ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Să fie lumină! Zeci de camere video vor înțesa sediul Direcției Sanitar-Veterinare Timiș doar ca să-i țină pe angajați departe de tentațiile lumești

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
Acum, după ce o întreagă Românie i-a putut admira în timp ce își îndesau produse pascale în portbagaje, fără nicio jenă și ani la rând, chiar în curtea instituției la care lucrează, angajații Direcției Sanitar-Veterinare Timiș s-au repliat și au dus acțiunile pentru siguranța alimentelor la un alt nivel: unul de negare totală! Un joc de rol la care se adaugă și o serie întreagă de povești de adormit copiii, nimic altceva decât o adevărată competiție de imaginație, dusă la rang de artă, într-una dintre cele mai importante instituții cu atribuțiuni de control în ceea ce privește sănătatea populației.

Una peste alta, în colaborare cu entități private, voceatimisului.ro a surprins continuu, în ultimii 3 ani, un adevărat festival al mieilor și produselor tradiționale care, ziua în amiaza-mare, s-a desfășurat cu o precizie de metronom, chiar în parcarea DSVSA Timiș, sub geamurile directorului Flavius Nicoară.

Și, din puținele imagini video pe care le-am publicat – circa 23 de minute dintr-un total de 6 ore de filmări – se observă limpede că, în perioada pascală, zeci de mașini private sosesc în curtea instituției publice cu un singur scop – să umple portbagajele angajaților autorității de control, în semn de mulțumire, gratitudine și respect!

Evident, unii funcționari au răsuflat ușurați și s-au bucurat că au scăpat… nesemnalizați! Dar nu e deloc așa! Căci, în urmă cu câteva zile, la solicitarea unei instituții cu atribuțiuni în combaterea faptelor de corupție, redacția noastră a predat, pe bază de proces-verbal, toate filmările care au fost surprinse, în curtea DSVSA Timiș, în perioada 2020 – 2022. Și e jale!

E prăpăd, în primul rând, pentru că nici măcar în ceasul al doisprezecelea, ”piețarii” din parcarea autorității sanitar-veterinare n-au înțeles cel mai elementar lucru: că, înainte de a da drumul la imagini, chiar în noaptea de Înviere, ne-am făcut bine temele de casă, am identificat proprietarii mașinilor și am făcut conexiunile.

Așadar, știm exact cine sunt medicii veterinari și, cu atât mai mult, cunoaștem CUI-ul societăților comerciale care au livrat produse pascale în curtea DSVSA Timiș. Sincer, nici nu mai contează că o bună parte dintre livratorii din piața neautorizată, situată în parcarea instituției publice, sunt chiar cei care au câștigat contractele de concesiune pentru serviciile sanitar-veterinare de pe raza județului, licitații și atribuiri care au avut loc cu circa două săptămâni înainte de Paștele Ortodox din aprilie 2022. Irelevant e și faptul că societățile comerciale, care au avut desfacere în piața publică din parcarea autorității de control sanitar-veterinare, au ca obiect de activitate… produse din carne și lactate.

De-a dreptul frustrant este faptul că, în ciuda probelor evidente, mai există angajați ai DSVSA Timiș care neagă… evidențele! Și le resping într-un mare fel, ticluind scenarii și scenarite. Așa cum e și cazul directorului adjunct, Sandu Marian Fechete, PNL-ist de frunte și om de încredere al președintelui CJT Alin Nica, identificat de voceatimisului.ro ca fiind singurul angajat al autorității de control sanitar-veterinare care a avut măcar bunul-simț să nu se încurce cu trocul, chiar în curtea instituției, și nici să-și deschidă portbagajul BMW-ului GT, ci a preferat, la înțelegere cu vizitatorul, ”să discute”, în altă parte. Practic, la câțiva pași mai încolo, după colț, chiar în parcarea stadionului ”Dan Păltinișanu”.Un gest absolut superb și plin de învățăminte contrainformative!

Acum, partea proastă pentru medicul veterinar Sandu Fechete e următoarea: liberalul chiar a crezut că pelicula video NU surprinde tranzacția în natură doar pe considerentul că montajul video, oferit de voceatimisului.ro, s-a încheiat… brusc, în plină ploaie torențială. Ghinion! Și, azi, vă mai oferim o bucată din puzzle, doar că să închidem discuțiile fantasmagorice și motivaționale care gravitează în jurul scenariului, care a început în curtea DSVSA Timiș și a continuat în parcarea stadionului ”Dan Păltinișanu”.

Cu mențiunea că, la fel de bine ca și Sandu Fechete, și noi știm exact cine e ”prietenul” său și, mai mult decât orice, de ce, după acțiunile de contrafilaj, protagoniștii au zăbovit circa 7 minute în interiorul autoturismului, proprietatea directorului adjunct al DSVASA Timiș. Imaginile sunt clare! Cel puțin până aici!

Și, datorită mini-producției video a voceatimisului.ro, care a fost preluată de toate televiziunile centrale, la DSVSA Timiș a început controlul! În primă fază, toți cei identificați ca piețari neautorizați, surprinși în curtea autorității de control sanitar-veterinare, vor intra în comisia de disciplină.

Mai mult, în următoarele săptămâni, peste 70 de camere video, noi-nouțe și sigilate, care oricum zăceau de mai bine de trei ani în depozitele DSVSA Timiș, vor fi montate în perimetrul instituției publice. Astfel încât, vorba directorului Flavius Nicoară, nimeni să nu mai aibă ”nesimțirea” să transforme parcarea DSVSA Timiș într-o piață ambulantă, ad-hoc și neautorizată. Nici când e Paștele și nici când e Crăciunul!

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

2 COMENTARII

  1. Ce lumina sa fie? Daca chiar sunteti atat de tari faceti o plangere penala….. in celalati articol scria cineva un coment interesant referitor la tendentiozitatea articolelor. Si dupa cum vad sau interpretez eu probabil ca „denuntatorul” este vre-o cunostinta de-a voastra, asa ca pot ramane sceptic in verticalitatea voastra, dar imi place cumva doza de ironie si umor negru pe care o aveti. Daca a-ti sapa mai mult pe la toate institutiile publice si aici ma refer la actiunile voastre si nu la cei care fimeaza in semn de razbunare pentru ca nu au obtinut ce vroiau, ati fi chiar bunicei. Mult succes in continuare

    • Ramaneti cum doriți dvs! Nu e nici urma de tendențiozitate, absolut niciunde, ci doar probe. Și, cu siguranța, dacă ne-am putea clona, da, am merge in toate instituțiile…cu sorcova. Totusi, încă mai credem, ca in afara de comentarii și pareri (ne)avizate, mai exista simt civic. Așa ca așteptăm SI de la dvs! Noi am uzat de instituția (auto)sesizării, deci nu e cazul unei plângeri penale…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore