Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocial"Recoltă" de etnobotanice la Oradea, Timişoara şi Craiova

„Recoltă” de etnobotanice la Oradea, Timişoara şi Craiova

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

În urma a 26 de percheziţii la domiciliu desfăşurate în oraşele Oradea, Timişoara şi Craiova, 8 persoane au fost arestate. Poliţiştii au descoperit în locuinţele acestora laboratoare clandestine de preparare a etnobotanicelor. Conform surselor, joi, o reţea de traficanţi de „plante de vise” a fost anihilată, fiind luată în vizor de o bună perioadă de timp, de către poliţiştii antidrog de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea.

La mijlocul lunii octombrie au fost demarate urmările penale a 26 de persoane supectate de comercializarea a diferite cantităţi de substanţe cu efect psihoactiv, în decursul unui an. Astfel, oamenii legii au găsit la domiciliile suspecţilor 100 de grame de materie vegetală, 150 de plicuri de etnobotanice, cântare electronice precum şi suma de 35.000 de lei.

Indivizii dispuneau de laboratoare proprii în care îşi „construiau” singuri produsele.La finalul descinderilor, poliţiştii au ridicat 50 de persoane care au fost duse la sediul DIICOT Oradea, iar în urma audierilor procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a 13 învinuiţi. Joi, opt dintre aceste persoane au fost duse la Judecătoria Oradea, unde au fost emise pe numele lor mandate de arestare preventivă.

Consumul şi comercializarea de plante etnobotanice a devenit ilegală în urmă cu aproximativ 3 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare