Noaptea, ca hoții! Secretara Primăriei Giroc a înlesnit accesul în instituție unor necunoscuți, care aveau capetele și fețele acoperite, ca să facă inventarul prin biroul viceprimarului Dan Vîrtosu 

- Advertisement -
În ecuația de azi, cuvintele nu-și mai au rostul! Imaginile video, surprinse de mai multe camere de supraveghere și care, ulterior au fost montate în ordine cronologică, spun absolut totul despre coincidențele stranii și manevrele dolosive ale ultimelor rămășițe ale cooperativei imobiliare de pe raza comunei Giroc. Și, ca să nu existe dubii, este foarte puțin probabil ca cei doi bărbați, care s-au dus glonț în secretariatul/biroul (vice)primarului Dan Vîrtosu și-au traforat acolo vreo 25 de minute, la lumina lanternelor, să fie personal tehnic sau operativ din instituțiile de forță ale statului român. Nu de alta dar, atunci, dacă e așa și chiar avem de a face cu ofițeri de T.O., e clar că vorbim despre o metodă rudimentară de lucru și de niște ageamii care, pe lângă faptul că au fost deconspirați, și-au mai aruncat în aer și agentul de sprijin. Capul de pod! 

Acum, până la proba contrarie, iată faptele. În seara zilei de 16 ianuarie 2024, în jurul orei 19.30, așa cum rezultă din probe certe, funcționarul public Carmina Mateia, secretara Primăriei Giroc, printr-un mesaj de tip SMS, i-a cerut permisiunea (vice)primarului Dan Vîrtosu de a intra în sediul instituției, în aceeași seară, motivând că și-ar fi uitat cartea de identitate, la birou: “Nu-mi găsesc Cl! Îmi trebuie dimineata la prima oră. Pot intra, te rog, în birou? Vreau să mă uit în geanta de la laptop și după cuier! NU INTRU CU GEANTA! Mulțumesc”. După ce a primit permisiunea, a revenit cu un nou mesaj, în aceeași direcție: “După 20,30 îl luăm pe X de la meditații și mă bag atunci! Ms”. Și, într-adevăr, așa cum se observă de pe camerele video, pe data de 16 ianuarie a.c, secretara administrației a intrat în instituție, deschizând ușa cu cheia, fix la ora 20.44. Ușa Primăriei Giroc a rămas deschisă

Ulterior, după cum se observă și din probele de pe camerele de supraveghere, Carmina Mateia a pătruns direct în biroului său, unde a stat circa o oră! Acum, în timp ce funcționarul public al instituției, chipurile, își căuta CI-ul prin birou, după circa 20 minute, la ora 21.05, în fața unității administrativ teritoriale și-au făcut apariția doi indivizi. Ambii bărbații, ambii cu șepci și glugă pe cap, unul singur cu mască sanitară pe figură. După o fentă de (auto)verificare, executată în fața bancomatului din curtea interioară a Primăriei Giroc, cei doi au dat buzna direct pe ușa lăsată deschisă de către secretara instituției publice! Nici o clipă, nu au încercat intrarea, nu au forțat-o ci pur și simplu au intrat cu avânt, cu capetele în jos, exact ca și când ar fi știut că e deschisă! Imaginile sunt clare!

Interesant e că, așa cum rezultă și din probele video, atașate la final, cei doi indivizi s-au dus glonț spre secretariatul și biroul (vice)primarului Dan Vîrtosu, trecând exact  prin fața biroului în care Carmina Mateia își caută neîncetat… buletinul de identitate! Fără să încerce, în drum, alte uși! Semn că știau exact topometria locului și ce aveau de făcut! Tot din imagini, căci toate ușile de la parter ale instituției sunt de sticlă, se văd clar lumini de lanternă, care răzbat, din interiorul cabinetului lui Dan Vîrtosu, pe coridorul Primăriei Giroc. Și cei doi necunoscuți și-au făcut numărul, în biroul (vice)primarului, pentru fix 30 de minute! Ca, în final, la 21.35, conform imaginilor, să iasă din sediul administrației! Imediat după, la niciun minut, în beznă totală, a ieșit din biroul său și secretara Carmina Mateia. După alte 60 de secunde, la 21.37, așa cum demonstrează și camerele perimetrale, funcționarul public a închis ușa de acces în Primăria Giroc, cu cheia, ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat! Și asta a fost tot!

Filme cu (ne)profesioniști 

Acum, nimic din toate astea nu s-ar fi aflat dacă, întâmplător, prin fața instituției, în tot acest interval de circa o oră (20.44-21.37), nu ar fi trecut un angajat al administrației locale. Nu o dată, ci de două ori! Și, în spirit de glumă, a dat un SMS unui coleg în care a relatat ca secretara Carmina Mateia merită o primă salarială babană, că lucrează pe brânci, mult peste programul public. Din rațiuni evidente, mai ales după episoadele paranormale cu dispariția/(re)apariția unor documente de urbanism, a doua zi, după prânz, au fost verificate camerele de supraveghere! Toți cei implicați, fără nicio excepție, au rămas mască! Așa că, în mare secret, la două zile după incidentul de securitate, Primăria Giroc a făcut plângere penală către IPJ Timiș. Și situația a fost expusă pe larg, cu toate probele în atașament, de la video, înscrisuri și până la SMS-uri: “La data de 16.01.2024, între orele 20:40-21:38 două persoane necunoscute, fără acordul reprezentantului Primăriei comunei Giroc, au pătruns pe timpul nopții, în sediul instituției, respectiv în biroul Secretariatului Primarului precum și în biroul Primarului”.

Mai mult, tot plângerea penală explică și contextul apariției celor doi necunoscuți: “Facem precizarea că această acțiune a fost înlesnită de faptul că, la ora 20:44, doamna Secretar General al Primăriei, Mateia Carmina-Andreea, a intrat în sediul Primăriei cu scop personal, a lăsat ușa de acces deschisă și imediat după ce autorii au părăsit instituția la ora 21:35, a plecat și doamna Secretar, la ora 21:37. In probatoriu, atașăm DVD cu imaginile video surprinse de camerele de supraveghere ale Primăriei precum și screenshot-ul conversației cu doamna Secretar. Solicităm efectuarea de cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de VIOLAREA SEDIULUI PROFESIONAL, identificarea autorilor, tragerea la răspundere a acestora dar și efectuarea de cercetări față de numita Mateia Carmina-Andreea, pentru înlesnirea săvârșirii acestei infracțiuni”.

Și azi, imediat după prânz, după discuția cu procurorul de caz, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au descins la Primăria Giroc. Cu mandat de percheziție și ridicare de probe! De această dată pentru evenimentele din siajul Carminei Mateia, petrecute în seara zilei de 16 ianuarie a.c, nu pentru arhitecta Cristina Babescu! Și verificările au durat mai bine de 3 ore! Acum, câteva lucruri sunt de lămurit, dincolo de o serie de aspecte absolut nefirești. În primul rând faptul că, deși era întuneric în instituție, secretara Carmina Mateia nu a aprins niciun bec, până la intrarea în biroul său, geamuri care bat spre curtea interioară, nu la stradă! Mai mult, mașina personală nu era parcată în fața primăriei, ci vizavi! În altă ordine de idei, faptul că, cu o ușă deschisă, timp de aproape o oră, pe timp de noapte, fără niciun bec ajutător, funcționarul nu iese din birou și pleacă fix la 2 minute, după ce dispar și “vizitatorii”, fără să sesizeze absolut nimic, e de-a dreptul bizar!

La fel și cu cei doi necunoscuți! Se vede clar că au mers la pont, că știau exact care ușă e deschisă – deși sunt și alte 2 accese în instituție – că au dat buzna direct în biroul (vice)primarului, fără să verifice, în drum, alte încăperi și nici măcar ușa secretarei Carmina Mateia, care, evident, era acolo și… își caută buletinul! Și, mai mult decât orice, cel puțin până la momentul actual, nimeni din administrația locală nu a sesizat ca cei doi necunoscuți să fi sustras ceva. Dacă e așa, înseamnă fie ca au lăsat ceva, fie ca au (re)instalat ceva! Că, așa cum spun surse din IPJ Timiș, implicate direct în anchetă, hoți sigur nu sunt! Cu atât mai puțin ofițeri de tehnică-operativă (T.O) de la alte instituții de forță ale statului român! Oricum, mai mult ca sigur, lucrurile se vor lămuri repede…

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Amatorism acut! Primarul Dominic Fritz, nici măcar erou de benzi desenate

Să ne aducem aminte, cu plăcere, când omul de...

Șeful Postului de Poliție din comuna Moșnița Nouă, pieton din cauza alcoolului

În data 6 octombrie 2023, în jurul orei 05:00,...

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare