Mascații din Hunedoara au destructurat o grupare de falsificatori de bani! E posibil ca bancnote false să fi ajuns și-n Timiș

- Advertisement -

Conform probelor strânse de polițiști la dosar, rezultă că, în perioada aprilie-septembrie 2014, opt persoane constituite într-un grup infracțional organizat au pus în circulație peste 100 de bancnote în cupiură de 200 de lei contrafăcute, banii falși fiind depistați de administratorii societăților comerciale la care au fost plasați sau de reprezentanții băncilor care le-au ridicat sau le-au primit de la persoane care nu aveau cunoștință despre faptul că bancnotele sunt contrafăcute. Din investigațiile făcute de oamenii legii rezultă că bancnotele au fost falsificate de către unul dintre membrii grupului infracțional organizat, cu ajutorul unei imprimante tip-scanner.

După ce au fost monitorizați o perioadă mai lungă de timp, în data de 4 septembrie 2014 a fost prins în flagrant suspectul Muntean Arnoc, în timp ce se deplasa ca pasager într-un autoturism ce a fost oprit în trafic de către lucrătorii Poliției Rutiere Hunedoara. În urma controlului, au fost găsite sub preșul din partea stângă față al locului ocupat de suspectul Muntean Arnoc două pachete ambalate în hârtie albă. Într-unul se aflau 25 de bancnote în cupiură de 200 de lei având aceeași serie, iar în celălalt de aflau înscrisuri.

Miercuri, 22 octombrie 2014, procurorii Hunedoara și polițiștii SCCO Hunedoara au efectuat șase percheziții la domiciliile suspecților, situate pe raza municipiului Deva, a orașelor Călan și Hațeg, a comunei Brănișca. În urma perchezițiilor în locuința unui suspect din comuna Brănișca, județul Hunedoara, a fost descoperită și ridicată, printre alte obiecte și înscrisuri, și “fabrica” de bancnote contrafăcute. Cu această ocazie au fost puse în executare 8 mandate de aducere la sediul DIICOT Hunedoara, în vederea audierilor.

La percheziții au participat și polițiști din cadrul BCCO Alba Iulia, Serviciului Acțiuni Speciale – IPJ Hunedoara, precum și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Hunedoara, în timp ce suportul tehnic și de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale.

Întrucât zona de ”acțiune” a falsificatorilor de bani era județul vecin, aproape de ”granița” cu județul Timiș, există posibilitatea ca bancnotele false să fi ajuns inclusiv în județul nostru, așadar, atenție la tranzacțiile cu numerar!

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare