Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriPoliticăDeputatul PDL - Cornel Sămărtinean atrage atenţia asupra bugetului Timişoarei pe 2014!

Deputatul PDL – Cornel Sămărtinean atrage atenţia asupra bugetului Timişoarei pe 2014!

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Anunţ moartea fondurilor guvernamentale. România e în comă financiară” a spus senatorul PNL – Cristian Bodea, conform agenţiei de presă Agerpres. Deputatul PDL Cornel Sămărtinean atrage atenţia asupra acestei declaraţii, si spune că acest mesaj este strigător la cer având în vedere că PNL-ul este împreună la guvernare. Acest lucru nu trebuie să se întâmple.

Astfel, conform acestuia, cel mai important subiect de discuţie ar trebuie să fie economia ţării, şi mai ales bugetul 2014 a Timişului şi a Timişoarei.  “Se discută despre procurori, televiziuni închise şi deschise, însă nu se vorbeste despre un subiect foarte important, şi anume – bugetul pe 2014.” a spus deputatul Cornel Sămărtinean

Premierul Victor Ponta a început discuţiile pe tema bugetului în acest început de lună,iar la sfârşitul lunii va fi introdus în Parlament. Mai apoi, în luna noiembrie încep şi discuţiile în Parlament. Având în vedere aceste informaţii, şi în Timiş trebuie începute discuţiile pe tema bugetului necesar judeţului şi oraşului Timişoara. E nevoie de aceste discuţii locale pentru ca în momentul începerii discuţiilor în Parlament, parlamentarii să ştie ce proiecte trebuie aduse în discuţie, şi pentru care trebuie luptat economic.

Cornel Sămărtinean a mai menţionat astăzi, 10 octombrie la sediul PDL Timişoara, că dupa Bucureşti – Timişoara este cel de al doilea oraş care contribuie cel mai mult la bugetul statului. În ciuda acestui fapt, oraşul nu primeşte înapoi nici măcar 50% din banii care îi trimite. “Mă aştept ca banii Timişoarei să rămână la Timişoara, sau măcar 50% din bani să vină înapoi. Să ne strângem să găsim soluţii împreună pentru a aduce banii în Timiş şi Timişoara.”

Deputatul a spus că va sprijinii orice iniţiative care constau în a atrage bani în Timişoara. A adăugat că indifferent de iniţiative, oraşul are nevoie de proiecte şi dezvoltare. Mai ales având în vedere faptul că Timişoara a cam rămas în urmă comparative cu alte mari oraşe din România precum Cluj-Napoca, Arad, Braşov şi Constanţa.

“Solicit public autorităţile din Timiş şi Timişoara să încercăm să încheiem alte discuţii colaterale şi să vină în faţa timişorenilor cu marile proiecte ale Timişoarei” a spus deputatul PDL, adăugând că respectivele proiecte nu sunt organizate în vreo listă făcută public parlamentarilor, cetăţenilor şi nici măcar jurnaliştilor locali.

În ciuda solicitării publice de a incheia alte discuţii colaterale, deputatul a adus pe finalul conferinţei un subiect colateral. Subiect ce priveşte declaraţia administraţiei publice locale conform căreia PDL Timişoara nu a făcut o cerere oficială la Primăria Timişoara pentru a primi un sediu spre închiriere. Deputatul PDL a prezentat documentele care atestă faptul că cererea a fost făcută chiar din luna mai, şi au primit la sfârşitul respectivei luni răspunsul că se va face o analiză a cererii şi găsirea unui spaţiu. Lucru care nu s-a întâmplat.

Ca o notă finală acesta continuă campania de sensibilizare a opiniei publice faţă de o Timişoara curată, Sâmbătă 12 octombrie în Zona Complexului Studenţesc ( pe strada Daliei şi Bulverdaul Eroilor). Acţiunea precedentă acesteia a avut loc în Zona Lipovei. “Urmărim să transmitem cetăţenilor Timişoarei că e nevoie să avem un oraş curat.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare