Marketing anticorupție! Iordanianul Mueen Al Shawish caută denunțători de serviciu, prin anunțuri sponsorizate pe Facebook, în rândul dezvoltatorilor imobiliari de pe raza comunei Giroc

- Advertisement -
Încă de la început, ca să nu se panicheze sau să se hiperventileze vreun funcționar al statului român, de menționat este că oferta de sifon, în vrac, e valabilă doar pentru cei care au ceva povești de depănat la adresa lui Florin Roman, arhitectul-șef al comunei Giroc. Ca să fie și mai clar, promoția iordanianului Al Shawish nu se aplică în cazul lui Ionel Dan Pascu (Puiu Minda) și nici în situația altor personaje publice care, de-a lungul ultimului deceniu, au ciugulit din palmele cooperativei imobiliare de ajutor reciproc de pe raza localității de la marginea Timișoarei! Deci, se joacă cu casa închisă: țintă unică!

Și până când conducta, inițiată de apărătorii lui Mueen Al Shawish (Mimo), va ajunge la presiunea necesară de 20 de bari, rămâne anunțul în sine. Unul postat pe Facebook, targetat în câmpia Banatului și… sponsorizat, care duce informația, direct într-un număr de Whatsapp!

Practic, vorbim despre un serviciu de promovare, unul contra cost, menit să atragă o serie întreagă de nemulțumiți. Nu ai cooperatiștilor în ansamblul lor, ci strict pe palierul de interese al imobiliariștilor! Mai exact, în direcția arhitectului Florin Roman care, din denunțător al DNA, a ajuns denunțat și urmărit penal, tot al DNA, la plângerea formulată de Al Shawish.

Fără nicio îndoială, schema de lucru a cooperativei urbanistice de pe raza comunei Giroc, privind anunțuri publice, menite să ducă la înfăptuirea actului de justiție, nu este una originală sau autentică. Sub nicio formă! Astfel de scheme publicitare au fost folosite, de-a lungul anilor, în special de către o serie de instituții cu atribuții în ordine publică.

Oricum, partea interesantă a lucrurilor e că, odată cu decesul prematur al primarului Ionel Toma, campania anticorupție a DNA Timișoara pare să se fi resetat. Și cea mai bună dovadă în acest sens e că, pe data de 22 septembrie a.c, la ora 18.20, a revenit în România, prin Aeroportul Otopeni – București, după o ședere lungă în SUA, Ionel Dan Pascu. Liber ca pasărea cerului, în ciuda pariurilor malițioase care-l dădeau în exil pentru tot restul vieții!

Azi, la poza de grup, situația de facto stă exact în felul următor. În primă fază, arhitectul Florin Roman a denunțat la la DNA tandemul M&M pentru că cei doi ar fi încercat să-l mituiască, în două rânduri, o data cu 90.000 euro și, ulterior, cu 100.000 euro. În primul dosar, care a fost și trimis în instanță, Minda este martor, iar partenerul său de cooperativă e inculpat. În celălalt, Mimo este tot inculpat, iar Minda e suspect.

Încă de la început, la nivel de luna mai, iordanianul a fost arestat, fiind trimis în arest la domiciliu, în urmă cu doar câteva săptămâni. În schimb, Puiu Minda a fost mereu în libertate, a fost plecat în SUA luni de zile și a revenit pe meleagurile natale, acum nici două săptămâni. Între timp, primarul Ionel Toma a decedat și, din vânător, arhitectul-șef al comunei Giroc a devenit… vânat. Așa e la prima vedere!

La acest capitol, în oglindă, două chestiuni mai sunt de punctat, de această dată în direcția DNA Timișoara. Prima ar fi că toată floarea cea vestită a procurorilor fuge de denumirea de ”grup organizat” în cazul cooperativei imobiliare de pe raza comunei Giroc. Ceea ce nu e neapărat un lucru rău!

A doua observație are legătură directă cu Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Timiș (OCPI). În sensul că, fără înscrierea în Cartea Funciară a documentelor eliberate de Primăria Giroc, afacerile cooperatiștilor nu ar fi avut niciodată un succes nebun. Și motive de respingere pentru intabulări, cel puțin în unele situații flagrante, ar fi fost cu duiumul! Asta, să se știe…că se știe cine e ”omul nostru” de la Cadastru al Cooperativei!

Orizonturi tulburi

Pentru că unii sunt interpreți înnăscuți, mai ceva ca la ”Floarea din grădină” și mai ales când vine vorba despre investigațiile din voceatimisului.ro, fără nicio intenție sau vreo dorință de a intra în vreun dialog, e de precizat că afirmația privind resetarea jocului DNA Timișoara, în ce privește grupul vesel de pe raza comunei Giroc, nu are nicio legătură cu aplicarea sau neaplicare legii penale. Niciuna!

Nici în cazul iordanianului Al Shawish și nici în situația arhitectului Florin Roman! Cu atât mai mult cu cât niciunul dintre protagoniști nu o întruchipează pe Alba ca Zăpada! Așa cum nici nu sunt și nici nu au fost vreodată cap de coloană mecanizată sau organizată!

Alegația că în DNA Timișoara sunt două grupări – și o știe toată lumea! – a fost în interdependență cu faptul că, așa cum a dorit și răposatul primar Ionel Toma, ancheta procurorilor anticorupție trebuie să meargă până la capăt. Indiferent de prietenii, presiuni, imixtiuni sau afinități politice! Despre asta e vorba! Atât și nimic mai mult!

Acum că unii se dau de ceasul morții și încearcă să pună în cârca arhitectului Florin Roman bunuri (teren, case și piscină) care nu i-au aparținut niciodată, căci mereu au fost ale socrului deputatului Alfred Simonis, șeful PSD Timiș, are legătură directă cu detectivismul de mare clasă și jocul subtil de glezne făcut de apărătorii iordanianului Mueen Al Shawish.

Și pentru că tot suntem la capitolul de legalitate, pe bună dreptate, la solicitarea avocatului Sergiu Stănilă, șeful Baroului Timiș și liderul apărătorilor cooperatistului Mimo, voceatimișului.ro a decis retragerea din mediul public a unei fotografii care-l înfățișa pe Al Shawish, în perioada de detenție și în boxa acuzaților, chiar în fața completului de judecători.

Nu pentru că noi, în mod direct, am fi încălcat legea ci pentru că am considerat, după consultarea unor coduri de bune practici jurnalistice, că nimeni nu trebuie expus în online, în situații degradante și umilitoare, așa cum este și postura arestului preventiv. Așadar, încă o dovadă certă a bunei noastre credințe și a corectitudinii demersului publicistic!

În mod clar, în ce privește cooperativa imobiliară și al său modus operandi, ar mai fi o serie întreagă de acțiuni pe care voceatimisului.ro ar dori să le întreprindă, în virtutea restabilirii adevărului istoric din sânul administrației publice Giroc. Pe un palier, dincolo de răspunsul autorităților statului, redacția încă mai așteptă unda verde din partea iordanianului Mueen Al Shawish.

Practic, un accept pentru o discuție liberă, fără interferențe, cu toate cărțile pe masă! Evident, oferta e deschisă și pentru Ionel Dan Pascu (Puiu Minda), fără niciun soi de resentimente personale, căci am depășit demult momentele în care liderul cooperativei ne-a înjurat, mai ceva ca la ușa cortului, cu fiecare ocazie pe care a avut-o! Pe probate audio-video!

Poză de grup

Așa că până când cooperatiștii Mueen Al Shawish și Ionel Dan Pascu se vor încumeta să pună TOATE cărțile pe masă, indiferent de implicații, nu doar cele care (dez)avantajează o parte sau alta, noi continuăm cu un nou episod despre modul în care funcționează lucrurile în sânul grupului umoristic de pe raza comunei Giroc.

O ceată gălăgioasă, specializată strict pe lobby (ne)fiscalizat pentru diverse entități comerciale, pe probleme de urbanism și pe chestiuni de dezvoltare imobiliară… în forță! Azi, doar o simplă chestiune de divertisment care de vreo 2 săptămâni se tot rostogolește în mediul online, mai exact pe Facebook, sub o formă… sponsorizată! Adică, pe bani!

Cu trimitere directă la faptul că, nu o singură dată, o serie de articole, inspirate la greu din voceatimisului.ro și care fac referire la activitățile de nișă ale arhitectului-șef din Primăria Giroc, au apărut pe Facebook cu linkuri active, click care duce către numărul de telefon al unui apărător de drepturi și libertăți din siajul iordanianului Mueen Al Shawish. Practic, dincolo de publicitatea mascată și sponsorizată, se încearcă intrarea în dialog sau recrutarea unor denunțători împotriva arhitectului-șef Florin Roman.

Cert e că, așa cum rezultă din probele atașate la finalul textului, s-a executat această manevră de marketing de mai multe ori și încă se mai merge pe această direcție, semn că marea campanie de strângere de denunțuri și informații, împotriva arhitectului Florin Roman, încă nu și-a atins obiectivul.

Și sunt slabe șanse ca acest lucru să funcționeze vreodată, în regim de anunțuri, la mica publicitate! Așadar, rămâne de văzut sub ce formă va culege iordanianul Mueen Al Shawish toate roadele muncii pe care a sponsorizat-o cu sudoarea frunții și prin afilierea la cooperativa imobiliară de pe raza comunei Giroc.

Și mai ales dacă, la final de campanie publicitară, analiza SWAT (puncte tari – puncte slabe), suprapusă cu costurile de producție, va da cu plus sau cu minus…

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare