Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Telegrame și pupici! Puiu Minda îl salută din Las Vegas, dintr-o proprietate de 1,2 milioane de dolari, pe șeful DNA Timișoara

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
21.1 ° C
22.3 °
20 °
55 %
3.1kmh
0 %
mie
22 °
joi
27 °
vin
28 °
sâm
28 °
Dum
26 °
Și mesajul criptic de rămas bun a venit pe două canale de comunicare, chiar zilele trecute, imediat după ce mai marele Direcției Naționale Anticorupție, procurorul Lucian Claudiu Rus, l-a citat pe Ionel Dan Pascu, la etajul 6 de la Schela de Petrol, pentru mijlocul acestei săptămâni. Nu ca să bea o cafea împreună, ci ca să lămurească o serie de aspecte lucrative și financiare din istoria celebrei cooperative imobiliare de pe raza comunei Giroc! Unele legate de spălarea de bani, de parteneriate public-private și de servicii contra cost care au fost executate, pe sub masă și prin încălcarea legii, în favoarea unor entități care au gravitat, în special, în jurul intereselor imobiliare ale iordanianului Mueen Al Shawish și sirianului Nidal Cheikh Asad.

Cert e că, în secunda doi, după convocarea la sediul DNA Timișoara, prin avocații săi, Puiu Minda a transmis magistraților că se va întoarce în România, tocmai din SUA, cel mai probabil, la sfârșitul lunii noiembrie. Probabil! Adevărul e că aceeași lună a lui noiembrie, dar tot sub un mare semn de întrebare, a lansat-o pe orbită și omul său de încredere, Doru Ștefănescu (zis Doru Manglitoru’), un agent imobiliar de pe Giroc, revenit de câteva zile din SUA, tocmai de la Las Vegas, de lângă șeful său direct, Ionel Dan Pascu. Cu mențiunea că regele cooperativei ”are promisiunea fermă de la București” că, până-n pragul iernii, lucrurile se vor calma și se va putea întoarce liniștit, în localitatea de domiciliu, fără teama de a fi arestat!

Partea frumoasă e că, așa cum a confirmat-o, în discuții intime și precipitate, chiar imobiliaristul Ștefănescu, plecat în exil ”la semnal”, Puiu Minda nu o duce rău în Las Vegas-SUA căci capul cooperativei imobiliare de pe raza comunei Giroc este proprietarul unei vile superbe în deșertul Nevada, ”una în valoare de 1,2 milioane de dolari și cu piscină”. În plus, așa cum se rupe-n lexic și în debite verbale, Doru Manglitoru’ a mai confirmat un lucru pe care îl știu, deja, chiar și procurorii Direcției Naționale Anticorupție. Și anume că piatra de temelie (n.n- stepping stone-ul) a lui Puiu Minda, în America, tocmai în Las Vegas, este nimeni altul decât luptătorul profesionist de greco-romane, Gelu Borș, fost soț al cântăreței Daniela Gyorfi.

Și magistrații timișoreni cunosc toate conexiunile transatlantice ale lui Puiu Minda din hârtii! Practic din tranzacții financiare, recte export de capital de ordinul sutelor de mii de dolari, care au plecat din conturile unor persoane fizice, direct peste ocean, sub diverse forme, marea majoritate (di)simulate sub forma unor contracte de împrumut! O știe bine și o poate confirma, atât Doru Ștefănescu cât și o rudă de gradul întâi al acestuia, care au ținut de paravan, cu CNP-urile personale, o serie întreagă de combinații imobiliare și fiscale ale cooperativei imobiliare de pe raza comunei Giroc. Alături de alte zeci de persoane, români și arabi care, între timp, au fost descoperiți de procurorii DNA Timișoara. Nu doar identificați ci, în mare parte, și intervievați!

Azi, așa cum a venit telegrama de dincolo de Oceanul Atlantic, s-a aflat că, în contumacie, Puiu Minda e depresiv și, în timp ce își încearcă norocul la păcănele din Orașul Luminii, visează doar cu jurnaliștii de la voceatimișului.ro și cu procurorul de caz, însuși șeful DNA Timișoara, Lucian Claudiu Rus. Ceea ce, fie vorba între noi, nu e un lucru rău! Căci, în curând, mai repede de luna noiembrie, cooperativa imobiliară de pe raza comunei Giroc, cu mic cu mare, va fi istorie. Și, mai mult decât orice, transparentă! Mai ales după ce se va (re)pune pe masă, fără nicio reținere, întreaga ”fonoteca de aur”, astfel încât toată lumea să priceapă, cine a dat ”semnalul” și care au fost stâlpii administrativi și politici ai cooperatiștilor de la marginea Timișoarei, cel puțin în ultimii zece ani!

Casa groazei

Din nefericire, în acest moment, singurul care decontează faptele de vitejie ale cooperativei imobiliare de pe raza comunei Giroc este iordanianul Mueen Al Shawish (Mimo). Și, cu siguranță, există suficient de multe probe că asupra arabului au fost exercitate o serie de presiuni, interne și externe, ca să nu sufle nicio vorbă procurorilor DNA, mai ales despre combinațiile și înțelegerile financiare din sânul SRL-ului urbanistic de la marginea Timișoarei. Acum, nu mai e un secret pentru nimeni că, în Penitenciarul ”Popa Șapcă”, Mimo a fost la un pas să fie agresat fizic și sexual, la comandă! Așa cum nu e niciun dubiu că, indirect, iordanianului i s-a transmis că siguranța fiicei sale, stabilită în Italia, depinde exclusiv de comportamentul său de surdo-mut în relația cu procurorii DNA. Și toate aceste lucruri sunt confirmate și probate!

În această ecuație, de asemenea, există și înregistrări audio-video care confirmă că, prin intermediul unor interlopi din pușcărie, presiunea pe Mueen Al Shawish este una constantă și permanentă. Așa că nu e de mirare că, azi, așa cum rezultă și din fotografiile atașate la acest material, cooperatistul a ajuns mai rău decât o stafie. Practic, o umbra a ceea ce a fost odată și un personaj de nerecunoscut, după nici câteva luni de arest. Asta, în ideea în care, la cum merg lucrurile, este foarte posibil ca, la final de drum și de procese, Al Shawish să rămână pentru ani buni, exact în același loc în care se găsește și acum: la închisoare! Probabil, tot de unul singur, atâta vreme cât Puiu Minda transmite mesaje din SUA, de pe marginea piscinei, dintr-o vilă de 1,2 milioane de dolari, iar primarul PSD al comunei Giroc, Ionel Toma, scapă de inculpare exclusiv datorită unor problemele de ordin medical.

Adevărul e că singurele semne de întrebare, care mai există în acest moment, se învârt în jurul dosarului de spălare de bani și de evaziune fiscală. Un dosar mamut, pe numele cooperativei imobiliare de pe raza comunei Giroc, care i-a băgat în vrie pe toți speculanții de produse urbanistice, în special pe arabii care au dezvoltat construcții în parohia lui Puiu Minda, în frunte cu sirianul Nidal Cheikh Asad, pe legăturile relaționale ale iordanianului Mueen Al Shawish. La care se adaugă toți intermediarii, paravanele și persoanele fizice, folosite strict din rațiuni de fiscalitate, doar ca să mărească profiturile neimpozabile ale combinatorilor imobiliari din localitatea metropolitană.

Este cât se poate de evident că, așa cum predică prin toate părțile și asociații lui Nidal Cheikh Asad și chiar și imobiliaristul Doru Ștefănescu (Doru Manglitoru’), vinovații de serviciu pentru tot acest haos sunt ”jegoșii” de la voceatimisului.ro. Pe motiv că, ”dacă era liniște și fără circ în presă, lucrurile ar fi fost de mult timp rezolvate, la modul elegant”. Bun, acum, până mâine, când e convocat la Schela de Petrol, în fața procurorilor DNA Timișoara, poștașul lui Puiu Minda are tot timpul din lume să reflecteze la formulări, cât mai precise, care se lămurească sintagma cu tâlc de mai sus!

Nu de alta dar combinatorul de produse urbanistice se va convinge, în nici 24 de ore, că actele cu care a venit din SUA, menite să întărească ”împrumuturi” dintre cooperatiști, nu vor mai face nici cât două cepe degerate. Și, față în față cu șeful DNA Timișoara, procurorul Lucian Claudiu Rus, o să priceapă, probabil, și de ce! Nu pentru că hârtiile l-ar fi costat, chipiurile, circa 10.000 USD și nici pentru că vrea să pară ca Albă ca Zăpada, o fecioară total decuplată de cooperativa imobiliară de pe raza comunei Giroc. Deloc! Aviz amatorilor, căci jocul e mult mai mare și deosebit de complex…

2 COMENTARII

  1. Probabil toți trag de timp și așteaptă să se prăpădească Toma, care va fi declarat post mortem vinovat de toate mizeriile din administrația giroceana. Toată lumea va fi fericită, pe mai departe vor răsări blocuri în curțile caselor, în extravilanul arabil, etc, în baza hotărârilor de consiliu local.
    Și Toma și Minda au în spate hotărâri de consiliu local. Dacă vrea cineva să facă lumină va trebui sa identifice care au fost „iepurii” din consiliu care au promovat hotărârile. Așa dacă îi iei pe fiecare în parte, dintre foștii consilieri din ultimii 20 de ani, care l-au susținut pe Toma, vom constata că mulți dintre ei nu știu nici să-și scrie numele corect, darămite să promoveze o hotărâre de consiliu.
    Pun pariu că dacă sunt convocați la parchet, toți, fără nicio excepție, se sparg in primele 30 de minute, având în vedere ca 15 minute le ia sa se identifice cu cartea de identitate în mână. Unii dintre ei sunt atât de cretini încât își închipuie că au imunitate mai ceva ca un parlamentar.

    • Corect! Cu singura mențiune ca, in mod cert, Toma nu va deconta tot, indiferent de situație. Așa cum nu vor mai creste nici blocuri in extravilan și nici in vatra veche a comunei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare