Poliţia a ieşit în stradă din nou. Vezi ce au făcut oamenii legii la Gara de Nord din Timişoara

- Advertisement -

Poliţiştii timişeni continuă acţiunile de prevenire a tâlhăriilor comise în segmentul stradal. În cursul zilei de joi, poliţişti din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţi şi cei de proximitate din cadrul Secţiei 4 Timişoara, au acţionat pe raza de competenţă a secţiei mai sus menţionate (Gara de Nord, parcările centrelor comerciale, pieţe şi parcuri) în scopul prevenirii şi combaterii infracţiunilor de tâlhărie şi a altor fapte săvârşite cu violenţă.

Cu această ocazie, poliţiştii au purtat discuţii cu cetăţenii pentru adoptarea unei atitudini antiinfracţionale şi antivictimale corecte. Totodată, pe timpul acţiunilor în teren au fost distribuite materiale informativ-preventive, în scopul însuşirii măsurilor ce trebuiesc adoptate pentru a nu deveni victime ale infractorilor.

De asemenea, poliţiştii au reamintit câteva recomandări :
• evitaţi deplasările, în special pe timp de noapte, pe trasee situate în zonele mai puţin circulate;
• nu purtaţi ostentativ obiecte de valoare (bijuterii, telefoane mobile etc.);
• pentru a nu atrage atenţia agresorilor, nu vă împovăraţi cu genţi, poşete sau sacoşe prea mari;
• dacă în aglomeraţie vă simţiţi înconjuraţi de persoane dubioase căutaţi să vă schimbaţi locul.
• Dacă constataţi că sunteţi urmărit, traversaţi strada, faceţi apel la trecători şi sunaţi de urgenţă la “112”;
• În caz de agresiune, strigaţi, alertaţi persoanele din jur. Strigătul unei persoane care cere ajutor poate descuraja agresorii.

În cazul în care aţi fost victima sau martorul unei infracţiuni, sesizaţi urgent poliţia prin apelarea Serviciului de Urgenţă 112!

În cursul dimineţii zilei de vineri, 23 august 2013, poliţiştii s-au deplasat în localitatea Chevereşu Mare, pentru a oferi sfaturi cu privire la modalităţile ce trebuiesc adoptate pentru a nu deveni victime ale unor infracţiuni, sau pentru a nu urma calea delicvenţei juvenile, celor 25 de copii aflaţi în tabără.
De asemenea, vor fi prezenţi şi poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Timiş care vor desfăşura activităţi educative, în scopul prevenirii implicării copiilor în accidente rutiere.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img