Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

”Alo, Poliția Timișoara? Cineva vrea să plătească cu bani FALȘI”. Polițistul: ”Faceți plângere, MÂINE, la Secție”, după care închide telefonul!

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Vineri, 31 octombrie 2014, seara, angajatul unei societăți de curierat, care livrează și cumpărături comandate on-line, a vrut să livreze o comandă către un bărbat, pe strada Circumvalațiunii, chiar dacă ”comunicarea” anterioară dintre solicitantul de produse și angajatul firmei de curierat a părut puțin suspectă. ”A făcut o comandă pe e-mail, am mers și am cumpărat produse de 286 de lei, după care am plecat să îi duc produsele. Tot la telefon mi-a spus să-i aduc rest de la 400 de lei, ceea ce mi s-a părut extrem de ciudat. Ce mi-a mai atras atenția a fost faptul că, inițial, a spus că e paralizat și că nu se poate mișca, după care mi-a spus că e la un vecin când l-am sunat că vin cu comanda. Am văzut că merge și mi-am zis că, poate nu am înțeles bine… Am ajuns acolo și am rămas surprins de faptul că apartamentul arată ca o cocină, iar până acum nu am întâlnit clienți pe acest tipar, dar am trecut și peste asta. În prima fază a zis că nu are bani suficienți, apoi mi-a dat două bancnote de 200 de lei. M-am uitat la ele și am observat cu ochiul liber că sunt false, aveau filigranul* negru. I-am spus că nu sunt bune, că nu i le primesc și apoi a mai «găsit» patru de 200 de lei și două de 100 de lei, deși susținea că e la un vecin…” ne-a povestit Florin, curierul care și-a luat marfa pe care trebuia să o livreze către adresa din Circumvalațiunii și a plecat să returneze produsele la hypermarket-ul de unde le-a cumpărat. În afara faptului că cei de la magazin nu i-au acceptat toate produsele înapoi, rămânând astfel ”în pagubă”, după ce a părăsit imobilul, bărbatul a decis să sune la 112.

Aici Poliția, nu ne interesează!

Pune omul mâna pe telefon, imediat după ce pleacă de acolo, și sună la 112. Operatorul de acolo îi face legătura cu Poliția, iar curierul începe să-i explice purtătorului de epoleți de la celălalt ”capăt al firului” ceea ce a pățit, după care omul legii îl întreabă pe apelant unde se află. ”I-am spus că «sunt în trafic, dar nu cred că are legătură una cu alta, eu vă dau adresa la care am fost». Polițistul mi-a spus că trimite un echipaj, dar să mă întorc în acea locație. I-am spus că eu nu vreau să fiu «confruntat» cu individul ăla, că n-am nevoie de probleme. Replica lui a venit scurt: «Atunci faceți plângere, mâine, la Secția 4!» după care mi-a închis efectiv telefonul” povestește, furios, bărbatul.

Lipsa de interes a polițistului l-a enervat atât de tare pe Florin încât a ”renunțat” la demersul său. ”Eu am datele omului, polițiștii au resursele necesare pentru a verifica IP-ul de unde a fost trimis e-mailul de comandă, numai să vrea, dar chestia asta trebuia făcută atunci, pe loc, nu mâine, nu săptămâna viitoare. După cum a acționat cel care a plasat comanda, părerea mea e că a mai făcut asta. Știe cum să se «descurce» cu banii falși” mai spune Florin, care s-a gândit ulterior să încerce încă o variantă… de rezervă.

La DIICOT nu răspunde!

Văzând că n-are sorți de izbândă cu polițiștii, curierul a încercat să ia legătura direct cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), dar acolo altă surpriză. ”N-ai cu cine, acolo nu răspunde nimeni. Nu e nimeni la ora asta, au telefonul degeaba!” ne-a precizat bărbatul, care a spus apoi că renunță să mai facă vreun demers în acest caz, întrucât autoritățile statului și-au bătut joc de el în cel mai grosolan mod posibil.

