Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Atât se poate! Iordanianul Mueen Al Shawish promovează și sponsorizează, la greu, proprietățile socrilor deputatului Alfred Simonis de la PSD Timiș

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
80,000FaniÎmi place
587CititoriConectați-vă
1,105CititoriConectați-vă
194CititoriConectați-vă
50,056AbonațiAbonați-vă
Nu numai că, prin apărătorii săi, arabul plătește bani grei și la Facebook, ca să-și impulsioneze materialele de presă interogative, menite să-i valideze denunțul împotriva arhitectului-șef al comunei Giroc, înregistrat la DNA Timișoara. Mai mult, fostul tovarăș de combinații a lui Puiu Minda aruncă cu valuta forte și în servicii investigative private care nu fac nici cât două cepe degerate! Altfel nu se explică încăpățânarea cu care inculpatul Mueen Al Shawish bagă mâna adânc în buzunare, ca un adevărat sado-masochist, ca să publice niște bunuri imobiliare care nu au aparținut niciodată denunțătorului său, Florin Roman.

Până la un punct, e de înțeles modul teleghidat și disperarea cu care dă din coate cooperatistul Mueen Al Shawish (Mimo), unul dintre cei mai mari combinatori de produse urbanistice și imobiliare de pe raza comunei Giroc. Nu de alta dar mâine, pe 19 noiembrie a.c., inculpatul va da ochi cu procurorii Direcției Naționale Anticorupție, chiar în fața judecătorilor de la Tribunalul Timiș.

Și, după cum bate vântul, e ultimul termen pe acest palier al Palatului Dicasterial, în ciuda unor eforturi pe persoană fizică (ne)autorizată! Ceea ce înseamnă că, în nici 24 de ore, Mimo își va primi sentința cu bărbăție, așa cum a făcut-o de fiecare dată. Fără lacrimi, fără circ și fără suspine!

Așadar, fără acord de recunoaștere a faptelor, cu un denunț (cvasi)inutil împotriva arhitectului-șef al comunei Giroc – Florin Roman și, pe ultima sută de metri, lăsat în offside de către mentorul său – Ionel Dan Pascu (Puiu Minda), iordanianul Mimo va fi nevoit să înfrunte furtuna de unul singur. Cel puțin în faza asta!

E clar ca, în funcție de decizia de mâine a magistraților, cooperatistul adjunct din localitatea de la marginea Timișoarei va ataca hotărârea judecătorilor la instanța ierarhic superioară. Oricum, fiind deja în stare de arest preventiv la domiciliu, faptele sale de arme vor fi motivate de Tribunalul Timiș și (re)judecate de Curtea de Apel cu maximă celeritate, exact așa cum cere legea. Adică, pe repede – înainte!

Așa că, cel mult până la finele lunii noiembrie 2022, Mueen Al Shawish va ști cu certitudine de care parte a legii se situează. Și, din urmă, vin și celelalte dosare, azi, cel puțin alte două: unul în care e deja inculpat, alături de fostul său tovarăș de cooperativă imobiliară (Puiu Minda) și altul, în lucru, care așteaptă doar concluziile inspectorilor de la ANAF, investigații menite să confirme suspiciunile celor de la Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor.

Altfel spus, cu un rest de pedeapsă la activ pentru o infracțiune la Codul Rutier, faptă penală aflată în perioada legală de probațiune, cu două inculpări de tentativă de dare de mită la activ, situația juridică a iordanianului nu e deloc una pe roze.

Basme ispiresciene

Acesta e, de fapt, și motivul pentru care Mimo, disperat să își rezolve lucrurile cât mai confortabil și cât mai departe de porțile și gardurile înalte ale Penitenciarul Popa Șapcă, a dat-o în detectivisme și paroxisme științifico-fantastice, care n-au decât un singur efect: cel de boomerang!

Până la urmă, dincolo de amatorism și infantilism, e greu de găsit o explicație pentru care un om de afaceri de succes, așa cum se autointitulează Mueen Al Shawish, ar sponsoriza apariții publice de date și imagini absolut neadevărate, care nu au nicio tangență cu patrimoniul (i)mobiliar al arhitectului Florin Roman. Și care, la cea mai mica verificare sau adiere de vânt, se prăbușesc după principiul dominoului.

În primul rând, vorbim despre două imobile și o piscină, puse în cârca funcționarului de la Primăria Giroc, bunuri care aparțin și au fost mereu în familia deputatului Alfred Simonis, șeful PSD Timiș. Mai exact, în patrimoniul socrilor șefului de grup parlamentar PSD din Camera Deputaților!

Singura vină a familiei Mitocariu e că stă gard în gard cu familia Roman, la periferia Timișoarei! O altă tarla de 8.000 mp din comuna Socolari (Caraș-Severin), aruncată în brațele arhitectului, aparține unui anume Iacob Roman, membru al Uniunii Scriitorilor din România, fără nicio tangență cu funcționarul Primăriei Giroc. Pur și simplu o coincidență de nume de familie!

Și exemple ar putea continua la nesfârșit cu o serie întreagă de bunuri imobiliare, unele băgate pe gâtul arhitectului Florin Roman, în regim de en-gros, deși vorbim despre un singur apartament în imobil.

Mai mult, o bună parte dintre proprietăți, unele achiziționate prin anii 1962, altele prin 1968, altele în 1973, o parte în 1995 sau perioada 2000-2022 au intrat în posesia funcționarului de la Primăria Giroc prin donație/moștenire de la părinți sau succesiune, după decesul soției. Adică, bunuri achiziționate de părinți și socrii, cu zeci de ani lumina înainte ca Florin Roman să viseze la Primăria Giroc!

Și toate astea rezultă din cărțile funciare în extenso: anul și modul în care au fost dobândite proprietățile familiei Roman! Date publice, nimic secret! Nici măcar nu mai contează că, tot în regim de en-gros, că en-detail nu dădea bine pentru Mueen Al Shawish, în cârca arhitectului-șef de la Primăria Giroc au fost aruncate și proprietățile familiei fratelui său, ambii medici, unul cardiolog și unul internist, cu peste 12 ani vechime de muncă în SUA, plus alții în România.

Aspecte care, evident, contează din orice unghi de abordare! În fine, nu averea imobiliară a lui Florin Roman e în discuție, acum, că pentru asta există, pe lângă DNA și detectivii lui Mueen Al Shawish, și DIICOT, DGA, MAI, ANI, ANAF și cei de la controlul Marilor Averi.

Mai degrabă e maniera extrem de bizară, dacă nu chiar sinucigașă, prin care cooperatistul Al Shawish, chiar și în al doisprezecelea ceas, se lasă pensetat, jumulit, croșetat, prostit și târât în tot soiul de aventuri sahariene. Unele care, cel puțin până azi, nu i-au adus niciun beneficiu real. Ba din contră!

Asta deși, încă de la bun început, în fața procurorilor DNA Timișoara, iordanianul a avut mereu pâinea și cuțitul în mână! Așa că, mâine, după tot acest Safari, există premizele necesare ca șeicul imobiliarelor de pe raza comunei Giroc să se trezească, în sfârșit, la realitate.

Oricum, așa de control, Mueen Al Shawish poate pune și o întrebare de baraj în cercul său intim și relațional: cine a fost audiat la Lugoj, între patru pereți, de o echipă venită din București și care a fost scopul ședinței… cu părinții?! Doar așa, pur și simplu, de cultură generală…

foto:bihorjust.ro

Urmărește-ne pe Google News

18 COMENTARII

 1. Adică, băiatul ăsta din Orient e cauza tuturor relelor din Giroc? Ăsta a umplut grădinile girocanilor cu blocuri și apartamente in baterie, a aprobat cai de acces late de 4 metri, a construit pe limitele de hotar ale proprietatilor, fara locuri de parcare, fără autorizații de construire, din cauza lui e suprasolicitata canalizarea in vatra satului,,,,,a mai rămas ceva!?
  Autorii articolelor de presă, referitoare la situația urbanistică a comunei Giroc, au reușit să ducă totul în derizoriu și în penibili.
  Anchetă desfășurată și scrisă probabil la comanda unui alt „dezvoltator imobiliar”, nebăgat in seamă, frustrat de statutul de fost păduche și care a ajuns întâmplător la bani.

  • Total fals. Toti sunt la fel de vinovati. Pana la urma, vorbim pe probe…nu pe probabilități. Cu siguranța, timpul va demonstra cine are dreptate…
   O zi frumoasa!

 2. VOCEA TIMISULUI scrie gratuit aceste articole favorabile pentru FLORIN ROMAN zis Florinel ”Spagarel” sau a încasat bani de la Florin Roman, fie direct fie prin interpuși sau sub forma de contracte mascate de publicitate, prestări servicii etc?

  • ȘPAGĂ BOSS, MULTA ȘPAGĂ!!! :)))) Daca poti proba ca VOCEA TIMISULUI are contracte sub forma de publicitate cum au majoritatea ziarelor din TM, fac cinste. Sau orice alta forma de spaga mascata cum ia ,,presa” in general. Daca nu, grija mare la acuzatii. Vezi ca aia cu contracte de 500 euro/luna timp de 6 luni, sunt in alta parte. Crezi ca toti din presa locala ne prostituam cum o fac unii prin Bihor sau aici? Mai suntem cativa care avem cojones! Ia-ti onorariile in continuare si ai grija sa nu primeasca Mimo prea multa parnaie. Sau vezi poate sifoneaza ceva de Muiu. Succes!

   • Spaga in numerar ati luat de la Florin Roman ca sa scrieti articole favorabile lui?

    Daca Florinel „spagarel” merge la parnaie asta va da pe toata lumea in primire.

   • VOCEA TIMISULUI a aflat ca DNA Timisoara i-ar fi sechestrat averea pe persoana fizica lui ROMAN FLORIN, arhitectul din Giroc?

    Cum comenteaza VOCEA TIMISULUI sechestrul in cazul in care se confirma?

    VOCEA TIMISULUI va informa opinia publica despre sechestrul instituit de DNA Timisoara asupra averii lui GLORIN ROMAN, arhitectul din Giroc, pentru suspiciuni grave de coruptie?

    • Eu, RADU CONSTANTIN, am inceput munca asta in 2016, cand unii din institutiile statului luau spagi pe la Giroc. Daca nu incepeam sa sap dupa cooperativa imobiliara din Giroc, azi nu mai incasau avocatii onorarii babane din ilegalitati si camete. Mai usor cu pianul pe scari ca treziti vecinii.

     • Va felicit sincer pentru munca depusa in demascarea ilegalitatilor imobiliare din Giroc.

      Totusi ceva s-a schimbat in anul 2021. Dupa ce ati demascat constant si cu mare curaj ilegalitatile lui Florin Roman parea ca ati schimbat macazul si au aparut articole gen „Suntem fani Florin Roman”.

      Am convingerea ca in final veti fi neutri si veti fi adevarati caini de paza ai societatii.

      „Spagareii” trec, presa trebuie sa ramana pe pozitii in continuare.

      Seara faina!

      • Stimate dle avocat,
       Povestea asta cu schimbatul macazului e o marota. Am scris de toată lumea. Și așa o sa fie și de acum incolo. In rest, dincolo de subiectivismul dvs, sa stiti ca și noi mizam pe neutralitatea dvs referitoare la media locală și, evident, pe un tete a tete cu clientul dvs. Gratis și fără contract.
       O seara fabuloasa!

  • Chiar ma dezamăgești cu… etc! Lipsa totala de imaginatie! Hai măcar sa bem o cafea cu totii, măcar sa te vedem la fata. Te anunț de pe acum ca vin cu taxi, ca sa nu iti pierzi vremea de pomana😉

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare