Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Demență totală! Cooperativa imobiliară de pe raza comunei Giroc a pus pe jar DNA și SRI, în momentul în care a introdus în câmpul tactic o echipă de mercenari macedoneni

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
nori împrăștiați
5.1 ° C
6.2 °
3.9 °
81 %
3.6kmh
40 %
mar
6 °
mie
5 °
joi
8 °
vin
15 °
sâm
16 °
Patru zile și trei nopți. Extrem de lungi și de tensionate! De atât au avut nevoie procurorii, ofițerii de informații și de crimă organizată ca să dea de capăt unei operațiuni de-a dreptul halucinante. Un adevărat joc de-a șoarecele și pisica, la capătul căruia, în deplină conspirativitate, s-a jucat viața și integritatea fizică a viceprimarului comunei Giroc, Dan Vîrtosu, a arhitectului-șef al localității, Florin Roman și, nu în ultimul rând, soarta jurnaliștilor de la voceatimisului.ro. Și, încă din primul moment, a fost cât se poate de clar și de evident cine a antamat o echipă de macedoneni ca să vină… cu colindul, la granița de vest a României: cooperativa imobiliară!

Acum, că lucrurile s-au lămurit, datorită unor măsuri informativ-operative de excepție, trebuie lămurite câteva aspecte. În primul rând că informația, vizând posibilul atentat la însăși existenta unor funcționari și jurnaliști, a venit din exteriorul României, pe filieră oficială, practic pe linia unei structuri de informații din Uniunea Europeană. Nu Austria, chiar dacă detaliile operațiunii de descindere la Timișoara și de pedepsire a celor enumerați mai sus s-au discutat și pus la punct în Viena! Acum, nici nu mai contează de ce au fost aleși interlopi din Macedonia și nu din altă parte, dar e clar că raționamentul a fost unul strict legat de link-urile subterane ale intermediarilor.

Cert e că, în momentul în care s-a dat alarma, toți protagoniștii au fost contactați, lămuriți și instruiți, rând pe rând. În special, viceprimarul Dan Vîrtosu și arhitectul-șef Florin Roman, ambii angajați ai Primăriei Giroc. Și, evident, elementele de siguranță au fost pe măsura amenințărilor: posturi fixe de pază și protecție, patrule mixte de polițiști, etc! Rând pe rând, au fost informate toate structurile cu atribuțiuni pe segmentul de pază și ordine, fără prea multe detalii ale operațiunii: începând cu ofițerii Serviciului de Investigații Criminale și culminând cu cei de la Crimă Organizată! În plus, au fost semnalizați și cei de la Poliția de Frontieră și angajații MAI de pe raza comunei Giroc cât și de pe raza municipiului Timișoara!

Fără prea multe detalii căci, încă, investigațiile sunt într-o oarecare dinamică operativă, situația a devenit controlabilă, abia ieri, în jurul prânzului. Așadar, felicitări procurorilor de la Direcția Națională Anticorupție, ofițerilor Serviciului Român de Informații și, nu în ultimul rând, polițiștilor de la Crimă Organizată care au știut cum să gestioneze situația de criză, care au plănuit, în detaliu, cele mai macabre scenarii de lucru dar, la final, au luat cele mai bune măsuri și decizii, în special pe analiza și sinteza informațiilor! Așa că azi, spre bucuria cooperativei imobiliare de pe raza comunei Giroc, toată lumea e în deplină siguranță. Și, mai mult decât orice, chiar mai motivată!

În toată această nebunie, care a întins nervii tuturor participanților la maxim, în ultimele 3 zile, mai sunt de lămurit unele aspecte. În primul rând că e cât se poate de clar și de evident de ce, printre un demnitar și un funcționar ai Primăriei Giroc, au fost vizați și jurnaliștii de la voceatimisului.ro. Nu e absolut nicio surpriză, cu atât mai mult cu cât, de-a lungul ultimul an, am avut parte de tot soiul de mesaje și întâmplări bizare pe care, nici atunci nu le-am adus în atenția publicului și nici acum nu o să facem acest lucru! În primul rând, din decență și bărbăție! Mai apoi, tocmai pentru că mereu am gestionat situațiile delicate, amenințările și tonalitățile ridicate, un pic altfel, dar cu aceeași măsură: din pix și cu zâmbetul pe buze!

Gâlceavă-n ceruri

Da, poate pentru mulți, numele viceprimarului comunei Giroc, medicul veterinar Dan Vîrtosu, în toată această ecuație informativ-operativă, legată de cooperatiștii imobiliari, pare o chestiune bizară. Nelalocul ei! Cu atât mai mult cu cât demnitarul de la marginea Timișoarei, așa cum știe toată lumea, este cumnatul lui Ionel Dan Pascu (Puiu Minda), nimeni altul decât liderul de necontestat al cooperativei imobiliare și, de departe, cel mai mare combinator de produse urbanistice de pe raza localității de la marginea Timișoarei. Așa pare la prima vedere! În realitate, nu e deloc așa! De fapt, lucrurile sunt mult mai complexe și complicate!

Și sunt zeci de probe în acest sens că, de când a preluat conducerea Primăriei Giroc, în toată această perioadă de absență a edilului PSD de la cârma localității, Dan Vîrtosu a semnat, în spiritul legii, o serie întreagă de documente, în defavoarea cooperatiștilor. Mai mult, sub iscălitura sa, din Primăria Giroc, au plecat sesizări către instituții ale statului român, în special către Inspectoratul de Stat în Construcții și IPJ Timiș, acte care-l vizau, printre alții, chiar pe cumnatul său. Și, așa cum o pot confirma chiar și avocații lui Puiu Minda, viceprimarul Dan Vîrtosu a dat și o declarație în fața procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, una care i-a lipit de pereți atât pe Puiu Minda cât și pe alți colaboratori apropiați de-ai săi.

Și, cu toate probele pe masa de lucru a procurorilor DNA, viceprimarul comunei Giroc a recunoscut, din prima, enigmele ciudate ale unei afaceri de 800.000 euro pe care a cărat-o în spate, fără voia lui, în numele cumnatului său. Cert e că din acel moment, viața lui Dan Vîrtosu a devenit un calvar căci, la o perioadă scurtă de timp, Puiu Minda a aflat de ”autodenunțul” viceprimarului. De aici, un tacâm întreg de cuvinte grele, amenințări și, de-a lungul timpului, cu precizie de metronom, direct sau prin intermediari, au fost exercitate presiuni galactice asupra lui Dan Vîrtosu pentru a-și retrage, nuanța sau schimba declarația de recunoaștere, dată în fața procurorilor Direcției Naționale, Anticorupție, împotriva liderului coopertivei imobiliare de pe raza comunei Giroc. A fost cu ghinion! Și așa va fi și de acum încolo!

Așa că, azi, în toată ecuația imobiliaristă, cel puțin în ceea ce-l privește pe Dan Vîrtosu, totul are o logică și un sens! La fel cum a avut și pentru instituțiile de forță ale statului român care, în urmă cu câteva zile, în momentul în care au fost alertate de pregătirea unui atentat, l-au avertizat, chiar primul, că viața sa este în pericol! Și asta spune ceva! Măcar ar trebui să-i lămurească pe toți cei care încă mai cred într-o minune, în ceea ce privește reabilitarea sau revenirea la butoane a echipei de aur a cooperativei imobiliare de pe raza comunei Giroc. Din păcate, e șah-mat! Game over! Lacăt pe ușă!

Nopți magice

În altă ordine de idei, și titularizarea arhitectului-șef al comunei Giroc, Florin Roman, în nebunia jocului informativ-operativ cu macedoneni, are o logică. Una cât se poate de bună! Și nu e niciun secret că șeful urbanismului este unul dintre cei care a pus umărul la dărâmarea cooperativei imobiliare de pe raza comunei Giroc. Azi, și cu concursul lui Florin Roman, iordanianul Mueen Al Shawish (Mimo), ultima gâscă polară de pe raza Cercului Arctic, este după gratii, exact acolo unde l-au trimis procurorii DNA Timișoara. Cu două capete de acuzare mari și late pentru tot atâtea tentative de corupere a șefului urbanismului din Giroc: o dată cu 90.000 euro, în beneficiul sirianului Nidal Cheikh Asad, și a doua oară pentru 100.000 euro! Și tot arhitectul-șef l-a dat pe mâna procurorilor DNA și pe Ionel Dan Pascu (Puiu Minda), titularizându-l ca inculpat, alături de Al Shawish, în dosarul cu combinațiile imobiliaristico-urbansitice din zona magazinului Lidl din Giroc.

Oricum, extrem de puțină lume știe că, în urmă cu vreo 6 ani, Florin Roman a mai încercat să spargă cooperativa imobiliară de pe raza comunei Giroc. Nu singur ci cot la cot cu omul de afaceri Radu Burescu care, la momentul respectiv, l-a acuzat pe edilul PSD Ionel Toma, cu subiect și predicat, că așteaptă mită de la dezvoltatorii imobiliari. Doar că atunci a fost cu ghinion și cu uși închise, direct în nas! Și, în acest sens, sunt zeci de probe și de martori că, la vremea respectivă, cei doi protagoniști s-au lovit cu capul de zid! Oricum, de-a lungul timpului, ca să înțeleagă toată lumea, relația dintre Roman și Minda s-a deteriorat, în primul rând datorită pretențiilor tot mai ridicate și complicate ale cooperatistului.

Au existat amenințări directe! Atât verbale cât și scrise și voceatimisului.ro se află în posesia unor conversații din platforma WhatsApp, referitoare la construcția ilegală a lui Puiu Minda de pe strada Trandafirilor, imobil aflat vizavi de Primăria Giroc, chiar în vatra veche a satului. Discuții în care, pe data de 9 decembrie 2021, la ora 16.26, Puiu Minda îi transmite lui Florin Roman, cu subiect și predicat, următoarele: ”Mai futut dar îți promit că nu rămâne așa…” (ortografia aparține profesorului de sport Ionel Dan Pascu). Și a mai existat un episod în care, anul acesta, după denunțurile la DNA Timișoara, împotriva cooperatiștilor, câinele arhitectului Roman a dispărut din curtea casei și a fost găsit, evident, cu totul întâmplător, într-un padoc de animale de la marginea localității, aparținând lui Puiu Minda. Probe cu duiumul sunt și aici! Una peste alta, verificările continuă și, în acest moment, autoritățile statului încearcă să stabilească, cu exactitate, cine se află la capătul lanțului trofic, în toată această chestiune legată de macedoneni!

Oricum, azi, lupta cea mare cu cooperativa imobiliară de pe raza comunei Giroc se dă pe dosarul de spălare a banilor unde DNA și DIICOT, sprijinite de alte structuri specializate ale statului român și nu numai, pun cap la cap unul dintre cele mai spectaculoase dosare din ultimii 20 de ani. Fără nicio exagerare! Partea bună e că, pe paliere, la Schela de Petrol Timișoara, acolo unde activează procurorii anticorupție și cei de la Crimă Organizată, arabii fac coadă, deja. Și până se liniștesc apele personale dintre sirienii Nidal Cheikh Asad și Ankar Wasim, unele extrem de tulburi, care țin de orgolii masculine, vă mai spunem, în încheiere, un singur lucru: de departe, eroul zilei de ieri a fost Mueen Al Shawish!

Urmărește-ne pe Google News

20 COMENTARII

 1. …dacă toată lumea întreabă, întreb și eu: ..oare ati găsit loc de dormit la pensiunea ofițerului (încă nedescoperite) Ursu. ??
  …nu de alta dar , mai scriem încă odată cum ca , ori de câte ori cine pune la cale un SMEN cu efect în CF , găsește o USA DESCHISĂ LA OCPI _UL condus de FAMILIA URSU ( soț și soție).

 2. Felicitari jurnalistilor care au ramas in picioare. Numai ca trebuie sa se si intample ceva. Trebuie sa afle niste ONG-uri de avocati cum sunt prin alte tari. Cineva in masura sa prinda de acest fir si sa inceapa sa traga de el…
  Oricum, mult respect pentru anduranță și pasiune! Daca toti ne-am face treaba asa, tara asta s-ar schimba peste noapte.

 3. Nasul meu Dolcu Dumitru Lucian ,procuror DNA nu are nici un interes sa-l aresteze pe Puiu Minda pentru ca a primit cadoul pe care si la dorit de la Puiu ,cadou ce a fost adus peste mari si tari GINGA

 4. Ceva nu pare cinstit din partea voceatimisului.ro ,după ce in urma cu un an arhitectul șef a fost “descoperit”cu enumerarea a zeci de proprietăți ,bolizi,pensiuni,etc-azi l-ați “albit”și a devenit erou imaculat?foarte bine cu cooperativa imo-sa se facă dreptate,sa mai urmeze cine trebuie nu doar ăla drept “fazan”la mititica,dar prea pare o manipulare menită sa arate cât de eroi sunt cei care “trebuie”sa urmeze la cârma,având in vedere iminenta unor alegeri anticipate din motive nefericite(sănătate),știți deja.

  • Albit? Unde? Pai noi facem anchete penale? Am relatat strict FAPTELE. Ceea ce am afirmat despre Roman atunci e valabil și acum. Nu manipulează nimeni: datele și documentele sunt clare! Va încurajez sa candidați, când o fi cazul. Mult succes!

 5. Roman ii scrie lui Minda: ” tu ai primit ce nimeni nu a primit”. Asta e autodenunt a lui Roman. De ce i-a dat lui Minda ce altii nu au primit? Pentru ca Roman a primit spaga grasa. D-aia!

     • In primul rând tot respectul pentru jurnaliști,pentru Dvs,munca depusă și pentru dezvăluirile făcute,totul ok in spiritul triumfului legii și adevărului intr o lume de Chicago a anilor 30 pe care ne-o dorim schimbată cât de cât,in ton cu noile vremuri și aspirații europene..tocmai de aceea asteptarile sunt mari iar devierea(sa nu zic tradarea,încălcarea punct 8 codul deontologic al jurnalistului)poate sa doară mai tare din partea celor in care am crezut-și încă credem.Care e logica?a pornit de la amărâtă de Dacie la Ferrari,zeci de firme etc exact in sânul cooperativei(doar nu la Dubai sau Pipera)apoi da de pereți cu ea?dai de perete cu “găina care face oua de aur”?situatia seamănă mai mult cu o vendetta in interior și,am participat la o discuție și cu altii(deci nu doar “vina”mea unui singur-simplu locatar Giroc-Ch)ca se pregătește ceva in cazul iminentelor alegeri-presiunea asupra lui Ritivoiu cu mare dreptate din partea Dvs in spiritul respectării legii sau motiv medical nefericit..un balon mare cu eroismul unora gen omorârea balaurului cu 7 capete,cât de cinstiti,ce au făcut ,probabil și victimizare(risc de atentat,se știe sigur dar nimeni nu este arestat,interogat)probabil și G Falcone dacă ar fi scăpat și mai sus ajungea..și ultima chestie:ce vine pe buzele tuturor când discuți despre tot dezastrul românesc și jaful din ‘90 încoace in toate domeniile?Banii înapoi.Recuperarea prejudiciului.Dacă au fost date sute de mii de euro de ce nu se cauta acolo unde s-au dus direct..Dvs ca și jurnaliști puteți sa întrebați curtea de conturi-trebuie sa va răspundă -astfel sa aflam și noi cei care va urmărim și apreciem

     • Stimate domn,

      Lucrurile sunt cu mult mai simple decât par și nu e nicio conspirație sau vreo încălcare a niciunui cod deontologic. Doua lucruri sunt clare. Noi, ca jurnaliști am menținut presiunea publica doar pentru ca LEGEA sa fie respectata și știm, la fel de bine ca și dvs ca, dacă am fi lăsat-o balta după 2/3 luni, nu am fi fost in punctul acesta, in care suntem azi. Și nu am urmărit decât FAPTELE, nimic altceva! Mai mult, și in cazul articolului de azi sunt o grămada de date certe. Probabil ca unii, care vizează la măreție administrativa, și-ar fi dorit sa nu existe subiectul sau – cine știe – oamenii sa fie linșați!!! Aici nu e vorba despre “eroi” ci despre fapte, documente, date certe.
      Cat despre povestea cu găina cu oua de aur, e simplu sa judeci, când nu ai toate elementele pe masa! Nu e deloc așa! Adevarul e mult mai crunt.

     • Buna seara,v-am scris un răspuns dar a fost șters.Dacă este încă la moderat îmi cer scuze.De asemenea dacă a fost ceva obscen sau ofensator.Nu a fost doar in numele meu,puteți sa mi rasp dacă va apărea sau ce nu corespunde?multumesc

     • Nu e nimic obscen sau ofensator. E doar multă speculație și conspirație. V—am răspuns, deja. Succes in toate!

 6. Nu-l mai lustruiti atat pe Roman. Asta e un spagar notoriu. Ca acum a facut denunturi si i-a aruncat sub autobuz pe tigan si pe Minda e ca sa se scape pe el. A vazut ca se impute treaba si i-a denuntat pe astia.

  Vartosu e o curva de om. A candidat din partea Pnl la alegerile locale si a facut non-combat ca sa iasa iar Toma primar. Blat in toata regula.Toate astea cu sprijinul lui Minda. Si sa nu spuna el ca nu a castigat bani din combinatiile astora ca nu il crede nimeni.

  • Ai mare dreptate. Sunt atat de penibili, ei(DV si PM) s e chinuie sa faca lumea sa creada ca sunt la cutite cand acum 2-3 luni erau la terasa impreuna la Sasha Pub. Aceasi schema a facut-o acum cativa ani cand a inscenat „cearta” cu Toma. Dar imediat dupa Viceprimarul a fost ales la o diferenta de un singur vot, cel al lui DV. Iar acum este vice cu ajutoril lui Toma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare