La cheie! Arhitectul-șef al Primăriei Giroc, fericitul proprietar al unei pensiuni turistice din Băile Herculane

- Advertisement -
Viața a fost extrem de darnică cu arhitectul-șef al comunei Giroc, Florin Roman. Ceea ce nu e un lucru rău! Conform primei declarație de avere, când s-a angajat la Primăria Giroc, funcționarul avea trecută, în documentele de integritate profesională, o Dacie. Din nou, nimic de blamat! Doar că de atunci și până azi, după mai bine de un deceniu de muncă în folosul girocenilor și chișozenilor, Florin Roman a acumulat, a beneficiat și a tranzacționat bunuri (i)mobile cât toată comuna periurbană la un loc.

Bineînțeles, nimic nu a fost la vedere! Și asta o demonstrează declarațiile de avere ale arhitectului-șef Roman– de la angajarea în Primăria Giroc și până în prezent. Timp de zece ani, în documentele de integritate ale funcționarului comunal, așa cum a demonstrat voceatimisului.ro, a bătut vântul. Crivățul, ce mai! Deși, în spate, o întreagă mașinărie lucra și producea în beneficiul regelui urbanismului de la marginea Timișoarei care, fie vorba între noi, a avut de învățat de la cei mai buni.

Concret, în toți cei 10 ani de dezvoltare în forță a localității Giroc, unitate administrativ-teritorială aflată sub talpa grea a pesedistului Ionel Toma, nu de ieri de azi ci de mai bine de 24 de ani, Florin Roman nu a stat degeaba. A deprins meserie și s-a desprins de la sol! Și, așa cum am probat cu hârtiile pe masă, a reușit să creeze în jurul lui o constelație de societăți comerciale care, dintr-un motiv sau altul, chiar dacă nu e menționată în declarațiile de interese ale funcționarului, a reușit să-i umple buzunarele: cifră de afaceri, 45 milioane RON, în ultimii ani! Asta doar pe hârtie, ca să fie clară treaba!

Evident, toate societățile care gravitează în jurul lui Florin Roman și care-i încarcă buzunarele desfășoară activități în ”servicii de urbanism, peisagistică și arhitectură”: SC Arh Elit SRL, SC Vertikal Project SRL, SC KF Concept SRL, SC Project Ace Studio SRL și SC VRG Concept Banat SRL. Practic, niște ”bidoane” – așa se numesc, în termen de specialitate, firmele tampon. Nimic altceva decât o interfață comercială a arhitectului-șef al Primăriei Giroc care, pe lângă sume amețitoare, i-au înlesnit funcționarului comunal și accesul la peste 25 de autoturisme – Ferrari, Lamborghini, Porsche, Mercedes etc – a căror valoare depășește, lejer, 3 milioane de euro. 

Bunuri de (ultra)lux, în marea lor majoritate, înregistrare cu acronimul de ROF și care spun totul despre furnicuțele care lucrează și trudesc în beneficiul arhitectului-șef din Primăria Giroc, Florin Octavian Roman. Un funcționar comunal care, așa cum au demonstrat și declarațiile de avere din ultimii 10 ani, nu trăiește decât din salariul de bugetar, pe care-l câștigă la unitatea administrativ teritorială de la marginea Timișoarei: 40.974 RON pe an! Realitate care, în mod cert, nu justifică, sub nicio formă, viața de huzur a regelui urbanismului din Giroc.

Așa se face că dintr-un salariu de bugetar și cu o Dacie, fără nicio altă sursă de venit declarată, subalternul primarului Ionel Toma a reușit imposibilul: să învârtă milioane de euro și să treacă dincolo de birou, de la stampile și autorizații, în liga mare a dezvoltatorilor imobiliari, calare pe Lamborghini și Ferrari. Nu câte unul, ci câte două!

Schimbarea la față

Și anul acesta, Florin Roman a lăsat rușinea de-o parte și a spart gheața… cu declarația de interese! Normal, nu a spart-o de tot, ci a zgâriat-o doar la suprafață. În sensul că, dincolo de calitatea de membru de sindicat, arhitectul-șef al comunei Giroc s-a declarat, cu subiect și predicat, asociat unic al SC Forte Aleden SRL. Atât și nimic mai mult. Fără niciun fel de alte detalii! Practic din acest punct începe povestea noastră de azi pentru că dincolo de numele sec al unei societăți comerciale, în spatele ei se ascunde o poveste. Și nu orice fel de poveste!

Ci una care nu face decât să confirme faptul că informațiile vehiculate în spațiul public, privind o serie de proprietăți turistice și dezvoltări imobiliare ale arhitectului Florin Roman, atât în Băile Herculane cât și la malul Mării Negre, au un sâmbure de adevăr. Și azi, adevărul e despre stațiunea de la poalele Domogledului pentru că, fie că vrem fie că nu, așa cum rezultă din documente publice, SC Forte Aleden SRL a cumpărat, în cadrul unei licitații, de la SC Moval Plast SRL, cu suma de 900.000 RON ”imobil pensiune turistică, situat în Băile Herculane, strada Gării nr. 60, intabulată în CF nr. 26731, compus din teren în suprafață de 1547 mp și cu o talpă la sol de 361 mp”.

Pensiunea arhitectului-șef al comunei Giroc, înregistrată pe SC Forte Aleden SRL, firmă la care funcționarul este asociat unic, se numește eminescian… ”Plopii fără soț” și se situează chiar pe drumul național, vizavi de gara din Băile Herculane. Cert e un lucru: oricare girocean sau chișozean, care dorește să petreacă o noapte de pomină în locația de la poalele Domogledului, trebuie să-i bage lui Florin Roman, în buzunar, 100 RON pe noapte pentru o cameră dublă și 120 pentru o triplă. Pensiunea este una de 3 stele, dotată cu tot ce trebuie: tv, frigider, internet și, la cerere, chiar și uscător de păr.

În total, conform paginii de prezentare, 30 de locuri de cazare, împărțite în 8 unități locative. La care se adaugă și un restaurant cu 70 de locuri. Astăzi, când vorbim, pensiunea arhitectului Florin Roman, cel puțin pe booking.com, nu are parte de recenzii tocmai bune, notele fiind puțin peste medie, atât la confort cât și la servicii, curățenie sau raport calitate-preț. Dar asta e cea mai mica problemă având în vedere că, așa cum a transformat Dacia în Lamborghini, dintr-un salariu de bugetar la Primăria Giroc, cu siguranță, în viitorul apropiat, Florin Roman va fi capabil să transforme ”Plopii fără soț” în cel mai frumos Ferrari din Băile Herculane.

Căci nu-i așa, arhitectul-șef al Primăriei Giroc, Florin Roman, chiar a avut de la cine să ia lecții de management administrativ și instituțional!? Cu atât mai mult cu cât în unitatea administrativ teritorială de la marginea Timișoarei, condusă de primarul Ionel Toma de mai bine de 24 de ani, strategia de luptă anticorupție este implementată de către administratorul public Simona Ivuț. Care, fie vorba între noi, se tot chinuie cu aplicabilitatea de ani de zile și tot nu termină și nici nu reușește să-i convingă pe funcționarii publici din Primăria Giroc că nu e bine să te joci cu focul. Cu atât mai mult cu cât, în ceafă, suflă rece DNA.

Și Malta nu e decât o etapă! Nicidecum un capăt de linie, ca să fie clar pentru toți combinatorii din Giroc și pentru toți șmecherii, fie politici, (prim)miniștrii, SPP-iști, magistrați sau ciudați cu epoleți, care le-au ținut spatele, ani de zile. Nu gratis…

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img