Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Bătaie de joc! Un sfert dintre abonații Giroceana s-au trezit executați silit, fără nicio notificare prealabilă sau vreun anunț de interes public

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
ploaie ușoară
19.7 ° C
20.1 °
17.1 °
79 %
3.6kmh
0 %
mar
26 °
mie
26 °
joi
27 °
vin
27 °
sâm
18 °
În urmă cu câteva zile, Giroceana, societatea de apă și canal a administrației locale de la marginea Timișoarei, a reușit imposibilul: să trimită portăreii peste 1200 din cei aproximativ 5000 de abonați, fără niciun fel de notificare prealabilă. De aici și explicația că operațiunea furnizorului de utilități a reușit, în doi timpi și trei mișcări, să irite o întreagă comunitate și să încingă atmosfera pe grupurile comunale de Facebook.

Chestiunea este extrem de simplă. În fapt, peste un sfert dintre abonații Giroceana s-au trezit cu popriri pe pensii/salarii pe motiv că nu ar fi plătit una sau doua facturi de anul trecut. Oamenii, care până în septembrie-octombrie 2022, primeau fiecare factură lunară pe mail sau fizic, spun că habar nu au avut.

Și că, dacă ar fi fost înștiințați/facturați ar fi plătit debitele, cuprinse între 120-600 lei, fără probleme. Doar că Giroceana, în aceasta chestiune, nu i-a notificat, nu a publicat nici pe site-ul electronic al societății și nici pe cel al administrației locale că ar exista asemenea probleme. Deci, fără nici un soi de semnal de alarmă, fără vreo comunicare publică ci direct cu executorul judecătoresc la ușă.

De cealaltă parte, după ce a ieșit scandalul monstruos, Giroceana a comunicat că, înainte de a trimite recuperatorii peste un sfert dintre abonați, ar fi predat notificările și somațiile la oficiul poștal din localitate. Doar că Poșta Giroc se jură că nu a văzut așa ceva! Locuitorii comunei, nici măcar atât! Așa că, indiferent din ce unghi privești lucrurile, singurii care au avut de suferit de pe urma acestui joc de-a paselor în adâncime și de responsabilități, sunt contribuabilii administrației locale și abonații Giroceana.

Când totul, fără exces de zel, putea sa fie extrem de simplu și de elegant: o comunicare publică eficientă, în loc de somații prin Poștă și o executare silită! E clar că, în virtutea probelor publice deja existente, soluția aleasa de Giroceana, împotriva a 1200 de abonați, ar fi fost mult mai eficientă dacă ar fi fost aplicată pe cei care, de ani de zile, fură apă din rețele publice.

Că nu degeaba azi, gaura societății de utilități publice, aflate în subordinea administrației locale, a ajuns la peste 2,5 milioane euro către Aquatim. Sau că, în aceeași cheie, Giroceana are de plătit un număr de 24 rate lunare, în valoare de cca 100.000 euro, care au fost garantate de Primăria Giroc printr-un contrat de fidejusiune, în beneficiul operatorului regional de apă și canal. Doar pentru că, de decenii, în Giroc se fură pe rupte din toate pozițiile și, mai presus de orice, în localitatea de la marginea Timișoarei nu exista decât victime. Ale unora sau ale altora!

8 COMENTARII

  1. La bloc am platit luna de luna administratorului si surpriza ! nu a dus banii la Giroceana si am fost executati ! acum ne judecam cu administratorul

  2. Firma Giroceana a ginerelui fostului primar a jucat cum a vrut în Giroc cu binecuvântarea Aqua Tim ca nu degeaba Aqua tim s-a intabulat pe Giroc cu cât teren a vrut.

  3. astia ce nu vor sa plateasca is toti smecherii ! pai daca noi am platit si am primit facturile vecinu si somatia astia de ce sa nu plateasca ca is cu doua perechi ! bine lea facut !! /smecherii dee la giroc consuma si nu vor sa plateasca

  4. Haideti sa ii dam in judecata, nu mi se pare ca fara instiintare pe spinarea noastra un executor judecatoresc castiga o suma imensa din cauza un proceduri plina de lipsuri.

  5. La Dumbravita e varza Aqua Dumbravita . A aparut dupa ce Geza a predat Telecitirea catre Aqua Dumbravita. Pe vremea lui Geza trebuia sa cumperi de la el contorul de apa cu citire de la distanta; sistemul nu functiona, facturi nu se emiteau si …… Aqua Dumbravita a preluat ,dar nu a facut un audit . Apa e tulbure in unele zone , au scumpit-o ,iar analizele-s beton !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare