Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Incident grav la Timișoara, țiganii fac legea cu pistolul. Polițiștii Secției 2 au mușamalizat incidentul

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
Incident grav, la o spălătorie din oraș, situată la intersecția străzii Ștefan cel Mare cu strada Eroilor. Atât un angajat al spălătoriei, cât și patronul au fost bătuți de țigani. Mai grav este faptul că polițiștii veniți să constate faptele au favorizat făptașii și au refuzat să înregistreze incidentul.

Incidentul s-a petrecut vineri după-amiază, la o spălătorie localizată la intersecția străzii Ștefan cel Mare cu strada Eroilor. Patronul și unul dintre angajați reclamă că au fost agresați de mai mulți țigani. Scandalul a pornit de la faptul că angajatul a atins din greșeală bara mașinii Mercedes, a țiganilor, cu un alt autoturism. În acel moment, spun cei doi, țiganii au început scandalul, cel care se afla la volan și tatăl său, Ciucur Mantu zis Aron, care este cunoscut pentru palatul de pe strada Iosif Vulcan colt cu Andrei Șaguna. Cel din urmă a lovit cu pumnul atât angajatul, cât și patronul. Întreaga scenă a fost surprinsă de camerele de supraveghere din spălătorie.

„Vineri la mine la spălătorie, eu spălam o mașină, ajutam oamenii la lucru. La un moment dat vine un domn cu un Mercedes la care a început să zbiere în curte, că se grăbește. Eu lucram să termin mai repede. Când eu aspiram, n-am văzut nimic, doar am auzit, angajatul meu trage mașina să o parcheze. Alta pe care a spălat-o. Aud că zbiară, am rămas șocat. Când mă uit, mașina era puțin ștearsă, era atinsă puțin bara din față. Când eu am văzut ce s-a întâmplat, am zis că o rezolvăm, facem bara. O început să zbiere că mașina lui face 80.000 de euro. Eu i am zis că o rezolvăm, plătesc, nu-i problemă. S-a întâmplat, vreau să fiu corect, plătesc. La mașină era puțin ștearsă masca. Bărbatul cu mașina a început să urle. Am văzut când mi-a pocnit angajatul, în acel moment am văzut că a început să îi curgă sânge din gură. Angajatul s-a speriat și a fugit. Eu am rămas singur. Atunci a venit la mine, a început să mă amenințe. N-am crezut că mă lovește și mi-a tras și mie una. Eu nu mai știam ce să fac, m-am pierdut cu totul. Am sunat Poliția. Am și apel pe telefon la 112 la ora 15.27”, ne-a declarat patronul spălătoriei.

„Unul dintre țigani a zis că ne împușcă”, ne-a declarat patronul spălătoriei

La scurt timp după ce a efectuat apelul la 112, patronul spălătoriei spune că a ajuns un echipaj de la Secția 2, care, spre mirarea sa, cunoștea țiganii. Întâlnirea cu oamenii legii nu a decurs conform procedurii, spune patronul spălătoriei. Doar el a fost legitimat, nu și agresorii, care susțineau că nu a avut loc niciun incident, deși atât el, cât și angajatul prezentau semne de agresiune fizică și erau plini de sânge. Extrem de grav este faptul că polițiștii au amenințat victimele că le sancționează pentru apelul făcut la 112, iar unul dintre țigani a spus ca-i împușcă.

„A venit Poliția, cei de la Secția 2. Când i-am văzut, am zis, am scăpat, nu mă mai bate nimeni. Când au ajuns, polițistul a început să țipe la mine că ce s-a întâmplat. Eu aveam o cârpă la gură, a venit și angajatul înapoi, l-am sunat eu, se ținea și el cu ceva la gură, că-i curgea sânge, eu la fel, pentru că mi s-a umflat buza cum m-a lovit. Doar pe mine m-au legitimat. Ei nu s-au legitimat. La cei care ne-au lovit nu le-au spus nimic, nici nu i-au întrebat cine sunt. Eu eram speriat. Domnul care venise cu Mercedesul a început să zbiere la polițiști că nu s-a întâmplat nimic. Unul dintre țigani a zis că ne împușcă. Eu m-am panicat”, povestește, speriat, patronul spălătoriei.

Incident mușamalizat de polițiști de la Secția 2 Timișoara

Cele două victime spun că au asistat la o discuție între țigani și polițiști, în care unul dintre agresori se oferă să plătească benzina agenților și să dea o ,,masa” pentru a nu raporta incidentul.

„La mine au venit, m-au întrebat ce am pățit și atunci s-a uitat la ei domnul care venise cu mașina și polițiștii s-au întors cu spatele și nu m-au mai întrebat absolut nimic. Nu mi-au cerut niciun fel de date. Mai târziu șeful meu a venit în birou și au început polițiștii să zbiere să vină să le aducă buletinul și au întrebat, și mie cine-mi plătește benzina că au venit degeaba. Atunci fiul domnului cu mașina a zis lasă că plătesc eu benzina și masa asta, n-aveți grijă, o rezolv eu. Înainte să plece, au zis că trebuie să îl sancționeze pe șeful meu că de ce a sunat la 112, că sunt probleme mai grave”, ne-a povestit angajatul spălătoriei.

Mai mult, polițiștii au amendat patronul spălătoriei pentru că a efectuat apelul la 112, fiind atacat și lovit de țigani. În opinia agenților, incidentul nu a fost suficient de grav, susține victima. Asta în condițiile în care angajatul s-a ales cu maxilarul rupt și a fost transportat la Spitalul Județean pentru îngrijiri medicale.

„Eu i-am zis la polițai, domnule, am luat bătaie, nu vedeți, cine mă apără pe mine? Deci tot eu primesc amendă pentru că am chemat poliția să mă apere? Au zis că noi nu am pățit nimic și că i-am chemat degeaba”, ne a povestit patronul spălătoriei.

Șantaj și amenințări din partea țiganilor

După plecarea polițiștilor, țiganii au continuat amenințările la adresa patronului spălătoriei și a angajatului și nu s-au lăsat până nu au obținut 1.000 de euro.

„După ce a plecat poliția au zis că dacă noi nu le plătim mașina care face 80.000 de euro, eu n-am idee cât și cum, o lasă așa și ne bagă pe amândoi în portbagaj. M-am speriat, n-am mai știut ce să zic. Am vorbit cu domnii respectivi, cât costă. Au zis 3.500 de euro, dar fiindcă nu vor să fie oameni răi, se ajunge la 1.000 de euro. Eu am vorbit cu soția, m-am dus să iau banii. Am venit cu banii aici, i-am numărat banii, în lei 4.500 de lei, i-am plătit și am făcut o hârtie de mână cu semnătură că și-au primit banii pentru presupusa daună. După ce i-am dat banii a amenințat angajatul că o să-l caute”, ne-a mai spus patronul spălătoriei.

Bărbatul nu știe ce să mai facă acum. Îi este frică să reclame întâmplarea la poliție, dar se teme și pentru angajatul său, care a fost amenințat de țigani.

„Pentru apărare declar, că mi-e frică. În caz că pățesc ceva, vreau să fie dovadă. Nu mai am încredere în poliție, mi-e frică că dacă mă duc, mă așteaptă, pățesc ceva. Angajatul nu-l mai țin la lucru la spălătorie, pentru că mi-e frică pentru el, l-am mutat altundeva. Vreau să-mi ocrotesc angajații”, a declarat patronul.

Suntem curioși în ce fel va reacționa conducerea IPJ Timiș în urma acestui incident extrem de grav în care sunt implicați polițiști ai Secției 2 Timișoara. Țiganul care a agresat angajatul și patronul spălătoriei poate fi acuzat de înșelăciune și șantaj sau chiar tâlhărie.

UPDATE: După apariţia materialului pe voceatimisului.ro, în care un angajat şi patronul unei spălători auto, au fost bătuţi de ţigani, reprezentanţii IPJ Timiş au transmis un comunicat.

,,În urma sesizării, polițiștii Secției 2 Timișoara s-au deplasat la fața locului, unde reclamantul, un bărbat de 43 de ani, patron al unei spălătorii auto, a declarat verbal ca a avut neînțelegeri cu un client referitoare la achitarea serviciilor prestate, însă, ulterior, s-au soluționat.

Au fost identificate toate persoanele prezente la fața locului, fără a fi reclamată vreo agresiune.

În urma vizionării imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, polițiștii Secției 2 Timișoara s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe, persoanele vătămate fiind așteptate să depună plângere, întrucât, în cazul acestei infracțiuni, acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă.

Totodată, referitor la modul de intervenție a polițiștilor, conducerea inspectoratului a dispus ofițerilor din cadrul Biroului Control Intern să efectueze verificări, urmând a fi dispuse măsurile legale dacă se impun.”

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

3 COMENTARII

  1. Obositu ala chel cu ochelarii pe cap de la militie e un marr spagar,pentru 50 de lei si-o baga in c#r,dar mai pentru o masa (in cap)la restaurant….

  2. Problemele astea de abuz si coruptie, santaj se rezolva doar atunci cand poporul va fi suficient de unit si la astfel de situatii sa sara zecid e cetateni la scandal. Mereu la astfel de situatii daca se unesc cetatenii si se apara intre ei, vor slabii puterea smecherilor si a politistilor corupti….deja prea multi martori si nu se risca niciunu. Dar indiferenta le da putere…. Daca sunt violenti toti sa dea in acestia. zeci de persoane nu pot fi sanctionati oricum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore