentul în care ”tovarășul” lui, Marin, i-a cerut medicului sirian un bon fiscal pentru consumația din acea seară, întrucât chiar ar fi vrut să plece după episodul din baia localului.

Interlopul timișorean susține că între ”Marin Nebunul” și Atef Hamamad ar fi existat un “contact fizic” dar nu știe dacă acesta a căzut sau nu la podea, deoarece era întuneric în club: ”Noi am băut o cafea, trei Pepsi, o Cola și o sticlă de whisky care au costat 350 RON și nu ne-a dat bon fiscal. Atef vorbește mult și prost dar uită că pe 10 ianuarie a.c., chiar când plecasem de la el din club, în parcarea localului, mi-a făcut <cheie> cu mascații și m-am ales cu un dosar penal pentru că m-au găsit cu un cuțit. Personal, nu am nimic cu el, dar să-și vadă de lungul nasului”.

Adi Taloș, cunoscut membru al lumii interlope timișorene și participant la o serie de scandaluri, de-a lungul anilor, a mai povestit că, după incident, la câteva ore, undeva în jur de 2.45 dimineața, Atef Hammad i-a dat un mesaj de amenințare, după care l-a și sunat: ”Mi-a trimis un text pe messenger-ul de la Facebook prin care zice că îi trimite <iepurașul> acasă la Marin Nebunul și că ar fi mai înțelept, dacă vreau sa-mi fie bine, să stau de-o parte și să nu mă bag”.

Pentru a fi mai credibil, Adi Taloș a pus la dispoziția reporterilor voceatimișului.ro mesajul de amenințare pe care l-a primit de la dr. Atef Hammad, patronul ”Tabaco”, pe care-l redăm în continuare, secretizând doar anumite elemente care țin de datele cu caracter personal : ”Mi se pare că Marin stă pe strada Muzicescu nr. X, ap. Y…că vine curierul de iepuraș. Sper că tu stai la o parte. Noapte bună”.

Requiem polițienesc

Este cât se poate de evident că incidentul din noaptea de 1 pe 2 mai a.c nu ar fi avut loc, în incinta clubului ”Tabaco” din Complexul Studențesc dacă, de-a lungul timpului, la toate semnale publice, angajații IPJ Timiș și-ar fi făcut treaba și ar fi aplicat legea, așa cum scrie la carte. În schimb, polițiștii au ales să mimeze activitățile polițienești, dojenindu-l, de fiecare data, cu câte o amendă mică pe patronul sirian al localului.

Mai mult, de fiecare dată, după ce activitățile ilegale ale clubului de manele au fost dezvăluite de voceatimișului.ro, și nu o data, ci în repetate rânduri, cei de la MAI s-au mulțumit doar cu constatările, fără a întreprinde, cu adevărat, măsuri care să asigure că localul de manele din plin centrul Timișoarei rămâne închis, pe perioada restricțiilor, așa cum cere legea. Și așa cum stau, închise, de fapt, de un an de zile, celelalte cluburi din orașul de pe Bega.

Ba din contră! L-au amendat pe Alin Ancău, cel care pe data de 6/7 ianuarie a.c., a fost ”dezmembrat” de interlopul ”Calu”, chiar în incinta ”Tabaco”, alegându-se cu 25 de zile de spitalizare”. Așa că nu ar fi de mirare dacă, după apariția acestui material, IPJ Timiș ar bate la ușa interlopilor Adi Taloș și Marin pentru a le înmâna celor doi procese-verbale de contravenție. Tot pentru provocare/participare la scandal și pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. Și, triumfător să anunțe, tot prin biroul de presă, că ”polițiștii întreprind acțiuni serioase pentru identificare tuturor participanților la petrecere”.

Apropo, mai țineți minte că pe data de 1 aprilie a.c, tot IPJ Timiș a anunțat că ”a spart” o petrecere în comuna Giroc, în incinta unui restaurant, practic o zi de naștere, eveniment la care participau 5 persoane? Și că organizatorul evenimentului a încasat 10.000 RON amendă, iar participanții, în total, 20.000 RON? Plus un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor!?

Așadar, cine are curiozitatea și nervii necesari să-l întrebe pe chestorul Alin Petecel, boss-ul IPJ Timiș, care este numărul și cuantumul amenzilor aplicate clubului ”Tabaco”, atât în pandemie cât și în afara stării de urgență. Nu de alta, dar trebuie văzut dacă, totalul sancțiunilor de la localul de manele, se ridică la nivelul sumei care a fost aplicată localului din Giroc.

Cât despre dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, în speța ”Tabaco”, să nu-l deranjeze nimeni cu întrebarea pe domnul chestor Petecel. Nu merită omul, abia revenit pe funcție la IPJ Timiș, să-i strice nimeni zen-ul, tantrele sau chakrele…

[responsive_youtube http://www.youtube.com/watch?v=4LKFECa59wg]

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img