Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Politistii CURAJOSI au reusit ce nu a facut primaria, in parcarile centrelor comerciale! Adio blocarea rotilor! VIDEO

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Primăria Timișoara a intervenit total ineficient în scandalul blocării roților autovehiculelor în parcările centrelor comerciale din capitala Banatului, făcând-o doar verbal.

Polițiștii Secției 5 sunt singurii care au găsit curajul necesar luării unor măsuri împotriva firmei care încalcă legea și scotea bani frumoși din buzunarele celor blocați.

La nivelul orașului Timișoara a reapărut ”fenomenul Îngerii Galbeni”. Mai exact în parcările unor centre comerciale din orașul de pe Bega, o firmă a elaborat un regulament care încalcă flagrant legislația în vigoare, procedând asemeni angajaților societății Îngerii Galbeni, societate a căror administratori au de executat ani grei de închisoare (și) din cauza activităților de blocare a roților vehiculelor unor cetățeni care erau obligați să plătească multe sute de lei pentru a-și recupera mașinile proprietate personală.

În cazul de față este vorba despre societatea SSG Fire & Rescue SRL de lângă București, a căror angajați aplicau ”mămăliga” – acele blocatoare galbene de pe roți-, șoferilor care încălcau regulamentul afișat la intrarea în parcările centrelor comerciale.

Pentru că ,,amenzile” erau de numai 100 de lei, cei mai mulți șoferi, majoritatea blocați pe merit, pentru că parcau fie în afara spațiilor de parcare (pe suprafețe hașurate), fie pe locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități, ba chiar își parcau mașina vreme de… două săptămâni, mașini parcate în general fără prea mult bun simț, conducătorii auto nu făceau mare tămbălău, preferând să plătească și să-și vadă de treabă în cel mai scurt timp.

La un moment dat, în cursul lunii noiembrie 2019, faptele au ajuns și la urechile Comisiei de Circulație din cadrul Primăriei Timișoara, care a luat act de ilegalități și a transmis prin vocea primarului Nicolae Robu ca aceste practici să înceteze într-un anumit interval de timp, care expira la începutul lunii decembrie a anului recent încheiat.

Vorbele au rămas în vânt, pentru că în două dintre cazuri nu a interesat pe nimeni, drept urmare, activitatea de blocare a roților a continuat nestingherită până astăzi, 6 ianuarie 2020, când, un cetățean a sesizat serviciul 112 solicitând sprijinul Poliției. Instituția a trimis la fața locului un echipaj al Secției 5 care a sosit de îndată, dar cu… lecțiile bine făcute.

Așa cum se poate observa și în imaginile video înregistrate de reporterul Vocea Timișului, oamenii legii au luat măsuri prompte, de ridicare a blocatoarelor roților, ba chiar au desfăcut o ”mămăligă” de pe roata unei mașini parcate în parcarea centrului comercial Brico Depot.

Conform reprezentanților Poliției Timiș, ”astăzi în jurul orei 14:30 polițiștii Secției 5 au fost sesizați prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 cu privire la faptul că în parcările unor centre comerciale, o societate comercială privată efectuează activități de blocare a roților autoturismelor parcate ilegal. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că societatea comercială nu este autorizată cu privire la astfel de activități, dispunându-se astfel confiscarea a 10 blocatoare, în același timp societatea comercială a fost sancționata contravențional conform Legii 12/1990”.

Amenda aplicată celor de SSG Fire & Rescue SRL, care are ca obiect de activitate oferirea de servicii private în situații de urgență, se ridică la 10.000 de lei.

Așadar, așteptăm ca Primăria Timișoara, prin a sa Comisie de Circulație, să emită un nou comunicat de presă precum cel de mai jos, fără un număr de înregistrare, fără dată, prin care timișorenii să fie anunțați că pot dormi liniștiți, deoarece nu se mai blochează roțile mașinilor.

10 COMENTARII

 1. Nu e normal ca un dobitoc sa incalce proprietatea și să ocupe o proprietate abuziv fara sa plătească nimic. Poliția apară pe hoții de proprietate. Dacă parcarea este proprietatea comerciantului trebuie respectate legile proprietarului.

 2. Politistul a aplicat Legea nr 12 din 1990. Subliniez: din 1990!!!!!! Intreb pentru un prieten: Pana acum de ce nu s-a aplicat? De ce, desi problema blocarii rotilor este la nivel national, NIMENI nu a aplicat aceasta lege? Nu este legea destul de clara? Citez legea 12/1990(copy-paste): Art 1 lit a)Următoarele fapte reprezintă activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite şi constituie contravenţii, dacă nu au fost săvârşite în astfel de condiţii încât să fie considerate, potrivit legii penale, infracţiuni:
  a) efectuarea de activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii, după caz, fără îndeplinirea condiţiilor stabilite prin lege;
  DECI: societatea comerciala x, prin angajatii ei prestau activitati cu sau fara indeplinirea conditiilor stabilite de lege? Legea asta de mai sus nu este suficient de clara doar pentru imbecili!!!! Ce nu este clar in aceasta lege??????? Daca este clar, de ce, pana acum nu s-a aplicat? Pentru aplicarea acestei legi sunt competente politia romana si politia locala. Doar un singur politist a stiut ca aceasta este legea care trebuie aplicata? De ce cauta toti o contraventie banala in codul penal ????????? De ce cauta toti o fapta ilicita a unei societati comerciale in codul rutier?????????? principala lege a societatilor comerciale este Legea nr 12 dini 1990!!!!!! Din cate stiu, politistii lucreaza frecvent cu: 1) Legea nr 61/91 (ordine publica), 2) OUG195/02 (circulatie), 3) Legea 12/90 -comert, Legea333/2003 (paza). Acestea sunt cele mai folosite 4 legi cu care lucreaza politistii de la ordine publica. Oare, atat de multi tampiti sa fie in institutiile astea????????

 3. Ce mârlănie protejata? Mârlani sunt proprietarii acelor parcări care jecmanesc oamenii, puneți bariera și cereți taxa și nu se mai ajunge la asa ceva, dar e mai simplu sa iei din buzunarul amărâților 100 de lei fără sa i dai măcar un bon fiscal.

 4. Oooo da! Bravo domnu polițist ! Încurajezi pe mârlani ! Sunt sigur că matale rupi carnetul de amenzi zilnic pt mașinile parcate pe treceri ,coltul intersecției și alte zone din Timișoara

 5. Bravos Politia Romana, cu asemenea „politisti curajosi” o sa ne baricadam in case pentru ca marlania este protejata, „politistii curajosi” vor face scut in fata celor fara pic de bun-simt, ca nu cumva sa fie deranjati de niste „saraky fraery” ce vor o tara normala.

  • Astora care plangeti ca „protejam marlania” : bai voi intelegeti ce inseamna stat de drept ? Rigorile legii ? Iar, conform legii, ca firma, NU poti sa retii bunul altei persoane, ca nu faci tu legea cum vrei tu, suni la politie, mergi in instantal. Hai, daca sunatul la politie si mersul in instanta sunt obositoare si greoaie, daca nu-s ok legile, atunci hai sa facem niste legi mai bune. Pai cine face legi ? parlamentul. Ati fost atenti la parlamentare ? Ca uite ca a iesit PSD si s-au ocupat de legi mai bune pt infractori si OUG de 2 bani…..

   Intelegi acum cum cica ar trebui sa functioneze tara asta ? Au trecut 30 de ani de cand a murit Ceausescu si voi inca nu intelegeti pe ce lume traiti… Cum sa vrei civilizatie cand fiecare face cum il taie capul ?

  • domnule „parcati cum doriti”, imaginati-va ca dumneavoastra, conduceti un autoturism pe drumurile publice. La un moment dat, cineva, un electrician, de exemplu, sau vanzatorul de lapte, va opreste si va spune ca ati incalcat o regula rutiera si pentru aceasta va solicita sa ii achitati o suma de bani. Vi se pare normal? Maine imi fac firma de agenti constatatori, daca e ok asa. Asa toata lumea ar da amenzi de nebuna…
   Acolo, oamenii aia sunt angajati la un srl. Banii incasati intra in bugetul propriu. Sunt direct interesati sa „gaseasca nereguli” pentru a incasa bani. Acolo vorbim de un spatiu mare, care costa ceva banuti. Cum ar fi daca acel spatiu ar produce bani? SUPER! Facem circulatie si dam amenzi iar banii intra in buzunarele proprii, Credeti ca asa multi clienti sunt in brico depot ca nu mai au loc in parcare??? Vedeti-va de treaba. S-au gandit ca asa pot sa mai faca un ban ca nimeni nu le poate face nimic dar au gresit! POLITIA CHIAR POATE SA II SANCTIONEZE CONFORM LEGII IAR DE DATA ASTA, I-A SI SANCTIONAT !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Doi scandalagii din Lugoj, cunoscuți de Poliție, recidivează! I-au furat banii și i-au spart telefonul unui bărbat

La nici o lună după ce au provocat un scandal la un botez din...

Drept la replica! Numai cine nu locuiește in Timișoara, nu cunoaste problema reala despre blocatul rotilor

Numai cine nu locuiește în Timișoara, nu cunoaște problema reala a locurilor de parcare...

IPJ Timis recruteaza viitori politisti. Vezi cum te poti inscrie la postlicealele MAI

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Timiș contiună activitatea de recrutare și selecție a candidaţilor...