Imagini desprinse, parcă, dintr-o comedie savuroasă, petrecute la Manila, în capitala statului Filipine, odată cu vizita Papei Francisc. Așteptat de circa 7 milioane de credincioși pe străzi, Papa Francisc a asistat la imagini amuzante și șocante în același timp.

Datorită faptului că în capitala filipineză nu există suficiente toatele publice și nu aveau timp să ajungă la unele situate la distanță, 2.000 dintre polițiștii mobilizați să-l păzească pe Suveranul Pontif au fost ”dotați” cu pamperși.

Decizia de a-i dota pe oamenii legii cu aceste ”uniforme” a fost luată în urmă cu mai multe săptămâni și din câte se pare, nu au existat plângeri din partea polițiștilor, susține unul dintre conducătorii acestora.

Filipine este singura țară creștină de pe continentul asiatic, credincioșii de acolo asistând la slujbele duminicale și de sărbători într-un număr extrem de mare. De altfel, la fiecare slujbă care se ține la bisericile din Manila participă zeci de mii de persoane (comparabil cu participarea vest-europenilor la meciurile de fotbal).

Foto: www.wheninmanila.com; Video: Ruptly TV

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.