Dacă ne aducem aminte, pe data de 22 octombrie 2014, DIICOT preciza că procurorii, alături de polițiștii de la ”Crimă Organizată” din județul Hunedoara, au destructurat o bandă de falsificatori de bani, tocmai bancnote de 200 de lei, iar portalul nostru atrăgea atenția asupra faptului că există posibilitatea ca exemplare de bancnote false să fi ajuns și pe raza județului Timiș.

*Filigranul este constituit din două componente poziţionate în stânga aversului, pe zona neimprimată: portretul personalităţii de pe bancnotă şi emblema BNR. Filigranul este vizibil când bancnota este luminată din partea opusă privitorului.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

8 COMENTARII

  1. Pe politisti ii doare la basca… asteapta pe la vreo trecere de pietoni sa ia vreun permis sau sa dea vreo amenda pentru centura SECTIA 5… nu verifica apeluri la 112… ce rost ar avea…

  2. Si ce trebuia sa faca politia dpdv legal? Mergea pana la adresa respectiva si ce faceau acolo? Inainte sa vorbiti aiurea si sa acuzati pe cineva de incompetenta mai bine va documetati cu privire la ce prevede legea in asemenea cazuri. Cei mai multi dintre voi habar nu au ce inseamna munca de politie si considera ca ea se face precum in filme. Mie scarba de atatia specialisti in domeniu care isi dau ei cu parerea. Dc nu va faceti voi politisti si pe urma mai vorbim. Auzi la el ca ii era frica sa mearga la adresa cu politia, pai stai dracu in casa atunci. Daca vroiai sa vezi ce face politia trebuia sa ramai la fata locului, mai mult de atat daca bancnota era falsa ,sau nu, se stabileste in urma unei expertize nici macar politia nu stabileste acest lucru.

  3. gecko… Ce sa caut la flagrant dupa jumatate de ora sau o ora cand venea un echipaj ? Crezi ca ala dupa ce a incercat sa-mi dea bani falsi si nu a reusit sa ma prosteasca ar mai fi raspuns la telefon sa-i spun ” stiti mam gandit cred ca sunt buni bani va aduc cumparaturiile inapoi” ? Iti sigur ca nu… Si nu eram anonim dpdv al politiei cand am sunat , aveau toate datele necesare de identificare inainte de a le povesti eu ce si cum sa intamplat acolo, in plus puteam sa le pun la dispozitie si datele omului care le aveam in comanda trimisa de el ( chiar daca ele poate nu sunt ale lui ). Si la sectie ce sa fac astazi ? sa merg sa fac plangere ca a incercat unu sa-mi plateasca cu bani falsi ? si cum demonstram asta astazi ? Eu zic sa te trezesti si sa gandesti un pic… ala clar nu mai are nici urma de banii aia in casa, decat daca e prost…

  4. gecko , sunt o gramada de apeluri la 112 aiurea facute de oameni bolnav psihic oameni rau intentionati, etc . daca persoana care a sunat la 112 nu a vrut sa se intalneasca cu politia sa le dea detalii privind identitatea sa si toata speta , politia e legata de maini . iar daca se ducea in locul indicat nu avea ce sa faca decat sa bata la usa si sa intrebe pe ” domnul infractor ” nu va suparati aveti cum,va niste bani falsi ? :)))) e logic. nu iau apararea nimanui dar, asta este adevarul . sunt ffff multe apeluri la 112 false si politistii merg acolo dar in acel moment e nevoie disperata de ei in alta parte si nu pot ajunge din cauza unor idioti . asat e explicatia sa o intelegi si tu . iar cei de la ziar cu pare de rau , scriu doar prostii idiotenii si c*c*turi . nu sunt documentati . doar improasca cu noroi . ” ziaristi ” de 2 lei .

  5. Care anume este problema? Daca reclamantul nu s-a obosit sa mearga la locul faptei sau sa depuna plangere la politie, de ce ar trebui sa faca politia ceva. Cum poate politistul sa faca diferenta intre un apel adevarat si unul facut la plictiseala de vreun prost.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore