Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriPoliticăNicolae Robu: „Titu Bojin nu respectă Armata, o implică în campania electorală”

Nicolae Robu: „Titu Bojin nu respectă Armata, o implică în campania electorală”

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, îl acuză pe Titu Bojin, președintele Consiliului Județean Timișoara, că folosește armata și biserica în scop electoral. Declarația vine după schimbul de replici cu privire la garnizoana militară din centrul orașului. Vă reamintim că  edilul consideră că spitalele și garnizoanele militare nu ar avea ce căuta în centrul orașului. Edilul a explicat că există chiar și o directivă NATO în acest sens. La rândul său, Titu Bojin, susține că garnizoana trebuie să rămână în centru, deoarece armata din Timișoara a fost alături de revoluționari în decembrie 1989.

„Nu pot sta pasiv la acțiunile primarului Nicolae Robu care dorește să mute Garnizoana în afara orașului. Mă voi opune acestei acțiuni, deoarece armata din Timișoara a fost alături de cetățenii săi. Numai pentru gestul din decembrie 1989, când s-a strigat «Armata e cu noi» mă împotrivesc acestei dorințe a primarului Nicolae Robu de a muta Garnizoana din Centrul Timișoarei” a declarat Bojin.

Nicolae Robu consideră că Bojin folosește, acum în prag de alegeri, inistituția Armatei în lupta politică: „Eu am declarat că nu este firesc ca unități medicale, unități ale armatei sau penitenciare, să fie în centrul orașului si am specificat că armatele moderne își localizează diversele activităti în alte amplasamente. Probabil, cu timpul, și în Timisoara, și în România, lucrurile se vor rezolva în ton cu ce s-a facut în alte țări, modele pentru noi. Armata, ca si biserica, trebuie respectate discret și, dacă le respecți, nu le implici în lupta politică. Tocmai cei care fac apel și aduc în discuție armata și biserica în campanie nu respecta aceste insituții, în campanie trebuie să venim și să zicem ce am făcut.”

În continuare, Robu a explicat că, în loc să folosească Armata în campania electorală, Bojin și PSD ar trebui să trimită un comunicat de presă în care să explice exact câți bani s-au dat pentru cele 5 obiective majore ale Timișoarei: centura sud, centura vest, noul racord la autorstradă, spitalul regional și reabilitarea Gării de Nord, obiective despre care Robu susține că guvernul Ponta nu a alocat niciun ban.

„Eu am așteptat un comunicat de la Titu Bojin, în care în dreptul acelor 5 obiective, centura de sud, centura de vest, noul racord la autostradă, spitalul regional, și Gara de Nord, să taie peste „zero lei alocați de guvernul Victor Ponta” și să scrie sumele reale. Pentru nici unul din aceste obiective nu s-a alocat 1 leu. Dacă nu e adevarat, PSD să vină și să zică exact cât s-a primit. Constat că PSD nu prea agrează timpul trecut, în tot ce spun ei, vorbesc doar la viitor, „vom face asta”, „vom aduce bani pentru cutare”, iar eu mă așteptam să aibă la îndemână și timpul trecut, să zică „am facut asta”, „am adus urmatorii bani.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Povești nemuritoare! Primarul Dominic Fritz se ia la trântă imaginară cu clanul Cârpaci, acum, după ce lupta s-a încheiat și e obligat să aplice...

Cu surle și trâmbițe, ieri, primarul Dominic Fritz a anunțat că municipalitatea a chemat...

Bezna minții! Administrația Alin Nica a demarat ancheta internă pentru depistarea cârtiței în cazul lingvistului ”Borsetă”

Plin de sânge, umilit și în bălți de lacrimi, ultimele datorate râsului isteric venit...