ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Apucături liberale! Doctorul Sandu Marian Fechete, adjunctul DSVSA Timiș, a tuns și a bărbierit exploatații de animale, abatoare și carmangerii, deși ar fi trebuit să le verifice doar din punct de vedere sanitar-veterinar

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
Conform cutumelor românești, ca orice funcționar public care se respectă, dacă nu ar fi beneficiat de susținere politică importantă, dr. Marian Sandu Fechete, cu toate studiile sale superioare, n-ar fi îndrăznit să treacă nici măcar pe trotuarul din fața Direcției Sanitare Veterinare și Siguranței Alimentelor Timiș (DSVSA). Dar mai să viseze la vreo funcție de conducere în cadrul autorității de control bănățene, așa cum e cea de director executiv adjunct, pe care o ocupă azi, datorită afiliației sale la PNL!

E clar ca tartorii doctorului Fechete, nu-s chiar orișicine: președintele PNL și CJT Alin Nica, la care se adaugă și primarii liberali de Jimbolia și Sânnicolau Mare, Darius Postelnicu și Dănuț Groza! Acum, cine nu-și mai aduce aminte de adjunctul DSVSA Timiș este rugat sa facă un apel la memoria de scurtă durată și să-și reamintească că, în noaptea de Înviere din anul acestavoceatimisului.ro a publicat o serie de informații, susținute de pelicule video, realizate în decursul a 3 ani de zile, chiar în curtea instituției publice, păstorită din poziția secundă de însuși medicul veterinar Marian Sandu Fechete.

Nimic altceva decât un adevărat colaj video care a oripilat o României întreagă și care a dezvăluit faptul că DSVSA Timiș nu era altceva decât o adevărată piața ambulantă, una ilegală și neautorizată din punct de vedere sanitar-veterinar, în care angajați ai autorității de control, în mod perpetuu și în prejma sărbătorilor religioase, își îndesau în portbagajele mașinilor personale produse pascale, oferite cu mărinimie de cei pe care ar fi trebuit sa-i controleze, tocmai ca sa asigure securitatea alimentară a populației.

Și, de departe, cel mai atent la daruri, așa cum rezultă și din filmări, după fente întregi de contrafilaj, a fost Sandu Marian Fechete care, prevăzător, nu și-a încărcat bolidul de lux sub geamul biroului său ci l-a condus pe binefăcătorul său, în calitate de antemergător de coloana oficială, tocmai în parcarea stadionului Dan Păltinișanu.

Unde, după o parcare tactică de portbagaj în portbagaj, a executat operațiunea pascală, ca la carte, zăbovind alte câteva minute în carmangeria ambulantă a unui alt medic veterinar, pastor de circumscripție și subiect al unei trimiteri în judecată de către DNA Timișoara!

Bun, e clar că, în pur stil românesc, în afară de note explicative și anchete interne, care s-au făcut doar de ochii lumii, nimic concret nu s-a întâmplat cu cei care au transformat parcarea instituțională a DSVSA Timiș într-o piață ad-hoc, în ultimii trei ani de zile! Absolut nimic!

De fapt, prevăzătoare, ca să nu mai ajungă de râsul lumii și să-i țină departe de tentațiile lumești pe funcționarii de stat, imediat după dezvăluirile din voceatimisului.ro, autoritatea de control a umplut perimetrul autorității cu camere video de supraveghere: 38 la număr! Și tot degeaba!

Rocada mare

Degeaba pentru că, așa cum rezultă dintr-o serie de documente instituționale, încrucișate cu unele comerciale și fiscale, din momentul în care a accesat treapta de funcționar public în rândul DSVSA Timiș (2018), ulterior cea de director executiv adjunct al autorității sanitar-veterinare județene (2020), doctorului Sandu Marian Fechete i-a mers nu bine, ci foarte bine! Din toate punctele de vedere! Asta, în ciuda declaraților de interese, pe care le-a depus din 2018 încoace (ultima de pe 9 iunie 2022) care sunt… goale. Practic, fără nicio mențiune la vreun posibil conflict de orice natură dintre sfera privată și publică!

Acum, înainte să acceadă în corpul de elită al funcționarilor publici – că, până atunci, a fost responsabil zonal de circumscripție – ca orice medic veterinar care se respectă, directorul executiv adjunct al DSVSA a fost proprietarul SC CMV DR. Fechete SRL cu sediul social în orașul Jimbolia.

În momentul în care a schimbat macazul și și-a declarat dragostea față de autoritatea de control a statului român, pe data de 30 august 2018, dr. Sandu Marian Fechete a cedat 19 din cele 20 de părți sociale ale cabinetului medical veterinar tocmai soției sale (95%), cealaltă rămânând, în continuare, în posesia fratelui său, Mircea Alin Fechete (5%).

Tot atunci, noul acționariat a decis și schimbarea activității principale, activând codul CAEN 9602 – coafură și alte activități de înfrumusețare. O activitate comercială care exclude confecționarea perucilor, dar include: activități de spălare a părului, aranjare și tuns, coafat, vopsit, nuanțat, ondulat, îndreptat și activități similare, pentru bărbați și femei, bărbierit și aranjarea bărbii, plus masaj facial, manichiură și pedichiură, machiaj etc.

Ulterior, la data de 5 februarie 2019, SC CMV Dr. Fechete SRL și-a completat, în plan secundar și terțiar, codurile de activitate CAEN cu: 3811 – colectarea deșeurilor nepericuloase, 3821 – tratarea și eliminarea deșeurilor nepericuloase și 3822 – tratarea și eliminarea deșeurilor periculoase. La care și-a adăugat și deschiderea unui punct de lucru situat la Ferma nr. 2 din Iohannisfeld (localitatea Ionel, comuna Otelec -Timiș).

Abia pe data de 22 ianuarie 2020, soția și fratele dr. Marian Sandu Fechete au decis schimbarea denumirii societății din SC CMV DR. Fechete SRL în SC Ecologic Evolution SRL! Și, așa cum rezultă din documente, imediat după ce și-a început ucenicia în ale funcționariatului public, pe cabinetul medical veterinar al dr. Marian Sandu Fechete și, ulterior pe noua denumire a societății, au început să curgă contractele cu tot soiul de exploatații, ferme, crescătorii de păsări, carmangerii, abatoare etc. Cam tot ceea ce se găsea și se găsește în fișa postului de la DSVSA Timiș a dr. Fechete, atât pe vremea cât a fost simplu funcționar al autorității de control cât și după ce a acces la vârful instituției publice sanitar-veterinare timișene.

Afaceri veterinare

Și, ca să nu ne prindă dimineața, exemplificăm două situații. Prima are legătură cu contractul de prestări servicii nr. 23 din data de 23 mai 2019, încheiat între SC CMV DR. Fechete SRL și abatorul cabalin care funcționează pe societatea italianului Giuseppe Germinario, SC First Meat SRL din comuna Giulvăz. Obiectul contractului, la semnarea căruia ”se achită o taxă de rezervare capacitate în valoare de 10.000 RON fără TVA pe lună”, are legătură cu preluarea, neutralizarea și distrugerea, în condiții ecologice, a deșeurilor de origine animalieră (ne)periculoase, rezultate din activitatea beneficiarului.

Ulterior, pe data de 19 februarie 2020, pentru că între timp societatea și-a schimbat denumirea, printr-un act adițional, contractul cu abatorul din Giulvăz a fost reconfigurat și încheiat, de această dată, cu SC Ecologic Evolution SRL, dar pe suma de 5000 RON/lună și strict pentru deșeurile animaliere provenite din bovine și ovine. Ca nuanță, așa cum rezultă din documente, la data de 18 martie 2019, societatea familiei Fechete, ulterior încheierii contractului cu SC First Meat SRL, a accesat o microfinanțare pentru achiziționarea unui cuptor de incinerare de capacitate mică, ecuație în care, până la 22 ianuarie 2022, angajatul DSVSA Timiș a apărut ca și… debitor fizic al creditului pe care societatea, cea pe care o părăsise în urmă cu un an de zile, l-a luat de la o instituție financiară nebancară (IFN).

Că tot am vorbit în cazul SC First Meat SRL despre o ”taxă de rezervare capacitate…”, mai punem pe tapet o taxă procesată și facturată de aceeași SC Ecologic Evolution SRL din Jimbolia: una de… DDD, în valoare de 150 RON! Adică de dezinsecție, dezinfecție și deratizare! În speță, este vorba despre contractul cu nr. 43 încheiat, la data de 6 aprilie 2020, cu PFA Albu Mihai, tot din Giulvăz, proprietar al unui centru de colectare lapte. Și aici, la fel ca și în cazul cabalinelor sacrificate în ograda italianului Giuseppe Germinario, la rubrica prețul contractului, dincolo de tarifarele din anexă, s-a stabilit de comun acord că, la semnarea documentului, ” …se achită suma de 150 RON”. De aici și… taxa DDD!

Și acestea sunt doar două exemple, absolut aleatorii, ale activităților (extra)profesionale care se învârt în jurul dr. Sandu Marian Fechete. Căci, tot ca variabilă, așa cum rezultă din registrele electronice ale ANAF, că doar începând cu data de 1 noiembrie 2021 SC Ecologic Evolution SRL s-a înregistrat ca plătitor de TVA, societatea de suflet a directorului executiv adjunct al DSVSA Timiș a semnat contracte de mentenanță și cu Faust Florea Usturoi, SC Betim SRL, SC Aviteia-Cos SRL, SC Albatros Gold SRL, SC Porcolino Family SRL, SC Barak Development SRL, SC Abator Carnexim SRL, SC TGB Great Unique SRL, SC Salfumicio 22 Belle SRL etc. Toate, entități cu activități comerciale în domeniul de (supra)control sanitar-veterinar al dr. Marian Sandu Fechete de la DSVSA Timiș.

DNA Timișoara, pe fir

E clar că nu o să intrăm în detalii tehnice despre capacitățile de incinerare ale cuptorașului magic deținut de SC Ecologic Evolution SRL, mașinărie care l-a avut ca debitor fizic și pe medicul Marian Sandu Fechete, alături de ceilalți membri ai familiei sale, în beneficiul unei firme din care funcționarul public, chipurile, numai ce ieșise.

Și nici nu mai are sens să vă spunem că, așa cum rezultă din date oficiale, SC First Meat SRL executa, săptămânal, între 150-200 de cabaline pentru exportul de carne în Italia! O cifră, strict pentru cine are nervi să calculeze cam câte resturi animaliere ar fi rămas de incinerat pentru SC Ecologic Evolution SRL, în baza contractului cu abatorul de cabaline.

Adevărul e că nicio altă speță, din toate cele enumerate mai sus, nu are greutatea și consistența necesară, comparativ cu relația specială a liberalului din fruntea DSVSA Timiș și SC Barak Development SRL, un complex de taurine din Lenauheim. Că nu degeaba, imediat după începerea anului școlar, chiar la mijlocul lunii septembrie 2022, Direcția Națională Anticorupție Timișoara a solicitat date certe, mai multor instituții publice, în temeiul soluționării dosarului penal 225/VIII-1, despre o serie de formularele de mișcare care atestă o serie de transferuri de bovine. Un număr de 10 transhumanțe, totalizând peste 500 de bovine!

Toate efectuate la finele lunii mai a.c., cel puțin pe hârtie, dinspre Mircea Alin Fechete și Alexandru Fechete, fratele și tatăl directorului executiv adjunct al DSVSA Timiș, către nu mai puțin celebra SC Barak Development SRL, societate care, în ultimele două luni, e pe buzele tuturor autorităților de forță ale statului român. Inclusiv, pe cele ale SRI! Mai contează că, inițial, mișcările de bovine și existența acestora a fost confirmată în ultima zi de valabilitate a contractelor de circumscripție sanitar-veterinară, recte pe 28 februarie 2022, de către un alt medic, trimis și el de DNA Timișoara într-un dosar de crotalii de țurcană… la pungă?!

Absolut n-are nicio relevanță, căci totul s-a făcut din birou, pe repede înainte! Totuși, ce are însemnătate este atitudinea de negare totală a directorului executiv adjunct al DSVSA, Sandu Marian Fechete care l-a luat pe NU în brațe, când a fost pus în fața evidențelor. Pe scurt, medicul veterinar a zis că nu cunoaște afacerile familiei sale, că nu știe ce înseamnă ”taxă DDD” și nici ”taxă de rezervare capacitate”, că habar nu are de contractele firmei familiei sale care au fost încheiate cu entități, aflate în raza de competență a DSVSA, că nu are nici cea mai mica idee de bovinele fratelui și tatălui său, care sunt în atenția DNA Timișoara etc etc etc. Pe scurt, că este Albă ca Zăpada, în varianta liberală și masculină…

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore