Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Poliţiştii timişeni au făcut ordine şi disciplină, ieri. Vezi bilanţul zilei!

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

În ultimele 24 de ore, peste 200 de poliţişti au acţionat pe raza judeţului Timiş, în scopul îmbunătăţirii climatului de siguranţă civică, prevenirea activităţilor infracţionale, creşterii vizibilităţii elementului poliţienesc şi reducerea riscului rutier.

Astfel, oamenii legii au organizat acţiuni cu caracter preventiv-reactiv, la care au participat poliţişti de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Timiş, Gruparea Mobilă de Jandarmi, poliţia Locală Timişoara, dar şi I.S.U. Banat sau reprezentanţi ai I.T.M. şi O.P.C.

Ca urmare a acestei acţiuni, au fost controlate 51 de unităţi comerciale şi verificate în bazele de date ale poliţiei 129 de autovehicule. În urma controalelor efectuate, poliţiştii au constatat 20 de infracţiuni, 11 dintre acestea fiind în flagrant delict. Oamenii legii au aplicat 204 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor rutiere, încălcarea prevederilor legale privind ordinea şi liniştea publică, precum şi pentru activităţi de comerţ ilicit. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate se ridică la 107.285 de lei. Totodată, poliţiştii rutieri au reţinut în vederea suspendării 7 de permise de conducere şi au retras 6 certificate de înmatriculare.

Cele mai multe abateri au fost descoperite în Cartierele timişorene Plopi şi Kuncz, acolo unde oamenii legii au desfăşurat o razie de amploare. Aseară, în jurul orei 21:30, poliţiştii rutieri l-au depistat pe F. D., de 38 de ani, din Timişoara care a condus un autoturism pe strada Rudolf Walter, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean pentru recoltarea probelor bilologice în vederea stabilirii alcoolemie.

Tot aseară, dar puţin mai devreme, în jurul orei 20:48, poliţiştii rutieri l-au depistat pe M. F., de 38 de ani, din Timişoara care a condus un autoturism pe strada Torac în timp ce se afla de asemenea sub influenţa băuturilor alcoolice. Rezultatul testării acestuia a indicat valoarea de 0,44mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus şi el la Spitalul Judetean.

În jurul orei 22:00, poliţiştii rutieri l-au depistat pe O. G., de 32 de ani, tot din Timişoara, care a condus un autoturism neînmatriculat, pe strada Torac din Timişoara, având aplicate plăcuţe cu numere false.

Nici în alte zone ale Timişoarei şoferii nu au fost foarte disciplinaţi. Târziu în noapte, în jurul orei 1:42, poliţiştii rutieri l-au depistat pe numitul M. C., de 28 de ani, din Timişoara care a condus un autoturism pe strada Oituz din Capitala Banatului în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest acesta a indicat valoarea de 0,41mg/l alcool pur in aerul expirat, fapt pentru care a fost condus şi el la spital, de data aceasta la Municipal, în vederea stabilirii alcoolemiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Sub cupola M.A.I! Deținutul Alin Morcocian susține că, aflat în arest preventiv, agentul-șef Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale i-a facilitat o...

Înainte de toate, așa cum știu toți infractorii din spațiul danubiano-carpato-pontic, nu e niciun...

La milimetru! Rroma Denisa Căldăraș a ratat cursa Wizz Air de Dortmund care ar fi plasat-o, după audierile de la Parchet, direct în brațele...

Că Denisa Căldăraș a avut noroc cu carul, când a scăpat din ghearele (sub)ofițerilor...