Demență totală! Cooperativa imobiliară de pe raza comunei Giroc a pus pe jar DNA și SRI, în momentul în care a introdus în câmpul tactic o echipă de mercenari macedoneni

- Advertisement -
Patru zile și trei nopți. Extrem de lungi și de tensionate! De atât au avut nevoie procurorii, ofițerii de informații și de crimă organizată ca să dea de capăt unei operațiuni de-a dreptul halucinante. Un adevărat joc de-a șoarecele și pisica, la capătul căruia, în deplină conspirativitate, s-a jucat viața și integritatea fizică a viceprimarului comunei Giroc, Dan Vîrtosu, a arhitectului-șef al localității, Florin Roman și, nu în ultimul rând, soarta jurnaliștilor de la voceatimisului.ro. Și, încă din primul moment, a fost cât se poate de clar și de evident cine a antamat o echipă de macedoneni ca să vină… cu colindul, la granița de vest a României: cooperativa imobiliară!

Acum, că lucrurile s-au lămurit, datorită unor măsuri informativ-operative de excepție, trebuie lămurite câteva aspecte. În primul rând că informația, vizând posibilul atentat la însăși existenta unor funcționari și jurnaliști, a venit din exteriorul României, pe filieră oficială, practic pe linia unei structuri de informații din Uniunea Europeană. Nu Austria, chiar dacă detaliile operațiunii de descindere la Timișoara și de pedepsire a celor enumerați mai sus s-au discutat și pus la punct în Viena! Acum, nici nu mai contează de ce au fost aleși interlopi din Macedonia și nu din altă parte, dar e clar că raționamentul a fost unul strict legat de link-urile subterane ale intermediarilor.

Cert e că, în momentul în care s-a dat alarma, toți protagoniștii au fost contactați, lămuriți și instruiți, rând pe rând. În special, viceprimarul Dan Vîrtosu și arhitectul-șef Florin Roman, ambii angajați ai Primăriei Giroc. Și, evident, elementele de siguranță au fost pe măsura amenințărilor: posturi fixe de pază și protecție, patrule mixte de polițiști, etc! Rând pe rând, au fost informate toate structurile cu atribuțiuni pe segmentul de pază și ordine, fără prea multe detalii ale operațiunii: începând cu ofițerii Serviciului de Investigații Criminale și culminând cu cei de la Crimă Organizată! În plus, au fost semnalizați și cei de la Poliția de Frontieră și angajații MAI de pe raza comunei Giroc cât și de pe raza municipiului Timișoara!

Fără prea multe detalii căci, încă, investigațiile sunt într-o oarecare dinamică operativă, situația a devenit controlabilă, abia ieri, în jurul prânzului. Așadar, felicitări procurorilor de la Direcția Națională Anticorupție, ofițerilor Serviciului Român de Informații și, nu în ultimul rând, polițiștilor de la Crimă Organizată care au știut cum să gestioneze situația de criză, care au plănuit, în detaliu, cele mai macabre scenarii de lucru dar, la final, au luat cele mai bune măsuri și decizii, în special pe analiza și sinteza informațiilor! Așa că azi, spre bucuria cooperativei imobiliare de pe raza comunei Giroc, toată lumea e în deplină siguranță. Și, mai mult decât orice, chiar mai motivată!

În toată această nebunie, care a întins nervii tuturor participanților la maxim, în ultimele 3 zile, mai sunt de lămurit unele aspecte. În primul rând că e cât se poate de clar și de evident de ce, printre un demnitar și un funcționar ai Primăriei Giroc, au fost vizați și jurnaliștii de la voceatimisului.ro. Nu e absolut nicio surpriză, cu atât mai mult cu cât, de-a lungul ultimul an, am avut parte de tot soiul de mesaje și întâmplări bizare pe care, nici atunci nu le-am adus în atenția publicului și nici acum nu o să facem acest lucru! În primul rând, din decență și bărbăție! Mai apoi, tocmai pentru că mereu am gestionat situațiile delicate, amenințările și tonalitățile ridicate, un pic altfel, dar cu aceeași măsură: din pix și cu zâmbetul pe buze!

Gâlceavă-n ceruri

Da, poate pentru mulți, numele viceprimarului comunei Giroc, medicul veterinar Dan Vîrtosu, în toată această ecuație informativ-operativă, legată de cooperatiștii imobiliari, pare o chestiune bizară. Nelalocul ei! Cu atât mai mult cu cât demnitarul de la marginea Timișoarei, așa cum știe toată lumea, este cumnatul lui Ionel Dan Pascu (Puiu Minda), nimeni altul decât liderul de necontestat al cooperativei imobiliare și, de departe, cel mai mare combinator de produse urbanistice de pe raza localității de la marginea Timișoarei. Așa pare la prima vedere! În realitate, nu e deloc așa! De fapt, lucrurile sunt mult mai complexe și complicate!

Și sunt zeci de probe în acest sens că, de când a preluat conducerea Primăriei Giroc, în toată această perioadă de absență a edilului PSD de la cârma localității, Dan Vîrtosu a semnat, în spiritul legii, o serie întreagă de documente, în defavoarea cooperatiștilor. Mai mult, sub iscălitura sa, din Primăria Giroc, au plecat sesizări către instituții ale statului român, în special către Inspectoratul de Stat în Construcții și IPJ Timiș, acte care-l vizau, printre alții, chiar pe cumnatul său. Și, așa cum o pot confirma chiar și avocații lui Puiu Minda, viceprimarul Dan Vîrtosu a dat și o declarație în fața procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, una care i-a lipit de pereți atât pe Puiu Minda cât și pe alți colaboratori apropiați de-ai săi.

Și, cu toate probele pe masa de lucru a procurorilor DNA, viceprimarul comunei Giroc a recunoscut, din prima, enigmele ciudate ale unei afaceri de 800.000 euro pe care a cărat-o în spate, fără voia lui, în numele cumnatului său. Cert e că din acel moment, viața lui Dan Vîrtosu a devenit un calvar căci, la o perioadă scurtă de timp, Puiu Minda a aflat de ”autodenunțul” viceprimarului. De aici, un tacâm întreg de cuvinte grele, amenințări și, de-a lungul timpului, cu precizie de metronom, direct sau prin intermediari, au fost exercitate presiuni galactice asupra lui Dan Vîrtosu pentru a-și retrage, nuanța sau schimba declarația de recunoaștere, dată în fața procurorilor Direcției Naționale, Anticorupție, împotriva liderului coopertivei imobiliare de pe raza comunei Giroc. A fost cu ghinion! Și așa va fi și de acum încolo!

Așa că, azi, în toată ecuația imobiliaristă, cel puțin în ceea ce-l privește pe Dan Vîrtosu, totul are o logică și un sens! La fel cum a avut și pentru instituțiile de forță ale statului român care, în urmă cu câteva zile, în momentul în care au fost alertate de pregătirea unui atentat, l-au avertizat, chiar primul, că viața sa este în pericol! Și asta spune ceva! Măcar ar trebui să-i lămurească pe toți cei care încă mai cred într-o minune, în ceea ce privește reabilitarea sau revenirea la butoane a echipei de aur a cooperativei imobiliare de pe raza comunei Giroc. Din păcate, e șah-mat! Game over! Lacăt pe ușă!

Nopți magice

În altă ordine de idei, și titularizarea arhitectului-șef al comunei Giroc, Florin Roman, în nebunia jocului informativ-operativ cu macedoneni, are o logică. Una cât se poate de bună! Și nu e niciun secret că șeful urbanismului este unul dintre cei care a pus umărul la dărâmarea cooperativei imobiliare de pe raza comunei Giroc. Azi, și cu concursul lui Florin Roman, iordanianul Mueen Al Shawish (Mimo), ultima gâscă polară de pe raza Cercului Arctic, este după gratii, exact acolo unde l-au trimis procurorii DNA Timișoara. Cu două capete de acuzare mari și late pentru tot atâtea tentative de corupere a șefului urbanismului din Giroc: o dată cu 90.000 euro, în beneficiul sirianului Nidal Cheikh Asad, și a doua oară pentru 100.000 euro! Și tot arhitectul-șef l-a dat pe mâna procurorilor DNA și pe Ionel Dan Pascu (Puiu Minda), titularizându-l ca inculpat, alături de Al Shawish, în dosarul cu combinațiile imobiliaristico-urbansitice din zona magazinului Lidl din Giroc.

Oricum, extrem de puțină lume știe că, în urmă cu vreo 6 ani, Florin Roman a mai încercat să spargă cooperativa imobiliară de pe raza comunei Giroc. Nu singur ci cot la cot cu omul de afaceri Radu Burescu care, la momentul respectiv, l-a acuzat pe edilul PSD Ionel Toma, cu subiect și predicat, că așteaptă mită de la dezvoltatorii imobiliari. Doar că atunci a fost cu ghinion și cu uși închise, direct în nas! Și, în acest sens, sunt zeci de probe și de martori că, la vremea respectivă, cei doi protagoniști s-au lovit cu capul de zid! Oricum, de-a lungul timpului, ca să înțeleagă toată lumea, relația dintre Roman și Minda s-a deteriorat, în primul rând datorită pretențiilor tot mai ridicate și complicate ale cooperatistului.

Au existat amenințări directe! Atât verbale cât și scrise și voceatimisului.ro se află în posesia unor conversații din platforma WhatsApp, referitoare la construcția ilegală a lui Puiu Minda de pe strada Trandafirilor, imobil aflat vizavi de Primăria Giroc, chiar în vatra veche a satului. Discuții în care, pe data de 9 decembrie 2021, la ora 16.26, Puiu Minda îi transmite lui Florin Roman, cu subiect și predicat, următoarele: ”Mai futut dar îți promit că nu rămâne așa…” (ortografia aparține profesorului de sport Ionel Dan Pascu). Și a mai existat un episod în care, anul acesta, după denunțurile la DNA Timișoara, împotriva cooperatiștilor, câinele arhitectului Roman a dispărut din curtea casei și a fost găsit, evident, cu totul întâmplător, într-un padoc de animale de la marginea localității, aparținând lui Puiu Minda. Probe cu duiumul sunt și aici! Una peste alta, verificările continuă și, în acest moment, autoritățile statului încearcă să stabilească, cu exactitate, cine se află la capătul lanțului trofic, în toată această chestiune legată de macedoneni!

Oricum, azi, lupta cea mare cu cooperativa imobiliară de pe raza comunei Giroc se dă pe dosarul de spălare a banilor unde DNA și DIICOT, sprijinite de alte structuri specializate ale statului român și nu numai, pun cap la cap unul dintre cele mai spectaculoase dosare din ultimii 20 de ani. Fără nicio exagerare! Partea bună e că, pe paliere, la Schela de Petrol Timișoara, acolo unde activează procurorii anticorupție și cei de la Crimă Organizată, arabii fac coadă, deja. Și până se liniștesc apele personale dintre sirienii Nidal Cheikh Asad și Ankar Wasim, unele extrem de tulburi, care țin de orgolii masculine, vă mai spunem, în încheiere, un singur lucru: de departe, eroul zilei de ieri a fost Mueen Al Shawish!

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare