Cooperativa de producție și de cadre a PSD Timiș are un singur nume: Titu Bojin, președintele Consiliului Județean Timiș!

- Advertisement -
Practic, toate personajele publice, ba chiar private, care au încăput pe mâna DNA sau DIICOT, în ultimul an de zile, sunt ”cumetrii” pesedistului Titu Bojin, relații pe care acesta, după caz, le-a promovat cu sârguință și conștiinciozitate, fie în vârful unor instituții de control ale statului român fie le-a lipit la contracte grase din banul public.

Primul prieten intim al președintelui CJ Timiș, Titu Bojin, care a intrat în atenția procurorilor, a fost omul de afaceri Mihai Moticica, patronul grupului de firme de construcții cu același nume. Iată ingredientele operațiunii DIICOT, care a avut loc la începutul anului 2014, în care sarea și piperul au fost țiganii din Strehaia și tranzacțiile fictive de prestări servicii, menite să diminueze profiturile și să umfle conturile șmecherilor: optzeci și cinci de percheziții și un prejudiciu, rezultat din evaziune fiscal, de peste 28 milioane RON.

În Timiș, anchetatorii de la “Crimă Organizată” l-au cautat de zor pe patronul firmei ”Moticica”, societățile comerciale ale acestuia fiind suspectate că au produs un prejudiciu de un milion de euro la bugetul de stat. La momentul respectiv, Mihai Moticica, mai mult decât apropiat de pesedistul Titu Bojin, care organiza toate întâlnirile și chefurile PSD Timiș la hotelul acestuia, mai era cercetat, tot pentru evaziune fiscală și tot prin metoda factura, chiar și de IPJ Mehedinți, prejudiciul în acest caz fiind de peste 500.000 RON.

Practic, conform procurorilor DIICOT, Mihai Moticica, prietenul intim al președintelui CJ Timiș, făcea parte dintr-un grup organizat infracțional care, ”pentru a da o aparenţă de realitate a tranzacţiilor comerciale, a acceptat facturi fiscale de la romii din Strehaia, în schimbul unor comisioane cuprinse între 4-10% din valoarea înscrisă pe acestea”.

PSD Timiș, pepinieră (ne)fiscalizată

În aceeași oală cu rromi din Strehaia a intrat, la scurt timp, și consilierul local PSD Timiș, Andrei Petrișor, călcat și el la rândul său de DIICOT. În cel mai scurt timp, ca să scape de problemele majore, Petrișor JR a plătit suma de 700.000 euro, bani considerați ca fiind prejudiciu adus statului român de pe urma unor activități de evaziune fiscală.

De precizat ca Andrei Petrișor a fost adus in PSD Timiș și promovat instens de Titu Bojin, președinte al CJ Timiș. Mai mult, cu Bojin la butoanele PSD Timiș, social-democrații și-au avut sediul de partid pe bv Eroilor de la Tisa din Timișoara, timp de mai bine de doi ani, într-o clădire care se află în vastul patrimoniu imobiliar al familiei Petrișor!

Și, dacă tot vorbim de sediile PSD Timiș, ca o paranteză, actualul sediu al social-democraților bănățeni, situate pe strada Tudor Vldimirescu nr. 26, a fost renovat de firma de construcții ”Moticica”, chiar și la ora actuală PSD Timiș datorând omului de afaceri și prieten al lui Titu Bojin o sumă de circa 300.000 euro. Revenind la operațiunile nefiscalizate de la Strehaia, în același malaxor al DIICOT a intrat și fostul primar de Criciova, preotul Petru Roșoca, pesedist cu acte în regulă și, nu în ultimul rând, partener de afaceri si apropiat al familiei Bojin.

In ultimii ani, firma părintelui Roșoca, SC Parabelum SRL, specializată în lucrări hidrotehnice, construcții de drumuri și lucrări de apă și canal, a avut norocul să câștige o gramadă de lucrări publice, fie in asociere cu Socot SA, fie cu SC Darohar Line sau SC Stejarul SRL, societăți aflate în zona de influență a președintelui CJ Timiș, Titu Bojin.

Pesediștii la DNA

Pentru că tot suntem la capitolul cadre promovate de Titu Bojin, în dubla sa calitate, atât de președinte PSD cât și de lider al CJ Timiș, în prima decadă a lunii decembrie 2014, Direcţia Naţională Anticorupţie a dat cea mai grea lovitură social-democraților bănățeni, în materie de corupție: fostul secretar al PSD Timiș și consilier județean, Marcel Mihoc, a fost reținut pentru trafic de influență, iar Titu Bojin, după o plimbare cu duba la București, a fost eliberat sub control judiciar pentru cel putin 60 de zile.

Motivul, așa cum spune DNA: cei doi ar fi convins mai mulţi funcţionari publici şi primari să încheie contracte la prețuri supraevaluate cu firmele controlate de afaceristul George Didilă. Apropo de Didilă și acesta, la fel ca și rromii din Strehaia, împărtășește aceeași etnie!!!

Pe scurt, toți primarii PSD Timiș, care sunt implicați în acest dosar de corupție, sunt oamenii lui Titu Bojin. Mai mult, alți trei șefi de instituții publice, implicați în doarul DNA, Lucian Erwin – directorul Apelor Romane Banat, Horațiu Siomion – directorul Direcției Regionale Drumuri și Poduri Timiș și Bebe Doroș – șeful ”Prestări Servicii” din cadrul CJ Timiș, sunt oameni promovați și susținuți de către Titu Bojin, președintele CJ Timiș!

Mai exact, persoane care îi datorează lui Titu Bojin…funcția publică!!! “Tonul agresiv adoptat de către inculpatul Didilă George i-a determinat pe funcţionari să acţioneze cu celeritate în sensul dorit de acesta, astfel că inculpații Bojin Titu și Mihoc Marcel au fost cei care i-au determinat pe respectivii funcționari publici să îşi exercite în mod defectuos atribuţiile de serviciu, în sensul atribuirii, prin fraudarea procedurilor de achiziţie publică, a contractelor către firmele administrate de inculpatul Didilă George”, spun cei de la DNA.

Poliția Timiș, pe butuci

Capacul la oala sub presiune, aflată în curtea PSD Timiș, a fost pus, tot de procurorii DNA, în urmă cu două zile când, la propriu, toată conducerea Inspectoratului de Poliție Timiș, a fost decapitată și băgată după gratii. Așa se face că, inspectorul-șef Sorin Munteanu, adjunctul acestuia, Florin Bolbos și șeful Serviciului Rutier Timiș, Marcel Crăciunescu, ofițeri promovați și tolerați pe funcții de către pesedistul Titu Bojin, au primit aseară, un mandat de arestare pentru 29 de zile din partea judecătorilor, fiind acuzați de fapte de corupție și abuz în serviciu. Ca să nu mai vorbim de ”supraveghere ilegală”, așa cum spun cei de la DNA, a tuturor polișiștilor care nu răspundeau la comezile politice ale PSD Timiș!!

Pe departe, cazul lui Marcel Craciunescu, șeful rutieristilor timișeni, prieten intim și de familie cu șeful CJ Timiș, este cel mai strigător la cer. Conform DNA, acesta a primit din partea unor subordonați, tocmai ca aceștia să fie avasați in funcție, anvelope și jenți de Mercedes, unele chiar pentru mașina soției sale. Apropo, soția comisarului-șef Craciunescu este Gabriela Crăciunescu, consilier județean și șefa organizației de femei a PSD Timiș, mai nou, grație lui Titu Bojin, și directorul Hotelului ”Silvana” din Buziaș, stabiliment aflat în subordinea Ministerului Muncii.

”Fotosinteza” PSD Timiș

Așadar, este mai mult decât evident și elocvent că Titu Bojin, cel puțin până acum, pe tot ce a pus mâna sau a atins, fie s-a vejtejit sau a fost distrus, fie a ajuns după gratii sau sub control judiciar! În aceeași situație este și PSD Timiș, dar și Consiliul Județean Timiș. Nu viziune, nu proiecte, nu construcție în folosul comunității, nu absorbție de fonduri europene, nu politici coerente, nu comunicare! Din contra!  Numai circ, numai combinații, numai victimizare, numai minciună și aroganță și, nu în ultimul rând, numai povești și promisiuni…

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

NIS Petrol Timișoara și București, în percheziții DIICOT, pe motive de spionaj

Azi dimineața, puțin după ora 10, sub coordonarea unui...

Cel mai lung cuvânt din limba română are 44 de litere. Tu poți să-l pronunți?

Cel mai lung cuvânt din limba română este "PNEUMONOULTRAMICROSCOPICSILICOVOLCANICONIOZA"....

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img