Amenzi de peste 40.000 de lei, aplicate de polițiștii timișoreni într-o zi

- Advertisement -

Peste 200 de polițiști timișoferi au ieșit joi pe străzi, în cadrul unei acțiuni pe linie de ordine publică și rutieră.

În câteva ore, cei peste 200 de polițiști timișoreni au constatat 12 fapte de natură penală și au aplicat 169 de sancțiuni contravenționale a căror valoare depășește 40.000 de lei.

„Poliţiştii au acţionat pentru identificarea persoanelor pretabile la săvârşirea de infracţiuni stradale cu sau fără violenţă, a celor care fac parte din mediul persoanelor fără adăpost, persoanelor urmărite în temeiul legii, bunurilor ce pot proveni din săvârşirea de infracţiuni, impunerea respectării normelor rutiere, precum şi pentru combaterea tuturor faptelor antisociale. Astfel, polițiștii au executat 29 de acțiuni, 41 de controale și au verificat 95 de unități comerciale. Au fost legitimate 797 de persoane și controlate 489 de autovehicule”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș.

În total, oamenii legii au constatat 12 fapte de natură penală, pentru care sunt cercetate 11 persoane, 3 dintre acestea fiind reținute pentru 24 de ore. Dintre cele 169 de sancțiuni aplicate, 38 dintre acestea au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Pe linie rutieră, oamenii legii au aplicat 103 sancțiuni contravenționale, mai bine de jumătate dintre acestea fiind acordate șoferilor vitezomani. De asemenea, polițiștii au reținut 3 permise de conducere și au retras 2 certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunii, polițiștii s-au bucurat de sprijinul jandarmilor și al agenților de la Poliția Locală.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare