ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Cu bicepșii la vedere! Cooperatistul Puiu Minda a sărit la gâtul unui dezvoltator imobiliar care a avut tupeul să-i conteste autoritatea tutelară asupra unui teren de 4 milioane de euro de pe raza comunei Giroc

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Una peste alta, în ultima lună, în ceea ce privește cooperativa imobiliară, care a acaparat aproape cu totul Primăria Giroc, s-au întâmplat o groază de lucruri. Așa cum a preconizat și voceatimisului.ro, prefectul județului, Mihai Ritivoiu, a confirmat investigațiile jurnalistice, întărite de concluziile și rapoartele ISC Timiș, și a solicitat judecătorilor din contenciosul administrativ, în baza unei sesizări oficiale, să anuleze autorizațiile de construire ale unor imobile din zona magazinului Lidl – Giroc. Un lucru absolut firesc, având în vedere că legea a fost făcută ferfelițe, evident nu în beneficiul comunității, ci în folosul cooperatiștilor Ionel Dan Pascu (Puiu Minda), iordanianul Mueen Al Shawish (Mimo) și a sirianului Nidal Cheikh Asad.

Și este cât se poate de evident că administrația de la marginea Timișoarei nu ar fi ajuns niciodată în această situație delicată dacă primarul Ionel Toma de la PSD, care păstorește localitatea de peste două decenii, nu ar fi intrat în hora cooperativei imobiliare și nu ar fi rupt bilete la intrarea în instituția publică! De fapt, așa cum rezultă din zeci de mărturii audio-video, edilul și-a timorat subalternii și i-a umilit de față cu beneficiarii, ca să arate că e zmeu, în loc să le ia apărarea și să le susțină punctele de vedere și soluțiile administrative. Și, mai grav, cu fiecare ocazie pe care a avut-o, Ionel Toma i-a dat nas celui mai mare combinator de produse imobiliare și urbanistice pe care l-a avut vreodată Banatul: inegalabilul și incontestabilul Puiu Minda! Fără de care, pe teritoriul comunei, nu creștea nici iarba, nu pășteau nici mieii și nu cântau nici guguștiucii!

Că așa stau lucrurile, am demonstrat-o cu probe indubitabile de zeci de ori. Si o mai facem încă o dată, acum! În mod cert, nu o să ne referim la cei 5000 mp pe care Puiu Minda, însoțit de niște tovarăși de calitate, i-a intermediat cu vorba bună de la omul de afaceri Radu Burescu și i-a intabulat direct pe numele lui Mueen Al Shawish. Nu azi, că e aproape Paștele și, sincer, ne dorim ca toți protagoniștii să fie martorii Învierii, că e mai important asta! O să vorbim în schimb despre un incident, petrecut în văzul lumii, pe data de 12 aprilie 2022, pe terasa restaurantului ”Flonta” din Giroc, în intervalul 13.35 – 13.41, când Puiu Minda, așa cum susțin martorii oculari, s-a năpustit la masa dezvoltatorului imobiliar Daniel Iancu, care servea prânzul alături de fiica sa. Și l-a amenințat pe om, în văzul lumii, în gura mare, de față cu copilul!

Motivul conflictului

Și, din fericire, lucrurile nu au degenerat, deși totul a fost la milisecunde de dezastru, fără nicio exagerare! Motivele sunt două mari și late. Primul e că, în aplanarea scandalului, a intervenit unul dintre proprietarii localului. Și al doilea se datorează exclusiv fiicei omului de afaceri Daniel Iancu din Ghiroda care, fix la 13.38, a format numărul de urgență – 112! Una peste alta, ca să fie clar, motivul descinderii în forță a lui Puiu Minda, la masa dezvoltatorului imobiliar, este unul extrem de simplu: Iancu a cumpărat un teren de circa 6 ha în comuna Giroc, fără ca stăpânul parohiei de la marginea Timișoarei să fie informat în prealabil, și n-a vrut să renunțe la pământ, în favoarea cooperatistului, deși acesta îl mai invitase la discuții, în prezența unor ”steroidizați”, oferindu-i o soluție de ieșire din criză. Evident, una mai mult decât…bulgărească! Ceva de genul: cinci mie, una ție.. și lasă că e bine așa și drum bun!

Adevărul e că, de fiecare dată, chiar și la incidentul din 12 aprilie a.c. de la restaurantul ”Flonta”, pe Daniel Iancu, fiu de cioban, l-au ținut balamalele! Și nu s-a îndoit nicio clipă în fața lui Puiu Minda și nici nu l-au apucat atacurile de panică: ”A venit pur și simplu peste noi la masă, în timp ce mâncam, alături de fiica mea. Tot răcnea <E bine așa? Îți place cum a ieșit? Iți place cum s-a terminat? M-ai ars! Lucrurile nu rămân așa…>. Eu i-am zis că mie îmi convine și că sunt fericit că am rămas cu terenul, în ciuda presiunilor, amenințărilor, șicanelor și hărțuirilor. Era aplecat peste masa când vorbea, cu falca încleștată. Era nervos, vorbea cu voce tare și era extrem de precipitat. Toți cei de pe terasa restaurantului se uitau către noi. Până la urmă, când fiica mea a sunat la 112, a venit tatăl patronilor și l-a luat de acolo, în brațe, că să nu escaladeze situația. Era foarte nervos dl. Puiu Minda…”.

Adevărul e că și povestea celor aproximativ 6 ha de teren de pe raza comunei Giroc e un deliciu. Și începe pe data de 31 mai 2017 când Daniel Iancu cumpără de la niște bucureșteni trei terenuri: două pe Giarmata și unul pe Remetea Mare, toate pentru suma de 35.000 euro. ”După ce am încheiat actele, în timp ce duceam mandatarul spre Aeroportul Timișoara, acesta m-a întrebat dacă nu sunt interesat de achiziționarea unor terenuri pe Giroc, în suprafață de circa 6 ha. Mi-a dat niște acte și mi-a zis să-i fac un preț. I-am zis că o sun pe seara și îi comunic, după ce verific și eu. Nu mai cumpărasem, până atunci, pe Giroc. Eu eram mai mult pe partea asta de Ghiroda, Remetea, Giarmata. Știam ce clanuri sunt pe Giroc, e foarte adevărat, dar am zis că e loc pentru toată lumea ca să facă un ban…”, povestește Daniel Iancu.

Și, conform înțelegerii, în aceeași zi de 31 mai 2017, bănățeanul a anunțat proprietarii din București că oferă pentru cele circa 6 ha de teren agricol, situate în extravilanul comunei Giroc, suma de 160.000 euro. Cert e că, tot atunci, au și bătut palma iar fix după două luni mai târziu, pe data de 31 iulie 2017, au făcut actele și s-au virat banii, conform înțelegerii bilaterale. Așa se face că, după cum rezultă din documente, în vara acelui an, Daniel Iancu din Ghiroda a devenit proprietarul celor 6 parcele de pe raza localității Giroc, însumând tot atâtea hectare de teren.

Ofertă de (ne)refuzat

Adevărul e că, așa cum povestește omul de afaceri, după achiziționarea loturilor de teren din Giroc, liniștea nu a durat foarte mult. După circa 2 săptămâni, s-a trezit cu un telefon de la Puiu Minda care l-a invitat la o primă discuție. Atunci, Daniel Iancu a aflat că, tot pe data de 31 mai 2017, când achiziționase de la bucureșteni terenurile din Giarmata și Remetea Mare, aceștia încheiaseră și semnaseră un act de mână cu Puiu Minda, pentru aceleași terenuri din Giroc, dar pentru suma de 87.500 euro. Ba mai mult, că încasaseră la iscălitură 5000 euro, urmând ca diferența să le fie virată într-un cont bancar, imediat după redactarea și autentificarea notarială a tranzacției în formă finală. Documentul olograf, intitulat ”precontract”, care a fost semnat de Puiu Minda și bucureșteni, a avut și doi martori: Dorel Ștefănescu și Zeno Meteescu.

Partea proastă pentru cooperatistul Minda, una total neinspirată, dincolo de faptul că documentul era unul scris de mână și neautentificat, a fost ultimul paragraf din precontract: ”În caz căci vânzătorii se răzgândesc, dau dublul sumei înapoi, iar cumpărătorul pierde suma în caz că nu mai cumpără”. Și, firesc, cum au primit dublu de la Daniel Iancu, bucureștenii… s-au răzgândit, în limitele clauzelor contractului… olograf! Acesta este si motivul de la care a început circul de la restaurantul Flonta din Giroc și tot de aici afirmația lui Puiu Minda că Iancu l-ar fi ”ars”!

Deși, fie vorba între noi, dacă și prin absurd Daniel Iancu ar fi știut că Puiu Minda a semnat pentru 87.500 euro, cel de-al doilea ”licitator” niciodată nu ar fi oferit dublul sumei! Cel mult, probabil, 30.000-40.000 de euro în plus, astfel încât, pe lângă ”amenda” de 10.000 euro, care ar fi rezultat din ”dublul sumei” în caz de răzgândire, bucureștenii să fi rămas, totuși, cu un bonus substanțial, care să și renteze financiar.

Și când s-a aflat toată povestea, Puiu Minda l-a invitat pe Daniel Iancu la o discuție în forță, încercând să-l determine să renunțe la terenuri: ”Era înconjurat numai de mușchi. Tot felul de persoane ciudate. I-am explicat că nu am știut situația și l-am rugat să găsim o soluție convenabilă pentru amândoi, chiar și o asociere, astfel încât să fie bine pentru toată lumea. În prezența mea, a sunat-o pe Mariana Haneș (n.n – șefa registrului agricol din Primăria Giroc) și a întrebat-o despre cele 6 parcele. La final, mi-a zis că el își ia 5 din ele, iar mie îmi rămâne o parcelă, evident, cea mai proastă. Deși eu, de bună-credință, plătisem 160.000 de euro, deja, iar el dăduse numai 5000 euro. Am refuzat…”. Cum Puiu Minda nu a vrut să renunțe la comoară, care azi e evaluată la circa 4 milioane de euro, și nici să accepte ”dublul sumei”, toți protagoniștii afacerii au mers în instanța de judecată.

Cert e că pe data de 7 august 2017, cum Puiu Minda nu a dorit să cedeze și să-și primească, conform contractului olograf, despăgubirea de 10.000 euro, bucureștenii au cerut Tribunalului Timiș să anuleze înțelegerea dintre părți. Mai exact, rezoluțiunea antecontractului de vânzare-cumpărare, încheiat la 31 mai 2017, cu Ionel Dan Pascu. Una peste alta, pe linie, deși a făcut recursuri și apeluri pe unde a putut, cel mai mare combinator de produse urbanistice și funciare de pe raza comunei Giroc a pierdut la scor de neprezentare: 3-0! Ultima sentință, definitivă și irevocabilă, a aparținut Înaltei Curți de Casație și Justiție care, prin decizia nr. 265 din 10 februarie 2021, a dat câștig de cauză tot bucureștenilor și omului de afaceri Daniel Iancu.

Și, azi, Daniel Iancu susține că, dacă n-ar fi avut loc incidentul de pe data de 12 aprilie 2022 de pe terasa restaurantului Flonta din Giroc, când a fost amenințat de față cu copilul său, cu siguranță, l-ar fi lăsat în plata Domnului pe Puiu Minda. Nu de alta, dar nici după un an de la sentința celei mai înalte instanțe de judecată românești, stăpânul absolut al Girocului nu i-a achitat cheltuielile de judecată și onorariile avocaților, așa cum au decis magistrații.

Nu e o sumă mare ci, mai mult, o chestiune de orgoliu așa că, imediat după ”ciocnirea” de la Giroc, Iancu a luat legătura cu un executor judecătoresc pe care l-a mandat, conform deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție, să scoată din buzunarul lui Ionel Dan Pascu banii care i se cuvin. Asta, ca să știe și Puiu Minda că domnia se plătește și că matematica are mai multe operațiuni, nu numai adunarea…

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

4 COMENTARII

 1. Buna ziua, dl Vlad Marcu!

  Dumneavoastra sunteti mai informat: se intampla ceva cu smecherii astia din Giroc: puscarie, amenzi, etc?

  Am impresia ca mult se tace in zona si ce ma mira, e cum de nici o alta publicatie/televiziune a preluat informatiile dvs? Acest scandal de la Giroc ar trebui cunoscut la nivel international…

  Multumesc si sarbatori fericite!

  Sa va protejeze Dumnezeu de huliganii si borfasii astia!

 2. Domnule jurnalist,va admir si respect munca ,am fost escrocat si amenintat de Puiu Minda care se stie ca e un interlop renumit INCA si fara voia lui nu misca nici frunza in Giroc dar eu va intreb pe dumneavoastra,la care usa a procurorilor sa batem?,cum sa avem curajul sa facem ceva?,lucrez pe raza comunei Giroc,cooperativa e aceeasi,functioneaza la fel,Virtosu e cumnatul lui Puiu,Florin Roman e tovarasul lui in continuare
  In vremurile de azi procurorii lasa ca o comuna sa fie condusa de un interlop?,procurorii il lasa pe Puiu Minda sa faca legea in Giroc?,undeva dosarul s-a blocat PROFESIONAL si intentionat
  Mai avem speranta de la alti procurori care nu au interese pe raza comunei Giroc,speranta ca vor destructura acest grup organizat condus de Puiu Minda in fata carora inca noi dezvoltatorii ne supunem,ascultam si executam de frica si teroare psihica.

  • Stimate domn, va rog sa trimiteti un mail la adresa voceatimisului@gmail.com și sa lăsați un număr de contact. Sau, in privat, pe pagina de FB….
   Noi ne facem treaba și va garantez ca, in ciuda poveștilor de birt, lucrurile vor intra pe fagasul normal. Sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore