Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Ca-n filmele cu mafioți! Un club de manele funcționează, în plină pandemie, sub ochii îngăduitori ai polițiștilor de la Secția 2 Timișoara

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
Vă mai amintiți, din filmele americane cu Al Capone, cum funcționau cluburile clandestine, care serveau alcool, în perioada ”Prohibiției” din SUA? Cum se făcea contrabandă cu alcool din Canada și camioane întregi beneficiau de protecția poliției, tocmai pentru a putea fi introduse pe teritoriul Statelor Unite?
Sau cum se făcea accesul în acele locații, underground, în care se servea alcool și se cânta jazz, cluburi despre care toată ”lumea bună” știa că există și că funcționează, din plin?!

Atunci, în plină ”Prohibiție”, accesul se făcea printr-o lovitură ritmată a ușii, un soi de cod bazat pe un semnal acustic după care, printr-o vizetă, un bodyguard îți făcea un ”face control”.

Abia după aceea, dacă fața inspira încredere sau erai de-al casei, porțile Raiului se deschideau. La fel e, azi, și la Timișoara unde, în plină pandemie și interdicție de funcționare a cluburilor, de luni de zile, un local rupe barierele sunetului, încălcând legea cu grație și protecție…divină!

Cu mențiunea că nu se mai bate la ușă, ci se sună! Nu mai deschide nimeni vizeta ci se face ”face controlul” direct de pe camerele de supraveghere, iar accesul se face din buton, pe sistem de interfon.

Plus un întreg dispozitiv contrainformativ la care, pentru bunul mers al biznisului, participă angajați, taximetriști și polițiști. O adevărată horă a unirii, în care unii dau semnale din faruri, alții stau cu ochii pe camerele video care bat în zare, pe toate intersecțiile, iar mașinile de poliție, fie stau pe lângă club, cu motoarele pornite, ca să nu înghețe agenții de frig, fie umblă după shawarme sau fac ronduri, în perimetru…

Nimeni nu ar fi aflat nimic despre toată povestea asta, evident, în afară de polițiștii de la Secția 2 Timișoara, care știau foarte bine că clubul de manele ”Tabaco”, fostul striptease ”No Mercy” din Complexul Studențesc, funcționează în plină pandemie, dacă, în urmă cu fix o săptămână, în locația respectivă, păstorită de sirianul Atef Hammad, nu ar fi avut loc un incident, extrem de violent.

Pe data de 7 februarie, în jurul orei 3 dimineața, în incinta ”Tabaco Club – No Mercy”, situat pe strada Socrates nr 12/A din Timișoara, Ancău Alin-Cristian, un client clandestin al localului de manele, a fost rupt cu bătaia de un celebru interlop, Alexandru Cojocaru, zis ”Calu” care, în noaptea respectivă, presta activități de bodyguard!

E suficientă o mică căutare cu Google ca să vă faceți o idee cine este acest personaj, care asigura ordinea publică în plină prohibiție, și câte activități violente are la activ! O panoplie! Un adevărat ”ierbar”!

Bătaia, ruptă din Rai

Alin Ancău își aduce aminte că a ajuns la ”Tabaco”, în seara zilei de 6 februarie a.c., cu un taxi, înainte de miezul nopții.

Terminasem o partidă de rummy cu niște prieteni și am zis să merg la manele, la <Tabaco>. Amicii mei nu au avut chef să vină. Fusesem și în urmă cu o săptămână, sâmbăta trecută, pe 30 ianuarie. Toată lumea care ascultă manele știe că acolo, clubul, funcționează și că niciodată nu a fost închis. Am ajuns, m-am pus la masa și am început să beau. Ca de fiecare data, cânta o formație live. Pe 6/7 ianuarie a fost <Ionuț, Prințul Banatului>. Mesele în club erau pline. M-am îmbătat și am spart 2 pahare. Practic, le-am împins de pe masa, mi-am cerut scuze și am zis imediat că le plătesc. Atunci, a intervenit bodyguardul, Calu, și a început să mă lovească. Ulterior, mi s-a luat telefonul ca să nu sun la 112 și am fost sechestrat, timp de câteva ore, într-o camera și iar am fost bătut de același individ. Mi-au dat drumul după 5 dimineața, că abia atunci se putea circula legal pe stradă, dar nu mi-au înapoiat iphone-ul”, povestește Ancău.

După acest incident, tânărul a plecat acasă. Ulterior, simțindu-se foarte rău, în seara zilei de 7 ianuarie, a fost dus de urgență la Spitalul Județean Timișoara unde, în urma unei investigații medicale, a fost internat de urgență pe Secția de Neurochirurgie cu ”fractura oaselor nazale, fractura altor oase ale craniului și feței, hemoragie conjunctivală, leziuni intracraniene, pierdere de lichid cefalorahidian”.

Practic, așa cum rezultă din epicriza medicală, Alin Ancău a suferit un traumatism cranio-facial ca urmare a unei heteroagresiuni. În spital, victima a stat 5 zile, după care s-a prezentat la un medic-legist care, pe data de 12 februarie a.c., a stabilit că petrecărețul, client clandestin al clubului ”Tabaco”, are nevoie de 25 de zile de îngrijiri medicale, ”dacă nu survin alte complicații”.

Presiune polițienească

Alin Ancău susține că, de la data incidentului și până azi, a fost pus să dea mai multe declarații, la insistențele polițiștilor, vizavi de incidentul de la ”Tabaco Club”:

De fiecare data, au încercat să mă convingă să mă împac cu agresorul, dar am refuzat. Le-am spus cu fiecare ocazie pe care am avut-o, că am fost călcat în picioare, nevinovat fiind, că mi s-a furat telefonul mobil și că am fost sechestrat din motive necunoscute de mine. Dar nu i-a interesat! Ultima dată, cu picioarele pe birou, când am refuzat să scriu după dictare a treia declarație, un polițist mi-a spus că sunt culpabil de o amendă pentru că am mers într-un club de manele, deși nu aveam ce să caut acolo, că e pandemie. Dar nu zicea nimic de club, ca nu ar avea voie să funcționeze, că-l amendează pe patron, că închide locația. Absolut, niciun cuvânt! Probabil că și-ar fi dorit să scriu că agresiunea a avut loc pe stradă sau eu știu pe unde altundeva, doar ca să scot clubul de manele din discuție! Tot insistau să mă împac și să-mi retrag plângerea, ca să le meargă, probabil, biznisul. I-am și întrebat, la nervi, ca urmare a discuțiilor, dacă au luat vreun plic dar s-au iritat…”.

Un alt martor la evenimentul violent din noaptea de 7 februarie susține că, după ce a plecat din clubul ”Tabaco”, chiar aproape de ieșire, a dat nas în nas cu ”o patrulă de Poliție”, care stătea în mașină, cu motorul pornit, dar nu l-a întrebat nimic.

Nici ce caută pe stradă, la ora aia, în plină interdicție de circulație și nici de unde vine: ”Nu-s nici eu vreun tâmpit. Nu are cum să funcționeze clubul fără protecție. Nu e prima data când vin și văd Poliția <în patrulare> în jurul clădirii. Am văzut, inclusiv pe camerele lor de la club, pe imagini, mașinile de poliție care dau ture și atât. În rest, liniște și pace. Și multă prietenie…”.

Foileton manelist

Partea bună e că, prin metode specifice, reporterii ”Vocea Timișului” au reușit să intre în posesia mai multor înregistrări video. Unele din noaptea incidentului de pe 7 februarie a.c. de la ”Tabaco”, care demonstrează că, în incinta clubului, a avut loc o petrecere, altele cu recuperarea telefonului mobil și ultimele, din noaptea trecută, filmări care demonstrează că afacerea merge în continuare. Nestingherită!

Imperturbabilă! Iar clienții vin și pleacă, în voie! Evident că și polițiștii de la Secția 2 Timișoara au o parte dintre filmări. Atât momentul agresiunii, cât și sechestrarea și furtul telefonului mobil. Și le au de pe camerele de supraveghere ale clubului ”Tabaco”!

Cum le-au ridicat de acolo? E clar că le-au primit pe relații personale și e clar că, din moment ce le-au ridicat – cu acte sau fără – știau că, dincolo de scena unei nenorocite de agresiuni cu violență, mai exista o infracțiune, poate mai mare decât toate la un loc: zădărnicirea combaterii bolilor!

Că doar un club funcționa, în plină pandemie, deși legea interzice acest lucru, în Timișoara! Credeți că i-a interesat? Nu. Pentru că dacă polițiștii ar fi vrut să știe această chestiune, atunci când Alin Ancău a sesizat-o, chiar pe data de 7 februarie a.c, o săptămână mai târziu, adică pe 14 februarie, localul nu ar mai fi funcționat, iar clienții ar fi făcut drum întors de pe strada Socrate din Timișoara.

Dar a fost exact invers: clienți și manele live, în pandemie, într-un club care ar fi trebuit să fie cu lacătul pe ușă. Un du-te vino de taximetre! Semn că lucrurile în IPJ Timiș sunt scăpate de sub control! Și nu de ieri de azi pentru că e suficient ca cineva să studieze paginile de Facebook, atât ale clubului cât și ale clienților sau maneliștilor, ca să-și dea seama despre continuitate, activitate comercială și multă-multă distracție!

Săptămână de săptămână! Unde mai pui că, pe 7 februarie a.c., ziua agresiunii, s-au făcut și live-uri cu dedicații ”pentru prietenul nostru Sorin Udrea din Italia”?! Și mai închipuiți-vă un lucru: cam cum zboară bonurile fiscale prin clubul ”Tabaco”, săptămână de săptămână, acum că activitățile comerciale de acest gen sunt interzise, iar activitatea firmelor, din motive legale, este suspendată! Rup tastatura la casa de marcat, nu-i așa domnule comisar-șef Dan Stoicănescu?

- Advertisement -
Radu Constantin
Radu Constantinhttp://www.voceatimisului.ro
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

11 COMENTARII

 1. Un cacanar, care toată noaptea a cautat scandal și el și prietenii lui, spargi pahare ameninți ca iei din mașină diferite lucruri, ca tu ești ninja, nu a fost sechestrat nu a fost tâlhărit gunoiul minte.. Cauți scandal și după iei una în bot și fugi la politie, pai spune adevărul.. Ai pus mana pe sticla ce vruiai sa îți facă omul sa te pupe sa aparat logic… Toți sunteți zmei la un pahar și a doua zi rupeți poarta la politie, bravo smeilor ce sunteți…Mergi și declara realitatea dacă ești bărbat, nu minți influențat de unul și altul, fi bărbat pana la capăt.. Oricine te pocnea dacă vedea ca iei o sticla sa ai dai în cap asa mergi și declara.. Spune ca ai fost rugat sa părăsești incinta frumos, și ai zis ca tu ești smecher nu pleci decât când vrea scula ta.. Când ești rugat sa părăsești locul nu înseamnă că ai fost sechestrat bai mincinosule..

 2. Dl. „Altu unu” se pare ca esti deranjat de mine, ma bucur daca te-am sarit din schema la pahare.
  Cand crezi ca esti pregatit de lins pahare esti asteptat cu drag face sirianul cinste Lingailor ca mine si ca tine ca altceva nu esti.

 3. Ce tot va legati de Tabaco? Si asa e greu sa mai gasesti un loc sa asculti o muzica sa bei ceva noaptea,chiar vreti sa dispara toate locurile placute din acest oras?

 4. Sa va povestesc acum varianta reala a incidentului:
  Udrea Sorin a lansat o petarda in oras cum ca ar oferi 1000 de euro fiecarei persoane care va participa la o agresiune a lui Cojocaru zis si Calu.
  Avand in vedere acest aspect, domnul Ancau Alin, dupa cateva pahare, a simtit ca poate colecta recompensa si s-a dus la Tabacco special pentru a-l bate pe Calu. Fapt ce nu prea i-a iesit. End of story
  Morala: Daca esti moale nu te da tare.

  • Sincer la ce saracie ii Alinut o fi vrut si el sa faca ceva banuti plus ca are o felie…. trebuia oricum operat la nas
   Nu la pus nimeni sa zboare cu paharele peste lume mort de drogat si baut daca tot vreti adevaruri
   Normal ca a ajuns sa ia un pumn stire de cacat facuta special sa faca rau nu deranja pe nimeni tabaco lumea chiar se simtea bine….. Manevra facuta de interlopii din itlaia

 5. Buna seara,
  Ce dovezi aveti cand faceti acuzatii de sechestrare si furt? Exista imagini la politie unde se vede clar cine ii fura telefonul si cand este recuperat de la mama individului. Asa se intampla cand esti un trust de presa de mana a doua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore