Bătaie de joc! Un sfert dintre abonații Giroceana s-au trezit executați silit, fără nicio notificare prealabilă sau vreun anunț de interes public

- Advertisement -
În urmă cu câteva zile, Giroceana, societatea de apă și canal a administrației locale de la marginea Timișoarei, a reușit imposibilul: să trimită portăreii peste 1200 din cei aproximativ 5000 de abonați, fără niciun fel de notificare prealabilă. De aici și explicația că operațiunea furnizorului de utilități a reușit, în doi timpi și trei mișcări, să irite o întreagă comunitate și să încingă atmosfera pe grupurile comunale de Facebook.

Chestiunea este extrem de simplă. În fapt, peste un sfert dintre abonații Giroceana s-au trezit cu popriri pe pensii/salarii pe motiv că nu ar fi plătit una sau doua facturi de anul trecut. Oamenii, care până în septembrie-octombrie 2022, primeau fiecare factură lunară pe mail sau fizic, spun că habar nu au avut.

Și că, dacă ar fi fost înștiințați/facturați ar fi plătit debitele, cuprinse între 120-600 lei, fără probleme. Doar că Giroceana, în aceasta chestiune, nu i-a notificat, nu a publicat nici pe site-ul electronic al societății și nici pe cel al administrației locale că ar exista asemenea probleme. Deci, fără nici un soi de semnal de alarmă, fără vreo comunicare publică ci direct cu executorul judecătoresc la ușă.

De cealaltă parte, după ce a ieșit scandalul monstruos, Giroceana a comunicat că, înainte de a trimite recuperatorii peste un sfert dintre abonați, ar fi predat notificările și somațiile la oficiul poștal din localitate. Doar că Poșta Giroc se jură că nu a văzut așa ceva! Locuitorii comunei, nici măcar atât! Așa că, indiferent din ce unghi privești lucrurile, singurii care au avut de suferit de pe urma acestui joc de-a paselor în adâncime și de responsabilități, sunt contribuabilii administrației locale și abonații Giroceana.

Când totul, fără exces de zel, putea sa fie extrem de simplu și de elegant: o comunicare publică eficientă, în loc de somații prin Poștă și o executare silită! E clar că, în virtutea probelor publice deja existente, soluția aleasa de Giroceana, împotriva a 1200 de abonați, ar fi fost mult mai eficientă dacă ar fi fost aplicată pe cei care, de ani de zile, fură apă din rețele publice.

Că nu degeaba azi, gaura societății de utilități publice, aflate în subordinea administrației locale, a ajuns la peste 2,5 milioane euro către Aquatim. Sau că, în aceeași cheie, Giroceana are de plătit un număr de 24 rate lunare, în valoare de cca 100.000 euro, care au fost garantate de Primăria Giroc printr-un contrat de fidejusiune, în beneficiul operatorului regional de apă și canal. Doar pentru că, de decenii, în Giroc se fură pe rupte din toate pozițiile și, mai presus de orice, în localitatea de la marginea Timișoarei nu exista decât victime. Ale unora sau ale altora!

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare