Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Teoria supraviețuirii! Subofițerul Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale face cât zece polițiști-judiciariști la un loc, atâta timp cât driblează, centrează și marchează, direct în poarta celor de la IPJ Timiș și DIICOT

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
Două lucruri s-au pus în mișcare, imediat după publicarea investigațiilor de presă, care l-au avut ca erou principal pe agentul-șef Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale (BIC) din cadrul Poliției municipiului Timișoara. Ambele scenarii, absolut previzibile, atâta timp cât jocul la offside, încă de la bun început, nu a avut decât o singură miză: stârnirea mușuroiului! Cert e că, odată cu alinierea astrelor și fisurarea liniei de apărare, toată mizeria lumii subterane, la pachet cu o serie întreagă de complicități, a dat pe din afară. Și toate puroaiele și mirosurile pestilențiale s-au dus în direcția secțiilor de poliție din Timișoara, aflate în subordinea chestorului Alin Petecel, mai marele I.P.J Timiș.

Așa că e foarte complicat, astăzi, plecând de la toată magnitudinea informațiilor și probelor obținute de voceatimișului.ro, să spunem cu certitudine cine sunt hoții și care sunt vardiștii! Cu atât mai mult, cine sunt cei care au controlul pe liniștea și ordinea publică! Ca atare, până când se lămuresc toate aspectele, e de precizat că, în cazul agentului-șef Raoul Iacob de la BIC, atât rromii de mătase cât și polițiștii timișoreni, s-au împărțit în două tabere.

Unii care vor ca toate combinațiile și parandărăturile să fie puse pe tapet, doar pentru ca instituțiile statului să revină la normalitate. Alții, care stau cu toată greutatea corporală și cu toate gradele de pe umeri, pe capacul oalei sub presiune, și se roagă la toți sfinții… ca să fie bine sa nu fie rău!

E cât se poate de clar că ultima categorie are cel mai mult de pierdut! Tocmai pentru că echipa e conștientă că, în situația în care nava începe să ia apă, subofițerul Raoul Iacob nu are deloc aluatul foștilor săi colegi de investigații criminale, George Cătălin Gavrea și Adrian Sav, care au închis sonorul și n-au ținut nici pixul în mână, după ce au fost exmatriculați din IPJ Timiș, arestați, condamnați și încarcerați pentru pactizare cu grupări infracționale, hoți de lux și falsificatori de carduri bancare.

Ca atare, în acest scenariu, miza principală nu e salvarea și scoaterea la liman a subofițerului Raoul Iacob, ci… supraviețuirea speciei! Și asta au mirosit-o și ofițerii de la Direcția Generală Anticorupție și cei de la Serviciul de Informații și Protecție Internă!

Nici nu mai contează că, în acest moment, toată partida se joacă la rupere, fără menajamente și fără mănuși, pe toate fronturile. Altfel, e greu de explicat de ce IPJ Timiș nu s-a autosesizat – chiar și fără plângere prealabilă, căci informațiile sunt cunoscute și confirmate – că un comando de rromi, după apariția primei investigații din voceatimisului.ro, a dat buzna peste Ion Cârpaci zis Lovari, în imobilul în care locuiește (Mihai Viteazul colț cu Tudor Vladimirescu), amenințându-l cu pușcăria, dacă ciripește sau cântă despre agentul Raoul Iacob!

Ulterior, replica descinderii s-a făcut simțită pe acoperișul imobilului, care aparține unuia dintre colindătorii lui Lovari, pe care au zburat minim 4 cocktailuri Molotov… neaprinse! Doar ulei ars de motor, fără fitil! Semnal vizual și acustic că, data viitoare, vor fi repercusiuni și violențe!

Foc continuu

Acum, așa cum am promis, ne întoarcem la cel mai iubit mediu social al agentului Raoul Iacob, un ecosistem în care subofițerul înoată ca peștele în apă. Mai exact, printre rromii de mătase! Așa că, de început, ne oprim la două evenimente, ambele în legătură directă cu… investigațiile criminale din IPJ Timiș. Primul, petrecut pe data de 1 februarie 2022, are tangență cu incendierea unei cripte din cimitirul de pe Calea Buziașului.

În probatoriu, la finalul textului există și imaginile video care arată că, cel puțin doi indivizi, au participat la pângărirea lăcașului mortuar și i-au dat foc cu ajutorul unui cocktail Molotov, după care au fugit de la locul faptei.

Al doilea eveniment, care s-a consumat pe data de 18 mai 2022, e conexat tot de niște pir(r)omani, doar că în discuție nu mai sunt morții din cimitirul de pe Calea Buziașului, ci un autoturism Mercedes, care a ars complet, chiar în curtea unui palat țigănesc din centrul Timișoarei, ziua în amiaza mare!

În cele două spețe, care vizează distrugeri de bunuri prin (auto)incendiere, sunt câteva chestiuni certe. Mai exact că proprietarii bunurilor distruse sunt doi etnici rromi: cel al criptei incendiate este Gradu Cârpaci zis Viorel, iar cel al autoturismului înflăcărat este Ion Stancu zis Manuel. Și ambii sunt vecini pe strada Brașov din Timișoara!

Mai apoi, așa cum știe toată comunitatea, există un război deschis între Ion Stancu și Gradu Cârpaci, căci ambii se bănuiesc de jocuri cu foc deschis și cu sticle incendiare. Cert e că, între cei doi, de fiecare parte a baricadei, există plângeri la IPJ Timiș: două la BIC, două la SIC!

Adică, la biroul și serviciul de investigații criminale! Și partea cea mai interesantă e că, așa cum rezultă din probe certe, apelul la 112, privind mașina în flăcări de pe strada Brașov nr. 1, a fost făcut de… comisarul-șef de la Municipiu Raoul Iacob, fratele lui Ion Teodor zis Codreanu .

Tot din verificări încrucișate a reieșit că, întâmplător, când a sunat la 112, ca să anunțe că un Mercedes cu numere de Germania ardea în flăcări, în curtea rromului Ion Stancu (Manuel), polițistul Iacob era, în același timp, și martor ocular la dezastru. În sensul că se afla, dincolo de gard, la un alt vecin, tot țigan, probabil chiar în ograda baronului Ionelaș Cârpaci. Evident, în interes informativ-operativ!

Totuși, cu Mercedes-ul, încă mai sunt câteva semne mari de întrebare! Nu din partea pompierilor care au concluzionat, în scris, că incendiul mașinii noi-nouțe a lui Ion Stancu pare să fi avut ca și cauză… un scurt circuit electric! Ci din direcția ofițerilor de la DGA Timiș care nu văd cu ochi buni o sumă de 4000 de euro care a circulat în zona străzii Brașov pentru lămurirea unor aspecte (extra)judiciare, bani care, evident, nu au legătură cu agentul Raoul Iacob de la BIC.

Chiar dacă, la acest târg sulfuros, a participat, ca și garant al unei soluții de compromis, unul dintre membri clanului Codreanu, organizatorii majoratului fastuos care l-a ridicat la rang de ofițer superior, l-a umplut de dedicații muzicale, respect și urale pe comisarul-șef de la Municipiu.

Sub acoperire

Și am rămas datori să vă povestim și cum a ajuns agentul-șef Raoul Iacob de la BIC martor cu identitate protejată, tocmai în dosarul DIICOT, privind o grupare de spărgători de locuințe, coordonată de Grațian Pinter, mai mult decât prietenul său din copilărie. Mai exact, cine l-a dus de mână pe subofițerul de la Investigații Criminale, tocmai în biroul procurorului-șef Alex Florența, și l-a acoperit atât de bine, până când, în decembrie 2017, i-a făcut cheie și i-a pus cătușele lui Pinter, chiar în interiorul unui apartament, în care tocmai intrase prin efracție și care aparținea lui Deian Plavoșin, directorul RAR Timiș. Așa cum a rezultat din verificări, călăuza lui Raoul Iacob la DIICOT a fost comisarul-șef Sașa Popin de la BCCO Timiș.

Pe acest palier, sunt de făcut câteva observații. În primul rând, subofițerul a fost cooptat de conducerea DIICOT, în ciuda opoziției magistratului Angelica Petcu, cea care, la vremea respectivă, se ocupa direct de speța lui Grațian Pinter. Practic, pe o lucrare judiciară, documentată de ofițerii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Timiș, mai exact de Sașa Popin și colega sa, Valentina Mureșan. Și munca sub acoperire a lui Raoul Iacob, așa cum rezultă din documente, a început cu data de 10 august 2017, când procurorul de caz, Angelica Petcu, era… în concediu de odihnă! Deci, peste capul și voința magistratului DIICOT!

Și Raul Iacob, la o întâlnire avută cu voceatimisului.ro, a spus în felul următor: Vă dați seama că nu am avut cum să refuz calitatea de martor cu identitate protejată, mai ales când am fost chemat și solicitat de către procurorul-șef al DIICOT, Alex Florența. Era vorba totuși despre un infractor deosebit de periculos (n.n.- Grațian Pinter)”.

Acum, nici nu mai contează că, de fapt, subofițerul MAI n-a fost nici chemat și nici ofertat de DIICOT, asemenea unui star de cinema, ci a fost introdus, atât în instituție cât și în dosar, pe ușa din dos! Poate, la fel de irelevant e și că celebrul hoț de lux, Grațian Pinter, susține că, de-a lungul anilor, a combinat la greu cu prietenul său din copilărie… zeci de spețe și ponturi! Și, așa cum susține, n-a rămas dator, niciodată!

Totuși, alte chestiuni sunt relevante. Prima ar fi că, înainte de 10 august 2017, data la care Raoul Iacob și-a început cariera de martor cu identitate protejată al celor de la DIICOT, o plângere pentru hărțuire, amenințare și șantaj a aterizat pe masa celor de la BCCO Timiș, chiar împotriva lui Grațian Pinter.

Semnatarii: Darius Indreică și partenera acestuia, Mirela Coțovan, fosta soție a hoțului de lux. Cert e că, la vremea respectivă din motive clare, ambii erau documentați și instrumentați de BCCO. Dar toate acestea, în context, contează mai puțin. Ce e important de reținut e că, așa cum a rezultat din verificări și declarații, într-un paragraf de final al plângerii penale, cei doi au făcut referire și la agentul Raoul Iacob.

Joc de rol

Mai exact că, pe un teren viran, situat la ieșire din comuna Becicherecul Mic, subofițerul a  invocat suma de 30.000 euro pentru a-l liniști pe Grațian Pinter. Cert e că, nici Darius Indreică și nici Mirela Coțovan nu au dorit să dezvolte subiectul, unul motivând că vrea să uite tot coșmarul, iar celălalt că… nu poate face rău la nimeni, cu atât mai mult cu cât, mai nou, s-a reorientat… spre credință! Și, așa cum a reieșit din date conexe, Raoul Iacob a ajuns la Darius Indreică prin intermediul unui cunoscut și apreciat vânzător de parfumuri de nișă din Timișoara, Daniel Nare (Pitbull).

Și aici povestea devine și mai interesantă căci, din declarația lui Grațian Pinter, rezultă că agentul-șef Raoul Iacob de la BIC l-a instigat pe hoțul de lux ca să-i spargă locuința lui Daniel Nare: ”Era în 2017, am fost de două ori cu mașina în zonă, de fiecare dată cu el, ca să-mi arate unde stă ăla cu parfumurile. Zicea că are marfă, în casă, în valoare de 50.000 euro. Din ce țin minte, apartamentul era la etajul 3, într-un bloc comunist, lângă Sala Olimpia, pe lateralul Hotelului Boavista, dincolo de linia de tramvai. Am și stat la pândă pe acolo, dar am renunțat, că era complicat…”. Într-adevăr, conform verificărilor din teren, detaliile oferite de Grațian Pinter, referitoare la adresa apartamentului, corespund întocmai!

Mai e o chestiune! Una care ține, până la urmă, de deontologie și șmecherie. Posibil, chiar și de naivitatea DIICOT: ”Am fost cu el la sauna la Ice Dyp pe Lugojului de zeci de ori. Mă ducea acolo de teamă ca să nu-l înregistrez. Și în timp ce colabora cu DIICOT-ul, ca să-mi facă cheie, am mers la spa. Țin minte că atunci a avut o combinație cu doi, ceva cu o bătaie în benzinărie și trebuia să-l scape pe unul de acuzația de tâlhărie. M-a trimis pe mine, în Dumbrăvița, să iau banii de la om – 7000 euro. Conform convenției, 2000 mi-am ținut eu, iar diferența i-am dat-o în mână, acolo unde mi-a zis să mă deplasez, la Pensiunea Zefir…”.

Până una alta, e clar că, de-a lungul timpului, sumele de 7000 euro au tot gravitat în jurul IPJ Timiș, în diverse situații. Coincidență, chiar și în jurul legitimațiilor IPA Timiș (International Police Association), obținute de rromii Ion Teodor și Nuțu Vadarie, pe filiera BIC. De precizat că, în timpul investigației jurnalistice, vocetimisului.ro a contactat și a încercat să aibă discuții cu toți factorii implicați în această poveste. Unii au refuzat, alții au rămas pe modul silențios (momentan!) sau, după caz, o parte au acceptat discuțiile! Așadar, ușa e dechisă…

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

4 COMENTARII

  1. Politistul asta era mediator , spagar, gombinator sau sluga golanilor ? Pana la urma politistii pe cine slujesc ? Pentru cine au depus juramantul ? Nu sunt supraveghiati sa nu faca potlogarii si sa sa se comporte demni in societate ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore