Chimia cu Augusta e frumoasă. La propriu

- Advertisement -
Cine este Augusta Voichița? O întrebare la care, probabil, se poate răspunde într-o carte. Și nu orice fel de carte, ci una de chimie. Cert e că, dincolo de tabelul periodic al elementelor lui Mendeleev, povestea de succes a studentei de la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara este una absolut fabuloasă și plină de învățăminte. Practic, un miracol de contradicții divine și reacții chimice, pe măsură! Și, fără nicio exagerare, o lecție de viață și un exemplu pentru noi toți…

Înainte de toate, azi, Augusta Voichița nu are, încă, vreun titlu prețios pe cartea de vizită și nici vreun nume scrijelit cu auriu pe ușa biroului său. În afară de o singură nominalizare, nu o să găsiți mai multe despre ea, nici în mass-media. Și, momentan, nu apare nici în topul celor mai influente femei de afaceri sau în vreun clasament al celor mai buni medici. Adevărul e că, acum, pe lângă Facultatea de Medicină, stă mai mult pe rețelele de socializare, dar nu să flirteze și nici să-și expună viața privată sau concediile, ci să le explice copiilor, din postura de studentă de anul VI la UMF Timișoara, că există o singură dragoste. Una singură: CHIMIA!

Și, la începutul pandemiei, Augusta Voichița, mare devoratoare a elementelor din tabelul lui Mendeleev, a avut o idee care, cu sudoarea frunții și tone de pasiune, a prins contur: chimiecuaugusta.ro. Practic, o platformă cu lecții sintetizate, videoclipuri, grile și teste de verificare, singura de acest fel din țară, creată special pentru a-i ajuta, la chimie, pe elevii care se pregătesc de admitere, mai ales pe cei care aleg să devină medici: ”Am fost olimpică la chimie și, după ce am intrat la Medicină, ca să mă întrețin, am dat meditații la chimie. An de an, am avut copii tot mai mulți, datorită recomandărilor făcute de părinți. Și a venit pandemia! Acela a fost momentul în care m-am gândit cum pot ajuta copiii, cu care nu puteam relaționa fizic, ca ei să poată să muncească și să intre la facultate. Iar mai apoi m-am gândit cum ar fi să aibă un loc unde să intre, să găsească toate lecțiile, cu videoclipuri și notițe, grile și tot ce au nevoie”.

Așa s-a născut platforma chimiecuaugusta.ro – un site care înlocuiește meditațiile clasice! Și, pe lângă informațiile pe care le pune la dispoziția elevilor, Augusta îi ajută pe copii și cu sfaturi, fiind mereu pe fază cu răspunsurile: ”Pe pagină, găsesc absolut tot ce au nevoie pentru admitere, De la lecții video, lecții sub formă de curs din cartea pe care mi-o voi publica anul acesta în vară, notițe și până la toate grilele de capitole urmate de rezolvarea lor corectă”. Platforma oferă un număr limitat de conturi gratuite și poate fi accesată pe bază de invitație. Toate informațiile AICI.

Acum, dincolo de frumusețea demersului didactic și teoretic, se vede cu ochiul liber că pe platforma online, dezvoltată de studenta de la UMF Timișoara, exclusiv în sprijinul copiilor, pasiunea pentru chimie răzbate prin toți porii. Și, până la urmă e firesc să fie așa căci, fie că ne place sau nu, tot ceea ce ne înconjoară, are un singur dirijor. Practic, o singură operă: CHIMIA, știința care ne ajută să înțelegem cum este construită lumea și care sunt legile care guvernează viața.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img