Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

- Advertisement -
Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu, a împușcat doi iepuri deodată. În primul rând, printr-o decizie, publicată deja în Monitorul Oficial al României, l-a numit pe colegul său de partid, pastorul Ben Oni Ardelean, consilierul său onorific, fără remunerație. Cea de-a doua mișcare a premierului Cîțu a fost titularizarea liberalului Horia Scarlat în funcția de consilier de stat în cadrul Cancelariei.

Indiferent cum sunt privite, deciziile noului președinte al PNL sunt lăudabile. Chiar dacă ele, în logica moțiunii de cenzură, programate la vot pentru marțea viitoare, mai sunt valabile doar câteva zile. Așa măcar, după atâta strădanie, din postura de consilier onorific al prim-ministrului Cîțu, poate Ben Oni Ardelean are mai multe șanse să-l schimbe pe directorul Ancom de la Timișoara.

Că oricum se tot chinuie, încă de anul trecut, la pachet cu alții parlamentari liberali. Până acum, degeaba! Deci, dacă trage tare până marți, visul poate să devină realitate.

În ce-l privește pe Horia Scarlat, noul consilier de stat al prim-ministrului României este una și aceeași persoană cu agresorul jurnalistei Pro TV, Iulia Garbancea, pe care a bruscat-o, în văzul tuturor, împiedicând-o să filmeze votul delegaților pentru alegerea președintelui PNL.

Asta în timp ce alți liberali din #echipacâștigătoare, ministrul de interne, Lucian Bode, deputatul Robert Sighiartău și europarlamentarul Dan Motreanu, au întors spatele și au plecat, fără să miște un deget.

Iată, în ciuda tuturor discuțiilor, cea mai bună dovadă că în PNL meritocrația, valorile democratice și, nu în ultimul rând, abnegația sunt la loc de cinste și calități obligatorii pentru noua formulă a Cancelariei Prim-Ministrului Florin Cîțu.

Rămâne doar de văzut dacă, până marți, după votul pe moțiunea de cenzură, ambele ”avansări” au fost doar pentru o pată de culoare la CV sau chestiunea e mult mai serioasă. Adevărul e că acolo unde e deputatul Ardelean, nu pot să existe decât chestiuni grele… de marcro-strategie politică și de securitate internațională.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare