Trai pe vătrai! Președintele ANSVSA l-a reconfirmat pe funcție pe dr. Sandu Marian Fechete, în ciuda suspiciunilor rezonabile ale procurorilor DNA

- Advertisement -
Iată încă o dovadă vie că partidul e în toate și că voința politică ține loc de lege, compatibilități, deontologie, moralitate și, nu în ultimul rând, de bun-simț! Adevărul e că nici nu există altă explicație logică pentru meniul pe care l-a livrat PNL Timiș, la închiderea de an, sub bagheta magică a președintelui Alin Nica, de departe cel mai slab și absent lider de filială de la Revoluție încoace. Cireașa de pe tort – un certificat de bună purtare, în alb, pentru liberalul Sandu Marian Fechete de la Direcția Sanitar Veterinară și Siguranța Alimentelor Timiș.

Oricum, nu mai e un secret pentru nimeni că directorul executiv adjunct al DSVSA Timiș, în calitate sa de funcționar public, a tratat instituția de stat ca pe propriul SRL. Și pe agenții comerciali, pe care ar fi trebuit să-i verifice din punct de vedere sanitar-veterinar, ca pe parteneri de afaceri și surse constante de venit pentru firmele controlate de membrii familiei sale!

Toate aceste aspecte au fost dezvoltate, chiar în urmă cu două săptămâni, pe data de 15 decembrie a.c, într-un amplu material de presă, cu probele pe masa! Absolut de necontestat!

Mai mult, la începutul acestui an, chiar în preajma Paștelui, așa cum rezultă și din imaginile publicate de voceatimisului.ro, dr Sandu Marian Fechete a mai fost, în două rânduri, vedetă locală și națională. Asta, în timp ce, alături de alți colegi, a transformat parcarea instituției și împrejurimile DSVSA Timiș, în piață ad-hoc de produse pascale… nefiscalizate și cu livrare direct în portbagaj!

Adevărul e că nici atunci și nici acum, instituțiile statului nu au reacționat. Nici cei de la Palatul Victoria, în subordinea cărora se află autoritățile naționale de control și, cu atât mai puțin, nici cei de la PNL care controlează politic mediul sanitar-veterinar la nivel național.

Așa că, ieri, în bună tradiție românească, chiar la sfârșitul programului de lucru, președintele Agenției Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, liberalul Alexandru Nicolae Bociu, a considerat oportun să-i prelungească mandatul, în poziția de director executiv adjunct al DSVSA Timiș, pe încă 6 luni, colegului său de partid, dr. Sandu Marian Fechete.

Ceea ce înseamnă că, într-adevăr, medicul veterinar bănățean este de neînlocuit și indispensabil instituției publice de control, în ciuda activităților sale extracurriculare. Măcar pentru tartorii doctorului Sandu Marian Fechete, care l-au girat și susținut cu două mâini pe sus: președintele PNL și CJT Alin Nica, la care se adaugă și primarii liberali de Jimbolia și Sânnicolau Mare, Darius Postelnicu și Dănuț Groza

Acum, dincolo de combinațiile comerciale ale directorului executiv adjunct al DSVSA Timiș, exact cu cei pe care ar trebui să-i controleze, NU să le factureze taxe imaginare și servicii, o singură apropiere de suflet a trezit suspiciunile Direcției Naționale Anticorupție Timișoara: relația (dez)interesată dintre familia Fechete și SC Barak Development SRL, un complex de taurine din Lenauheim.

Că nu degeaba, imediat după începerea anului școlar, chiar la mijlocul lunii septembrie 2022, Direcția Națională Anticorupție Timișoara a solicitat date certe, mai multor instituții publice, în temeiul soluționării dosarului 225/VIII-1, despre o serie de formularele de mișcare care atestă o serie de transferuri de bovine. Un număr de 10 transhumanțe, totalizând peste 500 de bovine!

Toate efectuate la finele lunii mai a.c., cel puțin pe hârtie, dinspre Mircea Alin Fechete și Alexandru Fechete, fratele și tatăl directorului executiv adjunct al DSVSA Timiș, către nu mai puțin celebra SC Barak Development SRL, societate care, în ultimele două luni, e pe buzele tuturor autorităților de forță ale statului român. Inclusiv, pe cele ale SRI!

Mai contează că, inițial, mișcările de bovine și existența acestora a fost confirmată, în ultima zi de valabilitate a contractelor de circumscripție sanitar-veterinară, recte pe 28 februarie 2022, de către un alt medic, trimis și el de DNA Timișoara într-un dosar de crotalii de țurcană… la pungă?!

Și, azi, punem pe masă și documentul DNA Timișoara care nu face altceva decât să (re)confirme că directorul executiv adjunct al DSVSA Timiș, liberalul Sandu Marian Fechete, face obiectul unei anchete penale care vizează fapte de corupție! Asta, dincolo de relațiile comerciale pe care firmele familiei Fechete, așa cum rezultă din date fiscale de necontestat, le-au avut cu o serie de entități ale căror activități cotidiene au legătură cu fișa postului și cu atribuțiunile de serviciu ale medicului veterinar din fruntea direcției județene de control.

Ca să vadă atât președintele ANSVSA cât și premierul Nicolae Ciucă că, dacă există voință și susținere politică, restul e opțional iar orice liberal, indiferent de bube, poate deveni o Albă ca Zăpada, chiar și în variantă masculină…

<strong>Trai pe v</strong><strong>ătrai! </strong><strong>Președintele ANSVSA l-a reconfirmat pe funcție pe dr. Sandu Marian Fechete, în ciuda suspiciunilor rezonabile ale procurorilor DNA</strong> 1

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Amatorism acut! Primarul Dominic Fritz, nici măcar erou de benzi desenate

Să ne aducem aminte, cu plăcere, când omul de...

Șeful Postului de Poliție din comuna Moșnița Nouă, pieton din cauza alcoolului

În data 6 octombrie 2023, în jurul orei 05:00,...

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare