În familie! Administratorul special al Colterm SA, Cristian Amza de la USR, a dat verde pentru angajarea unei colege de partid, fostă secretară a prefectului de Timiș, Zoltan Nemeth de la USR

- Advertisement -
Cu siguranță, nu mai e niciun secret pentru nimeni că, în 26 octombrie 2021, societatea de termoficare a Consiliului Local Timișoara, SC Colterm SA, a intrat oficial în insolvență. Așa cum nu mai prea există necunoscute nici în ceea ce privește persoanele sau administrațiile care se fac culpabile de dezastrul financiar al fostei regii autonome. Nu de alta dar atât Camera de Conturi Timiș, cât și consorțiul de lichidatori Alfa & Quantum Consulting SPRL (lider de consorțiu) – Maestro SPRL – Insolvein SPRL, în baza rapoartelor, au creionat cât se poate de clar toți pașii haotici care au adus era glaciară în imobilele, școlile și spitalele din Timișoara.

Și se mai știe că, înainte cu câteva zile de a fi decretată insolvența Colterm SA, administrația Dominic Fritz, prin Consiliul Local Timișoara, l-a validat în funcția de administrator special al societății pe Cristian Amza, șeful USR Giroc. Un personaj pur politic care, conform atribuțiilor, are obligația să vegheze la bunul mers al fostei regii dar mai ales la revenirea acesteia pe linie de plutire din punct de vedere organizatoric și economico-financiar. Că lucrurile la Colterm SA nu au mers chiar în direcția dorită, nici măcar după numirea expertului Cristian Amza, chiar nu mai contează.

Important de menționat e că, în plină insolvență, în criză de lichidități și cu furnizori de materie primă, care fug de rup pământul doar la numele de Colterm SA Timișoara, societatea de termoficare a orașului a făcut o serie de angajări. E adevărat, post pe post, fără mărirea organigramei. Nimic ilegal, dar profund imoral! Cu atât mai mult cu cât, cel puțin exemplul care urmează, are legături cu loialități și sinecuri de partid, chiar în ograda USR Timiș. Mai exact, la data de 4 iulie 2022, pe baza unui simplu interviu, Colterm SA a decis să o înroleze pe Ellinor David.

Nu a angajat-o nici pe excavator și nici fochistă la CET Sud, ci specialist pe marketing. De parcă, în situația insolvenței, Colterm SA ar mai avea ce produse să-și vândă sau să-și promoveze. Acum, conform unor date publice, doamna David provine din organizația USR Variaș, unde a și candidat la o poziție de consilier local, susținută de președintele filialei Cosmin Herman. Din păcate, a fost cu ghinion! Totuși, norocul useristei a venit un pic mai târziu, după finalizarea alegerilor parlamentare, când USR a intrat la guvernare.

Astfel, în perioada 15 februarie – 13 septembrie 2021, conform CV-ului personal, Ellinor David a fost angajată ca secretar la cabinetul prefectului de Timiș, Zoltan Nemeth de la USR. De atunci și până la înrolarea în Colterm SA, în documentele de prezentare ale useristei nu mai apare menționat niciun alt loc de muncă. Probabil, în tot acest timp, noua specialistă în marketing a societății de termoficare a Timișoarei a fost ocupată cu comercializarea torturilor și prăjiturile artizanale, așa cum rezultă din pagina domniei sale de Facebook.

Cert e că, înainte de a ajunge secretară în cabinetul prefectului Zoltan Nemeth de la USR, unde s-a îndeletnicit cu ”sinteze privind probleme și tendințe din mediul social și economic al județului Timiș”, și de a bifa cu brio examenul de specialist în marketing de la Colterm SA, Ellinor David a fost administrator de pizzerie, vreo 4 ani. Anterior, a mai bifat 2 ani de asistent într-un call-center, unde a preluat, așa cum rezultă din documente, ”reclamațiile venite din partea clienților și soluționarea acestora”.

În fine, la bază doamna Ellinor David este inginer alimentar. Unul cu competențe profesionale dobândite în control fitosanitar, protecția consumatorului și a mediului, ca urmare a unor studii de patru ani, efectuate la Universitatea ”Aurel Vlaicu” din Arad.

La care se adaugă și un master în inginerie și management în Agri-Business. Deci, dovada vie că povestea cu Cenușăreasa nu e doar o simplă marotă și că un inginer alimentar, cu un regim fitosanitar la activ, oricând, se poate transforma într-un veritabil specialist de marketing al Colterm SA.

Ce mai contează o pișcătură de purice pentru un pachiderm comercial, așa cum e societatea de termoficare a Timișoarei, chiar și în insolvență, când vine vorba despre poftele USR Timiș?!

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare