Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Video! Peste 100 de proprietăți imobiliare, în valoare de milioane de euro, se învârt în portofoliul patrimonial și familial al chirurgului-cămătar Kamal Al Barri

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023
Și abia acum urmează surprizele mari în cazul cămătarului Kamal Al Barri care, în timpul liber, se laudă că salvează vieți din postura de medic-chirurg la Spitalul Municipal ”Clinicile Noi” din Timișoara. Că-n rest, în cea mai mare parte a zilei, își duce veacul în zona Palatului Dicasterial unde își urmărește atent activitățile pseudo-bancare, participă la procesele cu debitorii săi, se întâlnește cu avocați, face vizite prin birourile executorilor judecătorești și, evident, participă la licitații publice pentru întregirea portofoliului imobiliar. Pe combinație și la prețuri de nimic – asta subliniază procurorii Direcției de Investigații a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism!

Pentru sfântul adevăr, și nu sunt deloc afirmații fără acoperire, sirianul Al Barri nu numai că participă la executarea silită a debitorilor săi sau ai altor cămătari – cum altfel, decât la înțelegere cu confrații săi?! – dar și ORGANIZEAZĂ licitațiile, făcând echipe de desant și de încredere, așa cum rezultă din cele 32 de volume ale dosarului DIICOT Timișoara, privind gruparea de ”bancheri” a clanului condus de Gavriluță Tuță Martinescu. Cert e că procurorii și ofițerii de la ”Crimă Organizată”, în cele peste 5000 de file, care cuprind sute de stenograme ale unor discuții ambientale și interceptări telefonice, folosesc un termen lingvistic mult mai abrupt: ARANJEAZĂ! Altfel spus, truchează!

Una peste alta, tot oamenii legii vin și cu explicația cuvântului: ”…în sensul că gruparea nu demara licitația propriu-zisă și controla ca, până la ultimul termen (n.n- cel de-al treilea), când valoarea de strigare a imobilului pornea de la 25%, bunul să nu fie achiziționat decât de persoanele agreate, folosind interpuși sau colaboratori, care primeau cota parte, după revânzarea proprietăților”. E limpede, da? Asta ca toată lumea să înțeleagă foarte clar că echipele de desant și de încredere, organizate de cămătarul Kamal Al Barri, nu erau altceva decât ”săgețile” lui, ca să  vorbim în termenii celor de la DIICOT. Sau ”mâni moarte”, dacă e să ne însușim limbajul de licitații publice al ”bancherilor”.

Din fericire, lucrurile sunt chiar mai simple decât atât căci, în același dosar al DIICOT Timișoara, la rubrica ”membrii grupării infracționale”, numele medicului Kamal Al Barri apare la loc de cinste sub titulatura de ”săgeată” a grupării Martinescu și, în mod cinic și în context, ”persoană de bună-credință”, adică, așa cum explică procurorii, un cumpărător al imobilelor adjudecate… prin interpuși. Și ”mâinile moarte” ale lui Kamal Al Barri, cel puțin în cazul lui Urian Stancu, fost proprietar al imobilului de pe strada Beethoven nr 2 din Timișoara, cămătărit la fel de rău ca frații Basel și Haitham Hamati și lăsat tot în curul gol, au fost, așa cum rezultă din ancheta celor de la ”Crimă Organizată”: Costea Marcel Ioan – ”adjudecatarul de serviciu al imobilelor executate de către membrii grupării infracționale”, Kadam Nizar – ”interfață” și, surpriză, un alt medic-chirurg timișorean, tot de la ”Clinicile Noi”, Răzvan Târziu”…cu rol în disimularea provenienței și circulației bunurilor provenite din infracțiuni”.

În acest moment, nu o să insistăm foarte mult pe cazul lui Urian Stancu deși, așa cum o recunosc și procurorii DIICOT, întregul dosar de ”grup organizat”, în care se scaldă, laolaltă, Tuță Martinescu și chirurgul Kamal al Barri, a plecat de la povestea imobilului de pe strada Beethoven nr 2 din plin centrul Timișoarei. Un adevărat scenariu de film care, așa cum rezultă din probatoriu, a fost pus pe hârtie de clanul Martinescu și, transpus pe marile ecrane, de chirurgul-cămătar Al Barri. În două cuvinte: un macrameu de zile mari! O licitație trucată și de un prost gust fantastic – interceptările și probele DIICOT spun totul! – în care un imobil (Beethoven nr. 2) cu zece cărți funciare (8 apartamente și 2 garaje) a fost vândut la prețul unui duplex din comuna Giroc, de pe o stradă neasfaltată și fără utilități! Cu un cumul de…complicități, absolut vizibile și de-a dreptul penibile!

Zodie norocoasă

Așa că azi, printre rânduri și la fel de punctual, o să continuăm dezvăluirile despre pelicula video care a intrat în posesia voceatimisului.ro. Un foileton în care, în fața unei farfurii de alune de pădure, Kamal Al Barri povestește cum a răzbit în viață, cum a făcut avere și, mai ales, cum și-a executat ”dușmanii”. Adică, debitorii! Pe scurt, așa cum rezultă din ”interviul” cu camera ascunsă, profitând de naivitatea judecătoarei Gabriela Sârbu și de relațiile personale ale acesteia, la vremea respectivă președintă a Curții de Apel Timișoara, sirianul i-a promis magistratului că, după ce va divorța, îi va lua fiica în căsătorie. De fapt, nimic altceva decât povestea unui escroc de tip sentimental care, la înțelegere cu soția și socrii săi, a croșetat un scenariu de film doar pentru a-și conserva averea, obținută din activități de cămătărie. Adică, ilicit!

Și nu, nu e nicio acuzație directă la adresa lui Kamal Al Barri căci însuși cămătarul mărturisește, plin de elan și cu fața la mini-camera video, că lucrurile au stat întocmai. Mai exact că, în tranșe, i-a împrumutat pe frații Basel și Haitham Hamati cu suma de 280.000 USD… la o dobândă de 5% pe lună. Evident, nedeclarată și nefiscalizată! După care, tot el recunoaște că actele de vânzare-cumpărare, încheiate cu conaționalii săi pentru împrumutul de un sfert de milion de dolari, au fost, în fapt, garanții ipotecare cu o valoare de piață circa 2.5 milioane euro. Deci, un act juridic simulat, la o zecime din preț! Mai mult că, din postura de ”viitor ginere” al președintei Curții de Apel Timișoara, a refuzat să le înapoieze bunurile imobiliare ale fraților Hamati, deși aceștia au vrut să închidă ”linia de credit” și au făcut toate diligențele posibile și imposibile. Și, în final, liniar și continuu, afirmă că le-a tras-o debitorilor săi până la Curtea Supremă de Justiție! Tot din postura de ”ginerică” și cu bagajul de cunoștințe și relații al ”soacrei” Gabriela Sârbu, fostă președinte a Curții de Apel Timișoara. Limpede și clar! Fără interpretări malițioase și fără trimiteri la viața privată!

Că distinsul doctor Kamal Al Barri nu-și dorea altceva decât conservarea averii ilicite, rezultă foarte clar dintr-un alt fragment al peliculei video în care cămătarul explică cu lux de amănunte cum a vrut ”ticălosul” de Radu Motica, la vremea respectivă avocatul său și decan al Facultății de Drept din Timișoara, să-l vândă, ca pe un prost, părții adverse, la înțelegere cu apărătorul fraților Hamati, recte avocatul Virgil Popa, ambii fiind susținuți, în demersurile lor, de către Flavius Baias, pe atunci, secretar de stat în Ministerul Justiției. Și după un filaj de noapte, în care i-a urmărit pe ”dușmanii” săi, Popa și Baias, sirianul povestește că a reușit să dejoace scenariul concurenței cu ajutorul fostei președinte a Curții de Apel Timișoara, care l-a învățat ce să facă, cum să ardă hârtiile și care, asa cum spune cămătarul, i-a rescris întâmpinarea ”otrăvită”.

Iată ce spune “bancherul”: ”Am chemat-o pe Gabriela Sârbu la un executor, lângă Tribunal. Era o cunoștință de-a lor. Și i-am arătat concluziile pe care trebuia să le depun, cele făcute de Motica. A citit hârtia și a rupt-o. Mi-a zis să o ard. Așa am scăpat, că judecătorul nu poate să-ți dea ceea ce nu ceri! După ce s-a aflat că am câștigat, mă sună Radu Motica și mă întreabă <Doctore, tu ai zis că ai depus concluziile scrise, nu?> Și i-am zis <Tu chiar ai crezut asta, domnule profesor? Tu chiar ai crezut că sunt fraier? Ai citit cumva pe fruntea mea că sunt vreo gâscă? Du-te-n pi… mă-tii de nesimțitul dracului> Și i-am închis telefonul în nas. Pe cuvântul meu…

Numere magice

Cert e că pe pelicula video, la fiecare sfert de oră, ca un metronom, Kamal Al Barri nu face altceva decât să vorbească despre… avere și bani. Și, mai mult decât orice, cum s-a cățărat pe relațiile și conexiunile fostei judecătoare Gabriela Sârbu la domiciliul căreia, așa cum povestește, veneau toți judecătorii importanți pentru consultări sau motivări ale unor sentințe. Iar el le servea cafeaua și aperitivele din postura de ”viitor ginere” și… asculta! Ceea ce, realmente, i-a prins foarte bine căci, după trainingurile intensive de jurisprudență de la domiciliul fostei președinte a Curții de Apel Timișoara și după ce a câștigat procesul la Curtea Supremă, cămătarul a zburat din cuib, s-a întors la soție și a continuat să facă ceea ce știa mai bine. Nu medicină, ci activități bancare și avere!

Și baza de date a Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Timiș arată că, la ora actuală, în tot Banatul, niciun arab nu e mai tare ca și Kamal Al Barri, la capitolul proprietăți imobiliare. Și, mai mult decât orice, că ”ginerele” fostei judecătoare a înțeles pe deplin lecția de viață, că a rămas cu ceva după discuțiile și consultările dintre magistrați, care au avut loc în sufrageria fostei președinte a Curții de Apel Timișoara și, mai mult decât orice, că a răzbit și și-a biruit toți ”dușmanii”. Așadar, în dreptul familiei Kamal AL Barri, la pachet cu socrii și soția, OCPI Timiș identifică peste o sută de proprietăți, transpuse pe diverse cărți funciare.

În dreptul socrilor lui Al Barri, apar circa 50 de cărți funciare, marea majoritatea suprafețe de terenuri în localitățile Uivar și Otelec, însumând o suprafață totală de circa 160 ha de teren agricol, probabil cele ”cumpărate” de la defunctul Csirco Istvan, zis Piști, care le-a lăsat în garanție pentru un împrumut de 100.000 euro cu o dobândă de 10% pe lună. Și când debitorul a vrut să închidă ”linia de credit”, așa cum rezultă din declarațiile unor martori, la fel ca și-n cazul fraților Basel și Haitham Hamati, chirurgul-cămatar a aplicat aceeași rețetă: s-a făcut, pur și simplu, că plouă! Așadar, o afacere extrem de profitabilă, având în vedere că un ha de teren agricol se învârte în jurul prețului de 2000 de euro.

Pe numele soției distinsului medic timișorean, în arhiva OCPI Timiș, sunt semnalate vreo 15 proprietăți. Pe de-o parte, suprafețe de terenuri în Foeni, Otelec, Ghilad, Giulvăz și Giroc iar pe de o alta serie de imobile, unele dintre ele, deja vândute, așa cum este și cazul apartamentelor din str Petofi Sandor nr. 7 și Zona Bucovina C19, care au aparținut fraților Hamati și care au fost lăsate ”garanție” în baza unor contracte de vânzare-cumpărare…simulate, așa cum recunoaște însuși cămătarul în filmările video! Plus, cote părți din alte două imobile, Calea Sever Bocu 74 și Bv Eroilor 10-12, tot gaj al familiei Hamati, în favoarea soților Al Barri.

Acum, în dreptul chirurgului de la ”Clinicile Noi” din Timișoara, Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară a identificat, de-a lungul timpului, un număr de circa 60 de proprietăți, unele dintre ele înstrăinate, deja. Active, așa cum rezultă din banca de date a instituției de carte funciară, mai sunt destule. De exemplu, apartamentele de pe strada Beethoven nr. 2, care au aparținut lui Urian Stancu iar acum, datorită scandalului, sunt sub sechestrul DIICOT, până la finalizarea procesului. Mai există, în proprietatea lui Al Barri imobilele din str. Shakespeare nr 23 (Chișoda) și str. Cluj nr. 9 (Timișoara), Piața Bălcescu nr, 5, bv Eroilor 10-12, str. Sever Bocu nr 74. La care se adaugă suprafețe întregi de teren din localitățile Bucovăț, Remetea Mare, Ghilad și Giulvăz, multe ”garantate” de SC Jaagupi SRL și SC Nord Hill Solution Ou SRL.

1 COMENTARIU

  1. Nu înțeleg la care Dumnezeu se roagă acest gunoi,în ideea în care-si denigrează o victima care este decedata….ce caracter infect ! Nu am cuvinte ….dar sper sa răspundă pt faptele lui…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare