Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Resetare! Cooperatistul sirian Nidal Cheikh Asad a cedat nervos sub  presiunea anchetelor de evaziune fiscală și spălare de bani, coordonate de DNA și DIICOT

- Advertisement -
Ce-i place cel mai mult omului de afaceri sirian Nidal Cheikh Asad? Evident, în afară de cooperativa imobiliară condusă de Puiu Minda, de milioanele de euro pe care le-a făcut pe spatele iordanianului Mueen Al Shawish, de schemele de K1 de prin moschee și de nevestele altora! Îi place extrem de mult să fie asociat cu numele lui Hussam Arbach, unul dintre pilonii caselor de schimb valutar “Crocodilul” si fast-food-urilor “Falafel King”, ambele din Timișoara. Așa că, azi, îi facem plăcerea cooperatistului Cheikh Asad și dezvoltăm, pe orizontală, în paralel cu DIICOT și DNA, o serie întreagă de conexiuni (trans)frontaliere, care au două numitoare comune, mari și late: localitatea Giroc – Timiș și originile arabe ale protagoniștilor.

Și bineînțeles că Puiu Minda nu e nici fiul și nici nepotul lui Osama Bin Laden! Cu toate păcatele lui! De data asta, cooperatistul-șef de pe Giroc chiar n-are nicio treabă cu dosarul, în afară de faptul că a umplut comuna de dezvoltatori imobiliari arabi. Și pe care i-a taxat cum i-a prins! Adevărul e că, așa cum rezultă dintr-o serie de înscrisuri, o mare parte dintre “investitorii străini”, care au aterizat pe raza comunei de la marginea Timișoarei, au venit la pachet cu primul conquistador, însuși iordanianul Mueen Al Shawish.

Unii au fost bucuroși că și-au albit banii, proveniți din evaziune fiscală, contrabandă și alte combinații aurifere, prin construirea de imobile și, mai apoi, prin vânzarea de locuințe. Iar alții, care au avut un imput financiar și mai dubios, au investit bănuții în El Dorado-ul din parohia pesedistului Ionel Toma, au făcut profit și au externalizat, o parte din venituri, dincolo de granițele României.

Azi, inspectorii de la ANAF, cot la cot cu cei de la Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB) sunt în toi cu săpăturile la temelia următoarelor societăți comerciale: SC Mimo Real Estate SH SRL (Nidal Cheikh Asad), SC Emaar Homs SRL (Cheikh Asad Bahjat), SC NDL Fast Building (Achi Hussam), SC NDA 20 Real Invest SRL (Achi Hussam), SC Kantara Residence SRL (Kantara Building SRL/Cheickh Asad Rafat) și SC Jabal Residence SRL (Al Cheickh Asad Safwat/Cheickh Asad Rafat) și, nu în ultimul rând, SC Berbecuțul Bucălău SRL.

Și mai sunt o duzină întreagă de entități comerciale dar și de persoane fizice, atât români cât și de origine arabă! Cert e că, așa cum rezultă din probe, rezultatele concrete ale verificărilor, în ciuda semnalelor deja pozitive, se vor vedea la începutul lunii septembrie. Practic, abia atunci se va ști cu certitudine tot puzzle-ul și rolul fiecărui pion de pe tabla de șah!

Rupere de nori

Acum, până când DNA și DIICOT vor finaliza investigațiile și vor pune lucrurile cap la cap, vă spunem doar că, luni seara, chiar de Sfânta Maria, tensiunile din sânul comunității arabe din Timișoara au explodat! Chiar în incinta moscheii de pe strada dr. Ioan Mureșan nr. 15. Acolo unde Nidal Cheikh Asad s-a luat la luptă dreaptă, de față cu toți credincioșii, chiar în timpul rugăciunii de seară, cu Mohammed Ankar.

Nimeni altul decât fratele lui Wasim Ankar cel care, de vreo două săptămâni, se află în conflict deschis cu sirianul Nidal Cheikh Asad din rațiuni personale și de familie, orgolii masculine care, pe vremuri, se reglau în dueluri deschise, prin parcuri și cu martori, nu în Casa Domnului! Și nu e primul incident de acest gen în moschee căci a mai fost unul, aproape tras la indigo, în luna aprilie a.c., conflict care l-a avut protagonist tot pe Nidal Cheikh Asad, doar că victima a fost, atunci, dr. Nouman Ragheb.

Până să explodeze buboiul din lăcașul sfânt, așa cum știe toată lumea, conflictul dintre familiile Asad și Ankar a pornit de pe casa scărilor unui imobil de pe strada Migdalului din localitatea Dumbrăvița și a continuat în parcarea blocului. Practic, într-un imobil cu 18 apartamente din care unul aparține lui Cheikh Asad Rafat, nepotul omului de afaceri cu același nume, iar alte 13 unități locative, conform probelor, sunt în proprietatea medicului chirurg Caius Lazăr, printre altele și dezvoltator imobiliar de succes pe Giroc!

Ulterior, circul s-a mutat în moschee și s-a tranșat și dezbătut, în cele din urmă, chiar în seara zilei de 15 august, pe strada Constructorilor din Timișoara, în fața unui imobil rezidențial în care locuiește Hussam Arbach, în familia căruia se învârt casele de schimb ”Crocodilul” și restaurantele ”Falafel King”.

Și ghinionul absolut al protagoniștilor a fost că blocul de la granița Timișoarei cu Dumbrăvița, din motive independente, care țin de cu totul alte probleme, se afla sub strictă supraveghere informativ-operativă. Asta ca să știe și Nidal Cheikh Asad când mai convoacă staborul, la lăsarea întunericului, pe străzi de la periferie! Nu de alta dar a iritat toți ofițerii de teren!

Acum, dincolo de problemele de natură personală, sirianul mai are de gestionat o chestiune extrem de sensibilă care ține de vărul său primar, Ghassan Cheikh Asad, un fost mare proprietar de bazare de pe str. Constantin Brâncoveanu. Doar cu numele! Că-n rest afacerile au fost mereu ale altora, iar de curând au fost transferate, pe sume modice, în patrimoniul direct și în linia întâi a cooperatistului de pe raza comunei Giroc.

E cât se poate de clar că, azi, direct din gura vărului său, care a clacat și s-a spovedit mai ceva ca la moschee, Nidal Cheikh Asad a aflat că ruda sa de sânge a fost curtată de diverse entități ale statului român, ca să lămurească o serie întreagă de probleme de natură economico-financiară! Semne de întrebare majore care oricum rămân în anumite ecuații, chiar dacă Ghassan Cheikh Asad a dat bir cu fugiții și și-a ridicat poalele-n cap!

Și asta o știe bine și sirianul Zafer Soufan, poate cel mai intim prieten al cooperatistului de pe raza comunei Giroc! Oricum, apropo de suspiciunile privind spălarea de bani, nimeni nu e interesat, cel puțin în acest moment, să dezvolte detaliile unei operațiuni blitzkrieg, în care au fost implicate 27 kg de aur, care au fost topite, omogenizate, vopsite și reconfigurate sub forma unei capote de Mercedes C-Classe, pe raza comunei Sânmihaiu Român după care, pe roți, autoturismul de lux a părăsit spațiul carpato-danubiano-pontic. Evident, într-o direcție cunoscută: Turcia!

Zone roșii

Azi, printre altele, o parte din interesele anchetatorilor gravitează în jurul conexiunilor cooperativei imobiliare de pe raza comunei Giroc și cu sirianul Hussam Arbach, un personaj extrem de discret care, de-a lungul vremurilor, prin 2015, s-a perindat, așa cum rezultă din date certe și din fotografiile de mai jos, prin Idlib, Jabal al Akrad și Bab al Hawa, zone fierbinți din Siria, aflate la granița teritorială cu Turcia. În scopuri umanitare, bineînțeles!

Adevărul e că omul de afaceri timișorean, practic soțul unei nepoate de-a lui Nidal Cheikh Asad, nu doar că s-a desfășurat tactic în zone de conflict cu potențial ridicat de risc ci și-a mai și arătat disponibilitatea, față de cauza ”Syrian Revolution Network”, prin diverse comentarii pe pagina de Facebook a luptătorilor pentru libertate. Și a făcut-o la modul cel mai simplu și sincer, prin sloganul revoluționar: ”…și noi venim să te ajutăm”.

Ceea ce nu face decât să complice și mai mult puzzle-ul în care joacă rechinii din cooperativa imobiliară de pe raza comune Giroc. Căci, conform unor date preliminare, o parte din banii investiți în ansamblurile rezidențiale de la marginea Timișoarei, și chiar și în achiziții de terenuri, au o proveniență, să spunem, incertă. Astăzi, confirmată doar la nivel de informație!

Așa că e de înțeles tot interesul și toată vânzoleala instituțiilor de forță ale statului român din jurul dezvoltatorilor imobiliari de origine arabă și cu atât mai mult, pe anumite spețe, care au finanțatori din umbră. Alții decât cei care apar cu numele, pe hârtii, și sunt la înaintare, că dau bine și la CV și la Cazier…

- Advertisement -
Tiberiu Kiss
Tiberiu Kiss
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

27 COMENTARII

 1. Ca răspuns justițiarului casa de laNga casa bunicii este un teatru independent aualeu loc unde își fac seriile Spuma politicii loc in care este un muzeu a consumatorului de comunism nu are legătura cu DIICOT sau Consum de droguri sa nu patam Dl marcu tot orașul Justițiarul nu e bine informat

 2. Fulger cel Batran e arhicunoscut ca si-a construit averea fabuloasa spoliind statul si pacienti, nu mai de parte sa nu uitam de ce a fost declarat in conflict de interese. Un singur exemplu este cel legat de mizeriile din holul spitalului judetean, respectiv „magazinul universal” si fast-food-ul pentru care nu platea nimic (ca 3 lei/mp in buricul targului cand cel mai mic pret de pe piata era 7 euro plus tva/mp, e nimic) si sa mai si faci evaziune fiscala la greu ani de zile ca asa ai invatat tu sa furi la 4 maini statul, asta cum se cheama? In ceea ce il priveste pe fisu, ar fi interesant sa ne spuna vagabondul de Fulger de ce a fost necesar sa il scape la un moment dat dintr-un dosar instrumentat de DIICOT? Care erau acuzatiile. Caius baiatule, ti-a ramas alb sub nas…..de la lapte. Apropo, tema, ce actiuni au loc in localul deschis de acest Fulger Caius intr-o casa vecina cu fostul local Casa Bunicii de vis a vis de Romcapital? Alo, DIICOT?

  • Fulger, Vermesan și alți dumnezei “medicali” sunt milionari in euro, lideri de opinie in decizii mafiote, cămătari și interlopi in același timp , înzecit mai mult decât minda & co.

  • Nu a deschis nici un local a salvat un teatru independent de mâna țiganilor ! Trebuie sa fi tare mic sa afirmi astfel de lucruri despre acel loc ! Nu are nici o legătura ce spune ti cu realitatea ! USA este deschisă pt DIICOT

 3. Cu gust amar pot spune Dl marcu ca este o Rușine sa băgați in aceasta poveste un expert in chirurgie un medic care a salvat peste zece mii de pacienți ! Dv ce ati făcut bine ? Cât depsre veștile mincinoase Dr Lazar nu are nici un frate ! Cât tine de bani pt șpagă la colegiul medicilor este cea mai gravă acuza !!! Dv puteți ancheta ! Cât privește informațiile dv complet eronate va rog sa pregătiți acte contracte de vanzare sau autorizații pe raza localității giroc și sa puteți susține aceste afirmații !!! Prinde bine noroiul aruncat intr un chirurg ! Bravoo !! Cât tine de cele 13 ap Șanț doar 6 și Șanț munca a peste 4 generatii ! Este ușor sa scri neadevăruri sa vedem cum le probati prin poze de pe cutii poștale ? Sau la bârfa in birturi ? Așa susțineți valoriile acestei societăți experți in chirurgie care poate vi au operat intr o zi părinții !

  • Andrei , este profesia lui si a depus un juramant. Etic si moral, pt ca era/este platit pt asta, nu trebuie sa pretinda sume de bani si, mai grav , sa conditioneze actul medical in functie de grosimea plicului, pe care invariabil il primea pt a ” opera si salva vieti ” . Pe soacra mea a tinut-o in sala de operatie pana am ajuns eu sa ii dau 500 euro lui Caius , tatal Lazar(pt ca stia ca sunt cunostinta cu Caius ) a tinut-o pe targa pana am ajuns eu cu banii. Fiul unui prieten , absolvent de medicina , nu a fost primit in cadrul sectiei 2 chirurgie pana cand nu a achitat suma de 15k euro si exemplele pot continua . Cu siguranta o sa ma contrazici , dar cum poate o familie onesta de bugetari sa adune o avere colosala . Voi enumera numai ce stiu de la Caius Lazar si ma gandesc ca organele competente pot verifica daca intr-adevar asa stau lucrurile :
   – RMB- Casa Auto Timisoara inchiriaza hala din Calea Sagului nr 231 de la familia Lazar ,
   – spitalui privat Sf Maria de pe strada Romulus este detinut de aceeasi familie ,
   – fostul rstaurant Intim de pe aceeasi strada Romulus le apartine tot lor,
   – la Hotel Aurora au actiuni considerabile ,
   – pe straga GH Andrasiu detin 2 imobile cu suprafete de peste 500 mp fiecare ,
   – pe strada Crisului alta vila opulenta cu piscina si discoteca exterioara ,
   – p-ta Victoriei 2 apartamente ,
   – pe strada Loga apartament in Casa cu trei fete ,
   – pe strada Pestalotii alt apartament ,
   – pe strada Bogdanestilor 2 apartamente cu 4 camere ,
   – alt apartament in p-ta Sinaia
   – in zona Lidia apartament ,
   – la muntele mic au o cladire cu 6 apartamente ,
   – 3 case de vacanta la Valiug ,
   etc… in total au peste 67 de proprietati imobiliare.
   Asadar , domnule Andrei , toate acestea sunt mostenite de la matusa Tamara ? sau poate sunt din salariul lor castigat in mod onest, operandu-ne parintii ?
   Cate plicuri o sa gasesca organele de control daca apar odata ca niciodata la usa domniilor lor ? Sa ma iertati , domnule Andrei , dar amaratii care au pus in plicul pt domnul doctor toata agoniseala lor , si poate banii lor de paine , nu ii datoreaza nici recunostinta si nici macar un simplu multumesc .

 4. cand vor intra in atentia investigatorilor si mafiotii cu halate albe ? Chirurgul Caius Lazar impreuna cu fratele acestuia si tatal lor prof Lazar Fulger (presedinte la Colegiul Medicilor de peste 20 ani ) au o avere in proprietati imobiliare si arta de peste 10 mil euro aceasta fiind relizata prin conditionarea actului medical , si rezolvarea cazurilor de malpraxis ( sumele cerute intre 2000 euro si 3000 euro in functie de gravitatea cazului si asta se intampla de peste 20 ani ). cate cazuri au fost rezolvate in favoarea pacientilor in ultimii ani ? cate deconturi au fost facute de catre casa de asigurari pt spitalul lor privat si persoanele asigurate erau decedate ? Cum poate justifica familia Presedintelui Colegiului Medicilor o asemenea avere , poate matusa Tamara ?
  oare poate cineva sa se atinga de aceasta familie de mafioti cu o asemenea avere ?
  O sa va rog sa-mi lasati o adresa de contact si o sa va trimit probe cu aceasta familie.

  • Din păcate santeti o persoana frustrata care vinde minciuni ! Nu are nici un frate iar ca ar pretinde bani la colegiu este o acuza extrem de serioasă care trebuie sa o dovediți ! De inde averea ? Averea strânsă de 4 generații ! Dar Dl jurnalist de ce ni scrieți depsre zecile de mii de cazuri operate și salvate ? De ce mințiți in articol ? Aveți probe ????? Niște cutii poștale ? Când discreditați niște experți in chirurgie trebuie sa aveți și dovezi ! Dezvoltator in sat giroc ? Ce treaba a avut acest chirurg in sat giroc ? Aveți dovezi autorizații tranzacții !!?? Multe lucruri neadevărate scrieți

   • O fi moș Fulger expert chirurg, nu zic nu, dar să-l numești așa pe droghistul de fiu-su e chiar blasfemie. Ăla nici infirmieră nu ajungea dacă nu îl trecea bătrânu prin școală, era prin canale cu punga la nas

 5. Sa stai ca o jigodie dupa perdea si sa comentezi in anonimat, e tipic romaneste. Dar sa va platim noi restul judetului consumul de apa la Aquatim, ca asa a vrut personajul din lada goala de sub scara fara trepte, adica Toma&comp iar voi girocenii si chizosenii lu peste prajit sa le mai si luati apararea, asta chiar e culmea oligofreniei. Asteptam reactia voastra cand o sa va taie apa. Se va intampla.

 6. Ce legătura are primarul sa verifice proveniența banilor ? Ce treaba au ei cu verificarea banilor ?? Treaba primarului este sa reprezinte oamenii și interesele lor nu sa verifice banii ! Multe lucruri scrise in acest aritocol Șanț neadevărate urat când patezi munca unui om de o viața și sa l pui intr o lumina proasta ca sa faci un articol de senzație !

  • Recitiți. Nu știu unde ati văzut dvs ca e treaba primarului sa verifice banii cuiva?! Primarul nu e angajat la Fisc. Așadar, concluzia dvs pleaca de la o premiza FALSA. Sănătate!
   Ps: da, e urat sa pătezi munca unui om de-o viața. Absolut de acord!

 7. Până la urmă, în logica prezentării „situației din Giroc”, Toma, Minda, Roman & Co sunt vinovați că nu au făcut verificări privind sursa si proveniența banilor „investitorilor strategici”. Trebuia Minda „bin Laden” să-i ia la întrebări pe arabi de unde au banii, cum i-au făcut, câtă guma de mestecat nefiscalizată au vândut, câtă cafea verde și alte minunății au manevrat, iar la finalul verificărilor să-i trimită la ANAF, să-și plătească dările către stat și abia după aceea să se prezinte la Giroc și să „investească”.
  Revenind la oile noastre constatăm că ceea ce s-a întâmplat la Giroc e un cumul de stări de fapt care au măcinat societatea românească în ansamblul ei după 89.
  Banii murdari adunați de unii conaționali, în complicitate cu autoritățile și cu politicienii noștrii, ordinea e de fapt inversă la complicități, au fost rulați în diverse afaceri, fără că vreo instituție sa se autosesizeze.
  Tranzacțiile bancare nu au fost monitorizate de către OFICIUL PENTRU PREVENIREA SPALARII BANILOR? Cum au fost scoși banii din tara prin tranzacții bancare, cum au fost introduși în circuitul bancar? Cu valiza?
  O persoană obișnuită dacă vrea să transfere o sumă mai mare de 10000 de euro din propriul cont, trebuie să facă față unui adevărat interogatoriu referitor la scopul tranzacției.
  Chiar nimeni nu s-a sesizat ani la rând că din conturile unora din Giroc se scot cu plasa sume de bani.
  Există o singură explicație pentru acțiunea de la Giroc demarată de justiție. Schimbări majore în Parchetele locale și în ANAF- ul regional, mă refer la structura de vârstă. Oameni tineri care probabil vor sa schimbe ceva.
  Era momentul sa vina cineva să verifice in ansamblu toate deciziile administrației din Giroc, cu interesele din spatele lor, cine sunt câștigătorii. Perdanții se cunosc.

  • De acord, in mare parte. Mai puțin cu faptul ca Toma & Co sunt vinovați ca nu au verificat proveniența banilor. Nu rezulta asta de niciunde. Absolut de acord cu lanțul slăbiciunilor si schimbul de generații in structurile statului. Numai bine!

   • Când demarezi o anchetă jurnalistică, stabilești subiectul( fapta, starea de fapt, acțiunea sau inactiunea de natură penală, contravențională) și îl diseci până la măduva, pe o singura problema, nu amesteci subiecții și mai ales faptele.Toata munca ta de jurnalist se poate duce de râpă și mai ales în derizoriu.
    Nu trebuie să publici email ul. Îmi plac articolele tale, dar uneori amesteci mere cu pere.

    • Mulțumesc. O sa țin cont. Nu sunt nici eu perfect dar din dorința de a furniza/concentra cât mai multă informație, probabil, mai scapa unele mici lucruri. Fără intentie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore