”Alo, Poliția Timișoara? Cineva vrea să plătească cu bani FALȘI”. Polițistul: ”Faceți plângere, MÂINE, la Secție”, după care închide telefonul!

- Advertisement -

Vineri, 31 octombrie 2014, seara, angajatul unei societăți de curierat, care livrează și cumpărături comandate on-line, a vrut să livreze o comandă către un bărbat, pe strada Circumvalațiunii, chiar dacă ”comunicarea” anterioară dintre solicitantul de produse și angajatul firmei de curierat a părut puțin suspectă. ”A făcut o comandă pe e-mail, am mers și am cumpărat produse de 286 de lei, după care am plecat să îi duc produsele. Tot la telefon mi-a spus să-i aduc rest de la 400 de lei, ceea ce mi s-a părut extrem de ciudat. Ce mi-a mai atras atenția a fost faptul că, inițial, a spus că e paralizat și că nu se poate mișca, după care mi-a spus că e la un vecin când l-am sunat că vin cu comanda. Am văzut că merge și mi-am zis că, poate nu am înțeles bine… Am ajuns acolo și am rămas surprins de faptul că apartamentul arată ca o cocină, iar până acum nu am întâlnit clienți pe acest tipar, dar am trecut și peste asta. În prima fază a zis că nu are bani suficienți, apoi mi-a dat două bancnote de 200 de lei. M-am uitat la ele și am observat cu ochiul liber că sunt false, aveau filigranul* negru. I-am spus că nu sunt bune, că nu i le primesc și apoi a mai «găsit» patru de 200 de lei și două de 100 de lei, deși susținea că e la un vecin…” ne-a povestit Florin, curierul care și-a luat marfa pe care trebuia să o livreze către adresa din Circumvalațiunii și a plecat să returneze produsele la hypermarket-ul de unde le-a cumpărat. În afara faptului că cei de la magazin nu i-au acceptat toate produsele înapoi, rămânând astfel ”în pagubă”, după ce a părăsit imobilul, bărbatul a decis să sune la 112.

Aici Poliția, nu ne interesează!

Pune omul mâna pe telefon, imediat după ce pleacă de acolo, și sună la 112. Operatorul de acolo îi face legătura cu Poliția, iar curierul începe să-i explice purtătorului de epoleți de la celălalt ”capăt al firului” ceea ce a pățit, după care omul legii îl întreabă pe apelant unde se află. ”I-am spus că «sunt în trafic, dar nu cred că are legătură una cu alta, eu vă dau adresa la care am fost». Polițistul mi-a spus că trimite un echipaj, dar să mă întorc în acea locație. I-am spus că eu nu vreau să fiu «confruntat» cu individul ăla, că n-am nevoie de probleme. Replica lui a venit scurt: «Atunci faceți plângere, mâine, la Secția 4!» după care mi-a închis efectiv telefonul” povestește, furios, bărbatul.

Lipsa de interes a polițistului l-a enervat atât de tare pe Florin încât a ”renunțat” la demersul său. ”Eu am datele omului, polițiștii au resursele necesare pentru a verifica IP-ul de unde a fost trimis e-mailul de comandă, numai să vrea, dar chestia asta trebuia făcută atunci, pe loc, nu mâine, nu săptămâna viitoare. După cum a acționat cel care a plasat comanda, părerea mea e că a mai făcut asta. Știe cum să se «descurce» cu banii falși” mai spune Florin, care s-a gândit ulterior să încerce încă o variantă… de rezervă.

La DIICOT nu răspunde!

Văzând că n-are sorți de izbândă cu polițiștii, curierul a încercat să ia legătura direct cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), dar acolo altă surpriză. ”N-ai cu cine, acolo nu răspunde nimeni. Nu e nimeni la ora asta, au telefonul degeaba!” ne-a precizat bărbatul, care a spus apoi că renunță să mai facă vreun demers în acest caz, întrucât autoritățile statului și-au bătut joc de el în cel mai grosolan mod posibil.

Dacă ne aducem aminte, pe data de 22 octombrie 2014, DIICOT preciza că procurorii, alături de polițiștii de la ”Crimă Organizată” din județul Hunedoara, au destructurat o bandă de falsificatori de bani, tocmai bancnote de 200 de lei, iar portalul nostru atrăgea atenția asupra faptului că există posibilitatea ca exemplare de bancnote false să fi ajuns și pe raza județului Timiș.

*Filigranul este constituit din două componente poziţionate în stânga aversului, pe zona neimprimată: portretul personalităţii de pe bancnotă şi emblema BNR. Filigranul este vizibil când bancnota este luminată din partea opusă privitorului.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Procurorii DIICOT isi inceteaza activitatea si se alatura protestelor

Adunarea generală a procurorilor din cadrul Direcției de Investigare...

VIDEO Grupare infractionala specializata in trafic de migranti, destructurata in judetul Timis

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei...

Mascații au descins in judetul Timis! Falsifacatori de valuta, capturati

În această dimineaţă, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor...

Cautat de politisti dupa ce a inselat un batran cu 900 de lei. Suna la 112 daca il vezi

Alertă în Timiş. Oamenii legii caută un bărbat suspectat...

FOTO Cantitate impresionanta de droguri gasita de procurorii DIICOT in casele a doi traficanti

Descinderi poliţiştilor de la trupele speciale şi ale procurorilor...

Din aceeași categorie

Categorii Populare