Povești nemuritoare! Primarul Dominic Fritz se ia la trântă imaginară cu clanul Cârpaci, acum, după ce lupta s-a încheiat și e obligat să aplice legea

- Advertisement -
Cu surle și trâmbițe, ieri, primarul Dominic Fritz a anunțat că municipalitatea a chemat în judecată un „celebru clan din oraș”. Nici mai mult nici mai puțin, useristul-șef a specificat că, deja, administrația locală a cerut în instanță restituirea unui imobil istoric de pe bulevardul Mihai Viteazul din Timișoara. Practic, vorbim despre o clădire care a adăpostit, pe vremuri, o grădiniță și care, în acest moment, ca urmare a unei anchete penale și unei soluții judecătorești definitive, trebuie să revină în patrimoniul statului, fiind dobândită ilegal de către o familie de rromi de mătase.

Și Primăria Timișoara confirmă, prin vocea lui Dominic Fritz, că a dat în judecată mai mulți cetățeni pentru a recupera imobilul ultracentral, pe motiv că, după înfăptuirea falsurilor, construcția a fost vândută în mod succesiv, doar ca să se acopere neregulile. ”În urma unei cercetări penale, începută în 2013, s-a stabilit că imobilul a fost dobândit ilegal de unele persoane care au depus în instanță acte false. Azi am dat în judecată un celebru clan din oraș și am cerut în instanță restituirea unui imobil istoric de pe bulevardul Mihai Viteazul. În urma unei cercetări penale s-a demonstrat că au intrat în posesia clădirii prin acte false și avem o sentință definitivă a Curții de Apel care confirmă hoția”, spune primarul Timișoarei.

Mai mult, în același stil triumfalist, Dominic Fritz mai afirmă că acțiunea demarată în instanță face parte din lupta administrației USR de recuperare a patrimoniului care a aparținut la un moment dat orașului și care, prin mijloace dubioase și profund ilegale, a ajuns în posesia unor clanuri de rromi: ”Acum, nu mai închidem ochii. Ne luptăm să îndreptăm ce se mai poate îndrepta. Știu că e o bătălie care va dura ani de zile, dar sunt încrezător că vom reuși să aducem înapoi în patrimoniul orașului clădiri și terenuri care sunt ale comunității”.

Singura problemă e că, indiferent cât încearcă primarul Timișoarei să-și aroge tot soiul de lupte cu dușmanii administrației – și nu e prima!!! – nimeni nu a închis ochii vreodată când a venit vorba despre recuperarea patrimoniului orașului de pe Bega. Nici măcar în cazul imobilului de pe bv. Mihai Viteazul nr. 17, fosta Grădiniță nr. 1 cu Program Prelungit. Și asta rezultă clar din documente! În primul rând, cei care au dus munca grea au fost cei de la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Timiș.

Și tot polițiștii sunt cei care au formulat și o plângere penală privind săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, constând în contrafacerea contractului de vânzare-cumpărare privind vânzarea imobilului din centrul Timișoarei, încheiat între Francisc Kerek și Molnar Lili (vânzător).

Odată cu finalizarea anchetei, care a stabilit, dincolo de orice dubiu, că documentul este un fals, la data de 3 august 2020, cu două luni înainte ca Dominic Fritz să ajungă primar în orașul de pe Bega, fosta administrație a lui Nicolae Robu a introdus în instanță și a început demersurile legale pentru recuperarea patrimoniului. Mai exact a imobilului de pe bv. Mihai Viteazul nr. 17!

Toate aceste aspecte rezultă extrem de clar din actele depuse la instanță de către Primăria Timișoara, în mandatul lui Nicolae Robu. Mai exact, reiese limpede că administrația liberală, la data de 3 august 2020, a solicitat atât constatarea nulității absolute a contractelor de vânzare-cumpărare nr. 4054 din 7 iulie 2004 și nr. 123 din 20 ianuarie 2005, cât și restabilirea situației anterioare din cartea funciară cu nr. 422335 de pe raza municipiului.

Altfel spus, reintabularea dreptului de proprietate a statului român pe imobilul din bv. Mihai Viteazul nr. 17. Și procesul a fost câștigat de Primăria Timișoara, în mod definitiv, pe data de 19 septembrie 2022, fără niciun fel de aport al administrației Dominic Fritz. Absolut niciunul!

Acum, tot ceea ce mai are de făcut municipalitatea este să aplice legea! Și să pună în practică, ca obligație imperativă de serviciu, sub sancțiune penală, sentința judecătorească care a dispus reîntregirea patrimoniului Timișoarei, în baza demersurilor fostei administrații și pe munca polițiștilor de la IPJ Timiș.

Așadar, până la proba contrarie, versuri useriste de genul ”acum, nu mai închidem ochii” și ”ne luptăm să îndreptăm…” nu rămân altceva decât povești nemuritoare și basme cu feți frumoși. Unii mai zmei decât alții…

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Amatorism acut! Primarul Dominic Fritz, nici măcar erou de benzi desenate

Să ne aducem aminte, cu plăcere, când omul de...

Șeful Postului de Poliție din comuna Moșnița Nouă, pieton din cauza alcoolului

În data 6 octombrie 2023, în jurul orei 05:00,...

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare