AcasăStiriSocial25.000 de oameni in strada la Timisoara! De ce nu se intrerup...

25.000 de oameni in strada la Timisoara! De ce nu se intrerup protestele daca se abroga OUG

O nouă seară, un nou protest în Capitala Banatului, unde timişorenii se arată neobosiţi în lupta lor pentru abrogarea OUG de modificare a Codului Penal. Vorbim despre a cincea zi în care oamenii ies în stradă după ce guvernul Grindeanu a adoptat controversata ordonanţă seara, evitând să supună proiectul la vot în Parlament. În ultimele trei seri numărul timişorenilor care au manifestat în Piaţa Victoriei a trecut de 60.000. De remarcat este faptul că în capitala Banatului protestele au decurs fără incidente, iar manifestanţii au scandat mulţumiri la adresa Jandarmeriei.

„Ne vedem și astăzi, sâmbătă, în Calea Șagului la Turist, dar de la ora 18, și apoi mergem spre Piața Operei, pentru a ajunge acolo la ora 19. Aseară am plecat organizat 100 și am ajuns aprox. 500 de persoane. Se mai pleacă din Lipovei de la intersecția cu Borzești, Aradului de la Piața Verde, Girocului și Soarelui de la Pădurice, Dacia din fața fostului cinematograf, Complexul Studențesc – de lângă caminul 11 și din Modern – de lângă OMV”, a scris pe Facebook Cristi Brâncovan, unul din organizatorii protestelor din piaţă. Pentru că în Bucureşti se anunţă cel mai mare protest de la Revoluţie încoace şi organizatorii din Timişoara speră ca în această seară numărul oamenilor care vor ieşi în stradă să se ridice la 50.000.

În stradă au iesit circa 25.000 de oameni care anuntă că nu pleacă până când guvernul nu demisioneaza şi ordonanţa nu este abrogată. După anuntul făcut de premierul Sorin Grindeanu că OUG privind modificarea Codului Penal va fi abrogata mâine oamenii au strigat de bucurie, dar au promis ca nu vor pleca acasă până când guvenul nu va demisiona. Protestul din această seară s-a încheiat în jurul orei 22, însă timişorenii sunt aşteptaţi şi mâine în stradă, de la ora 19. Iar dacă mişcările de stradă ar putea să ia sfârşit odată cu abrogarea OUG, amintirea lor va dăinui veşnic, asta după ce Memorialul Revoluţiei a anunţat că doreşte să păstreze pancartele folosite în stradă.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
540CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
187CititoriConectați-vă
48,400AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente