Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Târgul de Paşti se deschide sâmbătă, la Timişoara! Organizatorii promit o serie de surprize şi noutăţi

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023
Târgul de Paşti, ediția cu numărul XIII, va avea loc anul acesta în perioada 9-27 aprilie. Acesta se va desfășura în Piața Libertății, precum și în câteva cartiere: Freidorf (Piața Petöfi Sandor), zona Traian (Biserica Millenium, Parcul Regina Maria), zona Lipovei (Parc str. Holdelor), zona Soarelui (Parc Pădurice).

Vor fi 31 de căsuțe și 6 food-truck-uri, ateliere de încondeiat ouă, plantat semințe, împletit de nuiele, de făcut cozonac, performance-uri – teatrale, de nai, de dans contemporan, de vioară și harpă, de păpuși mai mici sau mai mari, de picioroange și statui vivante – vor însufleți Piața Libertății mai ales în week-end-urile din cadrul târgului, în cadrul, special creat de artiștii vizuali timișoreni Zsolt și Sânziana Fehervari-Crețu, format din cinci instalații de 5*4 m realizate din lemn triplustratificat, pictate manual, cu scene legate de Înviere: Intrarea Domnului în Ierusalim (Floriile), Cina cea de Taină, Învierea, Înălțarea și Pogorârea Sfântului Duh (Rusaliile).

Artiștii invitați să dea viață zilelor de târg sunt: Cătălin Ursu, Ana-Maria Cojocaru, Raul Lăzărescu (actori, TNT); Marta Teglas și Mihaela Faur (Filarmonica Banatul); Mădălin Luca (naist, Ansamblul Banatul), corala bărbătească Contrast, Asociația Culturală „Teatru pe Roți”, Asociația „Check Art”, elevii Liceului de Arte, artiști, artizani, meșteșugari, ba chiar și artistul stradal Adrian Adisi, pianist.

Nici cartierele nu au fost uitate. În Freidorf, Lipovei, Soarelui, Traian vor fi amplasate decorațiuni pascale, precum și truck-uri/căsuțe.

Tot în cartiere, Asociația Magic Oz propune, la sfârșit de săptămână, spectacole de teatru de păpuși (Scufița Roșie):

  • 9 aprilie, ora 11:00: Parcul Pădurice; ora 17: Parcul Petőfi Sandor;
  • 16 aprilie, ora 11:00: Parcul din Zona Lipovei; ora 17: Piața Traian.

În toate aceste locuri din cartiere cartiere, pe 25 aprilie, va avea loc și câte o vânătoare de ouă, pentru copii cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare