600 de cărți au fost donate de către „Familia Verde” copiilor nevoiași din Timișoara

0
588

„Familia Verde” este o asociație non-profit din Timișoara ce are în vizor organizarea unor activităţi care să fie benefice pentru mediu, organizate într-un mod cât mai plăcut pentru participanţi. După participarea la acţiunea naţională de ecologizare „Let’s Do It, Romania!”, aceştia au ales Kinderzukunft – Fundatia Rudolf Walther – Filiala din Timişoara pentru a-i ajuta pe copiii mai puţin norocoşi.

Membrii „Familiei Verzi” s-au mobilizat cu un scop caritabil și au pornit spre primul sat de copii din România un teren cu o suprafaţă de 80.000 mp, inaugurat de Fundaţia Rudolf Walther Timişoara.Aceștia au vin echipați cu aproximativ 600 de cărți colectate de la membrii asociaţiei, rude sau cunoştiinţe, pe care le-au donat copiilor fără posibilități.

” Am aflat de mult de copiii de la Fundaţia Rudolf Walther şi ne-am tot gândit cu ce am putea să îi ajutăm şi noi. Ştiam că sunt în număr mare. Ne-am gândit că o donaţie de cărţi ar fi cea mai potrivită. Am plecat cu gândul că aceste cărţi (majoritatea de basme şi poveşti) le vor fi de folos şi poate că citindu-le le vor lua gândul de la probleme.” a declarat Grosuleac Dorin, unul dintre membrii asociației. Această acțiune de caritate a fost prima de acest fel, asociația fiind axată în mare parte pe acțiuni  de ecologizare.

sursă foto:familiaverde.ro/

Spune-ţi opinia civilizat!