Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Disperare maximă! Tentativă de fraudă la Primăria Giroc, surprinsă în flagrant, în mijlocul unei anchete penale a Serviciului de Investigare a Criminalității Economice

- Advertisement -
Un incident absolut halucinant a zguduit din temelii Primăria Giroc, acum două zile, la primele ore ale dimineții, lăsând pe toată lumea cu gura căscată. Protagonistă – arhitect Cristina Babescu, fostă șefă a Urbanismului comunal! Cel puțin, până-n momentul de față, în ciuda gravității situației, administrația locală a ales să nu informeze nici Poliția și nici Parchetul. Cum, în aceeași logică, n-a dispus nici măcar vreo comisie de anchetă internă sau vreuna de cercetare disciplinară, împotriva funcționarului public care, și de data aceasta, a sărit calul, în încercarea disperată de a-și salva pielea, în ceasul al treisprezecelea!
Și, după ce a fost prinsă în flagrant, pe când încerca să plaseze documente oficiale în instituție, menite să o dezincrimineze dar, în același timp, să arunce anatema asupra altor colegi, pusă în fața probelor și martorilor, Cristina Babescu a recunoscut, și-a retras actele și… a intrat în concediu de odihnă!

Așa cum rezultă din probe, tentativa de fraudă a avut loc joi dimineața, pe data de 21 decembrie 2023, în intervalul orar 8.45-9.45, conform imaginilor video, atașate la finalul textului. Ce este important de reținut, dincolo de programul de lucru flexibil al fostei arhitecte-șefe din cadrul Primăriei Giroc, este faptul că, după cum se vede și din imagini, în ziua cu pricina, Cristina Babescu a intrat în curtea administrației cu o plasă, o geantă și un biblioraft de culoare albastră, în mână.

Cert e că, așa cum demonstrează și secvențele video, la ora 8.49, funcționarul a intrat în incinta instituției publice, la locul de muncă de la Registratură, cu toate cele trei obiecte. Ulterior, după circa 20 minute, într-un cadru idilic cu colindători, dovezile arată că, pe niște scări, fosta arhitectă-șefă a plasat biblioraftul albastru, cu care a venit de acasă, în brațele unei colege, identificată de Vocea Timișului ca fiind Mădălina Metin din cadrul Compartimentului Urbanism.

La circa 12 minute după, evidențele arată că, între birouri și pe coridoare, a început vânzoleala… cu biblioraftul, scenetă care s-a încheiat, într-o ședință comună cu mai mulți angajați ai administrației, chiar în interiorul biroului (vice)primarului Dan Vîrtosu, la care a participat și… biblioraftul albastru! Mai exact, dosarul urbanistic al SC Sky City Residence SRL, speță în care, pe data de 14 decembrie 2023, așa cum a informat și voceatimisului.ro în 20 decembrie a.c., Primăria Giroc a înaintat o sesizare penală către Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Timiș, semnalând dispariția actelor publice din arhiva instituției. Și, așa cum știe toată lumea, deja, administrația locală a descoperit lipsa documentelor SC Sky City Residence SRL, ca urmare a unei solicitări la Legea 544/2001 privind accesul la informațiile de interes public, înaintată Primăriei Giroc de Vocea Timișului.

Acum, că să nu existe dubii, reporterii noștri au contactat-o pe Mădălina Metin, tocmai pentru a înțelege raționamentul sub care, în dimineața zilei de 21 decembrie, arhitecta Cristina Babescu i-a plasat dosarul urbanistic al SC Sky City Residence SRL, pe scările interioare ale instituției: ”A venit după mine cu un dosar și mi-a zis să-l duc sus la Urbanism, să-l arhivez, că e de la Dan. Da, sigur la Dan Vîrtosu a făcut referirea, că e singurul Dan din instituție. Noroc că m-am uitat în el! Când am văzut despre ce e vorba și știind problemele cu SC Sky City Residence, mi-am anunțat superiorii, mai exact pe doamna arhitect-șef Alina Golban”. Ca urmare a incidentului, așa cum rezultă din probe, situația a fost adusă la cunoștința (vice)primarului Dan Virtosu, care, de urgență, i-a convocat în birou pe toți cei implicați în această încercare de fraudare. Practic, o ședință blitzkrieg cu ușile închise, față-n față!

Referitor la incidentul din dimineața zilei de joi 21 decembrie 2023, edilul comunei Giroc a declarat: ”Sub nicio formă, nu am mandat-o pe doamna Babescu să îmi facă un asemenea serviciu. N-are nicio logică, atâta timp cât, cu câteva zile înainte, am semnat o plângere penală, în numele instituției, prin care am reclamat tocmai dispariția acestui dosar imobiliar. De altfel, colega noastră, de față cu martori, a și recunoscut că l-a introdus în Primărie, în acea dimineață, și că eu nu am nicio implicare în toată ecuația. E greu și pentru mine de crezut că s-a ajuns aici…”.

Cert e că, imediat după lămurirea situației care, culmea, cel puțin până azi, n-are nicio urmare legală, Cristina Babescu a fost invitată să-și ia dosarul (în copie!) și să-l ducă… de unde l-a adus! Cu siguranță, nu din Primăria Giroc. Ulterior, în aceeași zi, tot înainte de prânz, administrația locală a acceptat ca fosta arhitectă-șefă să intre în concediu de odihnă, până la mijlocul lunii ianuarie 2024.

Pentru cei care nu-și reamintesc, pe data de 1 decembrie 2023, Vocea Timișului a demonstrat, dincolo de orice dubiu că, din dosarul tehnic al imobilului colectiv de P+4 – SC Sky City Residence SRL, proiectat și validat sub îngrijirea directă a arhitectei Cristina Babescu, în Primăria Giroc, nu au mai rămas nici măcar coperțile. Și nici nu aveau cum să mai rămână atâta timp cât Autorizația de Construire nr. 463 din 17 decembrie 2021 a fost eliberată anterior obținerii tuturor avizelor! Chiar și înaintea întocmirii proiectului, desenat, așa cum rezultă din probe, de SC Pas cu Pas Proiect SRL, firmă aflată în patrimoniul familiei Cristinei Babescu. În schimb, în contul societății de arhitectură, dinspre SC Sky City Residence SRL, după cum arată actele contabile, au intrat peste 120.000 RON, deranjul funcționăresc al fostei arhitecte-șefe a comunei Giroc.

Este cât se poate de clar că, prin tentativa de fraudare din data de 21 decembrie 2023, Cristina Babescu a încercat un lucru pe care, de altfel, l-a mai testat și cu alte ocazii: să creeze o aparență de legalitate – practic, dacă ar fi reușit să plaseze dosarul pe rafturile celor de la Compartimentul Urbanism, indiferent de răspunsul arhivei, plângerea penală a lui Dan Vîrtosu ar fi rămas fără obiect. Așa cum, tot fără obiect, cel puțin până azi, a rămas și filmul de acțiune al Cristinei Babescu…

- Advertisement -
Tiberiu Kiss
Tiberiu Kiss
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

4 COMENTARII

 1. Aga ești deranjat de demascarea corupților de Vocea timisului de când ești vice cu corupții.Ai candidatde 3 ori ca primar ca vei omori corupția.Ai avut o publicație distribuita ca postas .După alegeri Amza trebuia sa fie vice conform voturilor dar ai trecut de partea lui Toma criticat de tine și l-ai susținut pe Vârtos. Acum ca vice nu mai susții cercetarea corupților.. Cat despre cercetarea luiOsxxman Pasa și a Mariei Tereza mai erudiție o poți fa e tu.Primarul-vice sa ne răspundă cum vrea sa obțină un mandat de primar alături cu aceeași corupți căror nu vrea sa le facă planger penale.Sate ii din Giroc sa nu îți mai dea vre-un vot. Ești trișor.Daca vrei probe depre Ursica din 1991 le vei avea la momentul potrivit.

  • Dragă Relu ești praf. Nu ai priceput nimic și mai ești și cu pământul la nervi, dar nu contează, e benefic pentru singurul neuron aflat pe circumvoluțiune. Osman nu e Celebi, Aga nu este Aga, iar iarna nu-i ca vara.
   Semnează Neluțu Tractoristu’.

 2. Eu propun sa extindem investigațiile până la Celebi Pașa și Eugen( Oigăn, hîc) von( fon, hîc) Savoya, la 1716, după aia îi luăm la rând pă toți dă pă vremea Mariei Terezia, șî calul, da’ normal, pă ăia dă pă vremea lu’ Franz Josef și tot așa, până ajungem la colectiv și la Ursica, moș Boroi, (pentru cine nu stie), Toma și în sfârșit la Dan Vartosu.
  Că ăsta dă la urma sigur e pă mâna cu Franz Iosef.
  Semnat indescifrabil…. hai sa ne râdem cu Gogu (Aga Poștaru)

 3. Coop,imobiliara.Giroc născută prin desființarea CAP giroc președinte Ursica devenit primar.A semnat ilegal acte între UAT.uri cu complicitatea cadastrului preluate de Toma Ionel care a înțeles ca poate prelua afacerea.
  Arh Ivan a fost cercetat penal .fără rezultate.Asa va fi și cu R.Florin și cu Cristina Babescu. Parchetul nu vrea sa cerceteze afacerile mafiei legate de Giroc viceprimarul D.Vartosu cunoaște func corupți. Când ii ceri ca Hanes Maria sa răspundă unei cereri…nu ii da curs.La fel și ca ptr Roman Babescu și alții,ptr ca probabil este complice ,altfel ar fi făcut plângeri penale…ptr Roman ptr AC emise în afara cadrului legal.ptr.Hanes ptr sute de terenuri extravilan e arătate ca intravilan.ORI DAN VARTOSUcontinua sa apere corupția din giroc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore