Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Cooperativa medical-bancară! DIICOT îi acuză pe chirurgii Kamal al Barri și Răzvan Tîrziu de la ”Clinicile Noi” că au conspirat, la înțelegere cu cămătarul Tuță Martinescu, ca să pună mâna pe un imobil ultracentral din Timișoara

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
Lucrurile sunt extrem de simple: doi medici-chirurgi, ambii sub contract cu Spitalul Clinic Municipal Timișoara, Kamal Al Barri, în calitate de cămătar notoriu și de necontestat, și Răzvan Tîrziu, în postura de ”săgeată”, au pus mâna pe imobilul ultracentral de pe strada Beethoven nr. 2. La preț de alune, prin intermediul unei licitații publice, trucate și viciate din cap până-n picioare, la regizarea căreia au participat și conspirat cu vârf și îndesat! Și asta rezultă clar, fără niciun dubiu, din cele 32 de volume care constituie probatoriul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism în cazul temutului clan de cămătari, condus de Gavriluță Tuță Martinescu.

Și singura diferență stilistică, referitoare la cei doi medici-chirurgi de la ”Clinicile Noi”, încadrați și enumerați la capitolul ”membrii grupării infracționale”, e că procurorii DIICOT îl numesc pe doctorul Al Barri, dincolo de titulatura de cunoscut cămătar, drept fals ”cumpărător de bună credință” iar pe chirurgul Tîrziu, paravanul celui dintâi, nimic altceva decât adjudecatar cu rol în disimularea provenienței și circulației bunurilor provenite din infracțiuni”. Da, fără nicio exagerare, acestea sunt epitetele magistraților, lipite în dreptul numelor celor două cadre medicale care practică chirurgia generală în blocurile operatorii ale Spitalului Municipal Timișoara. Plus, în clinici private!

Evident, așa cum rezultă din probatoriul vast, cei doi, cel puțin în speța imobilului de pe strada Beethoven nr 2 din Timișoara, s-au îndeletnicit cu medicina, doar în măsura timpului disponibil. Că-n rest, chiar și în zilele cu gărzi, când nu ar fi avut voie să părăsească spitalul, alergau pe la bănci, notari, avocați, executori judecătorești și licitații publice, ca să-și pună în practică regiile și să-și demonstreze veleitățile de mari oameni de afaceri și de succes. Unde mai pui că, așa cum rezultă din stenogramele din dosarul DIICOT, bazate pe interceptări telefonice și ambientale, unul și-a folosit soția pe post de dactilografă, iar celălalt plănuia să-și introducă consoarta la licitațiile publice, ca să nu bată la ochi și să pară un cuplu de tineri căsătoriți și simpatici, în căutarea unui acoperiș deasupra capului!?

Vă reamintim totuși că sirianul Kamal Al Barri, cămătar de profesie și abia mai apoi medic-chirurg, a devenit proprietarul imobilului de pe strada Beethoven nr 2, ca urmare a unei regii artistice pe care el însuși a pus-o în scenă, evident, cu ajutorul colegului său, dr. Răzvan Tîrziu și a unui alt conațional, mecanicul-auto Kadam Nizar. Și concluzia procurorilor DIICOT, pe scurt, sună cam așa: în contul unui împrumut de 50.000 euro, contractat de la cămătarul Gavriluță Tuță Martinescu, debit care devenise, între timp, de trei ori mai mare, țiganul Urian Stancu a pierdut o casă din centrul Timișoarei, în favoarea chirurgului Al Barri și ”săgeților” sale care au achiziționat-o pentru suma de 170.000 euro, la înțelegere fermă cu creditorul fostului proprietar.

Nici nu mai contează că, nu din prima ci din a doua, conform datelor de la dosar, cămătarul Tuță Martinescu a fost premiat de Kamal Al Barri, pe lângă masa de joc și de licitație publică, cu o suma de 130.000 euro. Cash și drept taxă de șmecher! Doar pentru că a aranjat apele! Important e că marele chirurg timișorean, bancher în marea majoritate a timpului, se consideră victimă:”…am dușmani ca oricine, totul pornește de la ciudă și invidie!”. În rest, tot ce e legat de persoana sa sunt ”minciuni, minciuni, minciuni” iar jurnaliștii sunt, cum altfel, decât fără morală, fără profesionalism și incompetenți ca ”o tumoră endocrină care varsă toxinele ei în societate cu aberație și povești de adormit copii, amalgam de minciuni”.

Dansul cămătarilor

Și, așa cum v-am spus și în episodul anterior, încă de la bun început, între chirurgul-cămătar Kamal Al Barri și confratele său de finanțe-bănci, Tuță Martinescu, în calitate de creditor al proprietarului imobilului de pe strada Beethoven nr. 2 din Timișoara, a existat o înțelegere, bine definită, care rezultă clar din stenograme. Practic, Martinescu ar fi urmat să-și recupereze creanța de 150.000 de euro și să mai primească o altă despăgubire pentru deranj din partea sirianului, în sumă de 130.000 euro. Doar că, după ce sirianul și ”mâinile moarte”, dr. Răzvan Tîrziu și Kadam Nizar, au câștigat licitația publică, Al Barri, în calitate de beneficiar real al imobilului, s-a făcut că uită de ”premiul” lui Tuță Martinescu. Așa că, acesta din urmă, deși avea creanța recuperată în totalitate, în mod straniu și pe atunci de neînțeles, a preferat să conteste rezultatul licitației, în loc să-și încaseze banii. După care, la alte câteva zile, revenind la sentimente mai bune, și-a retras reclamația împotriva adjudecatarilor de la ”Clinicile Noi”!

Și explicația, evident, este una extrem de simplă. Acum, iată și ”poveștile de adormit copii”, atât de dragi chirurgului Al Barri și săgeților sale. În primul rând, stenograma interceptării telefonice dintre Tuță Martinescu și cămătarul de la ”Clinicile Noi”: ”KAB – Vreiam să te întreb, dacă ajungem la o înțelegere cu el (n.n – Stacu Urian, proprietar imobil str. Beethoven nr 2), tu accepți să primești toți banii în euro? MGT – Sigur, absolut. KAB – Deci, bucăți mari și… ai scăpat de grijă!”. Asta a fost planul, doar că, dintr-o altă discuție, de această data una ambientală, Gavriluță Tuță Martinescu recunoaște că, înainte de licitația pentru imobilul ultracentral, sirianul a venit la el, ”pe hol”, chiar în sediul executorului judecătoresc, ca să-i dea dreptul de șmecher, doar că a refuzat de teama unei înscenări și în ideea că ”…nu puteam să iau așa o groază de bani”. Adică, 130.000 euro, în bancnote mari, așa cum promisese Al Barri!

Partea cea mai interesantă s-a derulat abia după licitație căci, așa cum rezultă din probele ambientale, Martinescu a povestit cu detalii că, imediat ce s-a văzut proprietar pe imobilul de pe strada Beethoven, Kamal Al Barri n-a mai vrut să-i dea banii promiși, ci a preferat să-i servească o… mu…e: ”Să știți că au fost lacomi și să n-apuc ziua de mâine dacă n-au venit pe hol la licitație și sunt camera de luat vederi acolo și mie mi-a fost frică. A zis că-mi dă a doua zi, că a treia zi și… pu…a. Mi-a dat mu…e! Mai întâi că-mi dă 150.000 apoi că-mi dă 100.000, că 50.000. Sincer, mi-a fost frică să-i iau înainte de licitație, după mi-au dat la mu…e. Nu sunt chiar atât de prost că eu, în câteva zile, puteam să-mi iau banii de pe licitație (creanța). Puteam să iau 150.000 imediat și sănătate. Nu mă mai judecam, așa mai stau un pic. N-o lasă că de aia am făcut eu cerere de suspendare…”. Clar ca bună ziua!

Că toată licitația pentru imobilul ultracentral din Timișoara nu a fost altceva decât o regie de prost gust, care a dus la vicierea rezultatului și la excluderea oamenilor de afaceri Dan Dinu și Alberto Gattinara, acuzați, culmea, că ar fi ”paravanele” țiganului Urian Stancu, rezultă și dintr-o grămadă de alte probe concludente. În primul rând din coordonarea tactică și operativă dintre Kamal Al Barri și colegul său, Răzvan Tîrziu, ambii chirurgi în cadrul Spitalului Clinic Municipal Timișoara, discuții interceptate, care au avut loc cu o lună înainte de data licitației publice: ”KAB – n-am rezolvat că el așteaptă să se înțeleagă cu creditorul…să facă amânare de licitație, nesimțitul, știi? Iară și-a bătut gioc de noi. Trebe să fim și așa în zonă. RT – Gata eu…îs…o să vin imediat. KAB – Să nu uiți hârtiile alea. RT – Da, da…le-am pregătit”. Și, licitația publică s-a amânat, exact așa cum a intuit chirurgul-cămătar, drept pentru care îi comunică colegului său: ”KAB – S-a suspendat…poți să cobori gios…ca să nu vadă că…

Pregătiri chirurgicale

Delirul merge mai departe căci, chiar cu câteva zile înainte de licitație, așa cum rezultă din stenogramele DIICOT, Kamal Al Barri l-a contactat și instruit pe dr. Răzvan Tîrziu: ”KAB – Fii atent, numai să scrii…executor judecătoresc în Timișoara. Adică, Crăciun Cristian. RT – Ok. Și s-o semnez? KAB – Corect, corect! În două exemplare. Numai Răzvan, acolo mai trebuie oferta precedentă. RT – Să o duc azi sau mâine? KAB – mâine, mâine…mâine suntem de gardă, nu? RT – Da. Să mă duc mâine? KAB – Ce are dacă fugim mâine? RT – N-are nimica! KAB – Jumate de oră! Io zic mai bine mâine, în ultima zi. RT – Perfect, mergem mâine, atunci. Bine dragule, vorbim mâine la spital…”. Și, a doua zi, conform procurorilor și probelor din dosar, Kamal Al Barri l-a anunțat pe colegul său, în jurul orei 11 că nu e bine să fie văzuți împreună când depun ofertele pentru imobilul de pe strada Beethoven și că ar fi mai bine să meargă separat: ”KAB – ca să nu mergem în același timp noi doi…știi? RT – Da și mă duc eu mai târziu. KAB – Deci, important, până la ora 16, trebuie s-o înregistrăm…

Și, în ziua licitației, așa cum rezultă din probatoriu, apelurile telefonice dintre Kamal Al Barri și colegul său de la ”Clinicile Noi” s-au înzecit, iar planul a fost într-o continuă perfecționare: ”RT – Kamal, întrebare. Nu crezi că ar fi mai bine să o iau și pe Claudia cu mine? KAB – Nu știu, Răzvan, dacă nu o încurcăm și dacă are timp. Are? RT – Ea a venit să mă ducă și a zis că mă așteaptă și am zis că decât să mă aștepte….KAB – Poate ca să vadă că ați venit soț și soție, da! RT – Asta am vrut să zic, ca să ne prezentăm altfel, știi? KAB – Da, da…exact! Exact! RT – Soț și soție, da! Corect! Da! Și mai bine să fie și să vadă și ea cum e. RT – Știi…KAB – Da, ideea e bună. Minunată”.

Adevărul e că medicul Răzvan Tîrziu nu e cel care a inventat schema cu soția, ”ca să vadă și ea cum e…” și cât de greu să câștigă banii. Tot stenogramele DIICOT dezvăluie faptul că nici între soții Al Barri, ambii medici, nu existau secrete în ceea ce privește activitățile extracurriculare ale părții masculine: ”KAB – Înseamnă că le facem seara. Ce să facem? Soție – Seara, no bine! KAB – Că trebuie să scriem pentru Răzvan. Soție – Îhî. KAB – Cum am făcut pentru mine. Soție – Îhî. KAB – Și trebuie să scriu și pentru Nizar…tot așa. Și pentru mine, de data asta, fac ofertă de 30%, că data trecută am făcut de 31%. Nu mai am timp decât mâine ca să depun…

Și sunt o mulțime de astfel de discuții preparative și premergătoare licitației publice pentru achiziționarea imobilul de pe strada Beethoven nr. 2. Cert e că toate duc în aceeași direcție: spre trucarea licitației și vicierea rezultatului! Pe de-o parte, blat total între cămătarii Gavriluță Tuță Martinescu și Kamal Al Barri, iar pe de alta șmen pe față între ”cumpărătorul de bună credință” și săgețile sale, dr. Răzvan Tîrziu și mecanicul Kadam Nizar, ”mâini moarte” cărora bancherul de ocazie, așa cum susțin procurorii DIICOT, le-a deschis și le-a alimentat până și conturile bancare, ca treaba să fie cât se poate de clară. CLARĂ, NU LEGALĂ!

- Advertisement -
Tiberiu Kiss
Tiberiu Kiss
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore