ARESTAȚI! Șefii Poliției Timiș și Recaș, dar și primarul din orășelul vinului, ”la răcoare” pentru 30 de zile!!!

- Advertisement -
În seara zilei de marți, 20 ianuarie 2015, inspectorul-șef al IPJ Timiș, Sorin Muntean, acuzat de abuz în serviciu, adjunctul IPJ Timiș, comisarul-șef Florin Bolbos, acuzat de abuz în serviciu și șeful Poliei Rutiere, comisarul-șef Marcel Craciunescu (foto), acuzat de săvârșirea a patru infracțiuni de luare de mită au primit ordonanțe de arest pentru 30 de zile din partea judecătorilor de la Tribunalul Timiș.

Aceeași decizie a fost luată și în cazul primarului din Recaș, Pavel Teodor, care este acuzat de instigare la uzurparea funcției, instigare la hărțuire și instigare la abuz in serviciu, șeful Poliției din Recaș, Marian Temu, acuzat de abuz în serviciu și Adrian Berzescu, în calitate de șef al Poliției Locale Recaș, cel din urmă fiind acuzat de uzurparea funcției și hărțuire. Vezi AICI acuzațiile aduse pentur fiecare dintre cei cercetați!

Din ordonanţele procurorilor a reieşit că există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarele situaţii, cu referire la fiecare dintre cei inculpaţi. ”În cursul lunii octombrie 2014, pentru a satisface interesele economice, personale şi de natură politică ale inculpatului Pavel Teodor, primarul orașului Recaş, inculpații Muntean Petru Sorin și Bolbos Florin Mircea, în calitate de inspector şef al I.P.J. Timiş, respectiv de adjunct al inspectorului șef, şi-au îndeplinit în mod necorespunzător atribuţiile de serviciu constând în coordonarea şi controlul structurii din subordine.

Concret, aceștia au dispus întocmirea unei propuneri către Ministerul Administraţiei şi Internelor, pentru radierea postului unui agent de poliție din statele de funcţii ale Poliţiei oraş Recaş şi apoi au avizat propunerea Serviciului Resurse Umane din cadrul I.P.J. Timiş de desființare a funcţiei respective. Ulterior, a fost dispusă mutarea agentului într-un alt oraș, fără a se respecta procedura legală privind mutarea unui poliţist în cadrul altei formațiuni de poliţie.

În sprijinul aceluiași demers, inculpatul Temu Marian Dorinel, în calitate de şef al Poliţiei oraşului Recaş, a întocmit documente justificative ce au creat o aparenţă de legalitate şi au stat la baza întocmirii propunerii de radiere a funcţiei respective, urmărind prin aceasta un interes pentru sine, acela de a fi menținut pe același post de conducere dar și un interes pentru altul, constând în satisfacerea intereselor economice și politice ale primarului Pavel Teodor.

În același scop, inculpatul Berzescu Doru Adrian, în calitate de șef al Poliției Locale Recaș, s-a implicat personal în activități de supraveghere a agentului de poliție, fără drept și fără a avea un interes legitim, folosindu-se și de subordonații săi, cu scopul de a-i crea acestuia o stare de temere, menită a conduce la îndepărtarea acestuia din funcția pe care o exercita în mod legal, în cadrul Postului de Poliție Recaș.

Activitățile de urmărire au constat în supravegherea neautorizată de către judecător a agentului de poliție, atât în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu cât şi în timpul liber, executând capturi de imagini în locurile frecventate de acesta cât şi la domiciliul său.

Inculpatul Berzescu Doru Adrian chiar a întocmit rapoarte din care reieșea că atât agentul de poliție vizat cât și alți angajați ai Poliției Recaș, s-ar afla în timpul programului de lucru în alte locuri decât cele stabilite conform ordinelor interne.

Această procedură, dispusă de inculpatul Muntean Petru Sorin, a fost aprobată ca urmare a instigării venite din partea inculpaților Pavel Teodor și Milutinovici Eugen, în scopul asigurării controlului asupra activităţii Poliţiei Recaş, prin evitarea constatării şi sancţionării faptelor comise de persoane din cercul relaţional al celor doi şi satisfacerea intereselor politice şi economice ale acestuia din urmă.

Prin exercitarea defectuoasă a atribuţiunilor de serviciu, inculpații au vătămat interesele legitime pe de o parte ale I.P.J. Timiş – Poliţia oraşului Recaș, iar pe de altă parte a vătămat interesele legitime ale agentului de poliție, prin crearea unei situaţii/stări familiale „disfuncţionale” ( probleme de sănătate ale părinţilor, mutarea soţiei la un alt loc de muncă, mutarea fiicei la o altă şcoală, cheltuieli cu naveta, carburant, maşină), afectarea stării de sănătate a părţii vătămate, stabilitatea la locul de muncă.

În luna martie 2014, inculpatul Crăciunescu Nicuşor Marcel, în calitate de şef al Serviciului Politiei Rutiere Timiș, a pretins și primit de la inculpații Bledea Cosmin și Gîrbaci Vasilică, pentru a propune avansarea acestora în grad profesional înainte de termen, două seturi (8 bucăţi) jante Mercedes Clasa E şi anvelope pentru autoturismul personal.

Pe data de 25 martie 2014, conform celor promise de inculpatul Crăciunescu Nicuşor Marcel, cei doi inculpați au fost avansați la gradul profesional următor, respectiv acela de comisar de poliție. La sfârșitul anului 2013 – începutul anului 2014, inculpatul Crăciunescu Nicuşor Marcel a pretins și primit de la doi agenți de poliție un set de anvelope (4 bucăţi), pentru autoturismul marca Mercedes ML, aparţinând soţiei sale și un televizor LCD.

Ca urmare a remiterii acestor bunuri, unul dintre agenți a fost mutat, conform dorinței sale, în cadrul Compartimentului Accidente Grave din cadrul Serviciului Poliției Rutiere, iar celălalt a scăpat nesancționat pentru abaterile constatate în activitatea sa (urmare efectuării unui control).

De menționat că cei doi agenți de ”rutieră”, Bledea Cosmin și Gîrbaci Vasilică, care au dat mită pentru a promova înainte de termen au fost eliberați din arest, tot astăzi, aceștia fiind puși sub măsura controlului judiciar, asemeni omului de afaceri Eugen Milutinovici.

Decizile judecătorilor au fost deja cotestate la Curtea de Apel, însă dacă acestea rămân ”în picioare”, toți cei șase ”penali” prinși ieri de procurorii DNA cu ajutorul celor de la Serviciul Român de Informații, vor petrece cel puțin o lună de zile după gratii. Cel mai probabil contestațiile vor fi judecate mâine dimineață.

Foto: Adrian Pîclișan

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img