JOS PĂLĂRIA! Medicii timișoreni schimbă ”Ice Bucket Challenge” și donează pentru pacienții ROMÂNI. Săndesc și Bîrsășteanu sunt primii

- Advertisement -

Începând cu fotbalistul Adrian Mutu sau fostul premier Emil Boc și până la Andreea Esca sau Mihai Bendeac, toți și-au turnat apă rece cu gheață pe cap. Provocarea de a face același gest a ajuns și la medicul timișorean Dorel Săndesc – secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Doctorul a acceptat provocarea venită din partea unui alt medic, profesorul Tiberiu Bratu, însă a schimbat miza, iar succesul este garantat. ”Răspund cu plăcere provocării prietenului meu, Prof Tibi Bratu (dușul cu gheață și donații pentru două fundații din SUA și Anglia). Este o idee excelentă, nobilă” a anunat Săndesc.

Nemulțumit de faptul că nu toată lumea donează bani după ce își toarnă apa cu gheață pe cap, medicul timișorean propune modificare regulilor ”jocului” din mers, astfel: ”Cred că și pacienții români au atâta nevoie de ajutor! Așadar vă propun să facem donații pentru pacienții cei mai gravi internați în spitalele românești, cei de la Reanimare, care se luptă literalmente între viață și moarte” a explicat Săndesc.

Proiectul se va numi ÎMPREUNĂ PENTRU VIAȚĂ iar donațiile se pot face către Societatea Româna de Anestezie-Terapie Intensivă (SRATI) organizația non-profit profesională și științifică a acestei specialități, în conturile:
Contul IBAN SRATI, Lei: RO05RNCB0071011429390001
Contul SRATI in euro: RO48RNCB0071011429390003
BCR Sucursala Plevnei, București

”Personal, donez 1.000 de lei pentru acestă cauză. Orice sumă este binevenită. Fondurile vor fi utilizate pentru achiziționarea de aparatură medicală necesară salvării acestor pacienți: aparate de ventilație artificială, monitoare, injectomate, defibrilattoare, aparate de anestezie și terapie intensivă și altele” susține secretarul de stat în Ministerul Sănătății.

”Nu o să postez un filmuleț cu acestă ocazie, consider că expunerea personală e mai puțin importantă. Încurajez însă pe toți cei care vor susține cauza să posteze o fotografie. Ne dorim să realizăm un tablou, sperăm uriaș, cu chipurile tuturor celor care au contribuit la acest proiect. La început de drum, provoc la această cauză, Proiectul ÎMPREUNĂ PENTRU VIAȚĂ, câțiva prieteni dragi: un coleg medic, Conf. Dr. Șerban Bubenek, un coleg, depùtat în Parlamentul României, Conf. Dr. Florin Bîrsășteanu; un om de afaceri, Gheorghe Iova din Recaș; doi colegi, medici români stabiliți în străinatate, Prof. Dr. Dan Ungureanu-Longrois din Franța și Prof. Dr. Gabi Gurman din Israel și desigur… pe Tibi Bratu! Lista rămâne deschisă, vă așteptăm!” a scris Săndesc într-o postare pe Facebook.

”Consider că solidaritatea cu cei aflați în cea mai grea suferință reprezintă o formă superioară a condiției umane. Haideți să le întindem o mână salvatoare, haideți să fim: „ÎMPREUNĂ PENTRU VIAȚĂ” și-a încheiat Prof. Dr. Dorel Săndesc, postarea, iar unul dintre cei provocați i-a și răspuns. Fostul manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență din Timișoara, actualmente deputat în Parlamentul României, Florin Bîrsășteanu, i-a răspuns la postare, tot pe Facebook.

”Primesc cu entuziasm provocarea domnului profesor Dorel Săndesc și ader la noul proiect privind sprijinul pacientilor noștri contribuind si eu cu 1.000 RON și tot odată invit să participe la această inițiativă pe președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, pe rectorul U.M.F. Timișoara, profesor Raica Marius și pe conferențiarul Marius Craina, actualul manager S.C.J.U. Timișoara”, se arată într-o postare semnată Conf. dr. Bîrsășteanu Florin.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Amatorism acut! Primarul Dominic Fritz, nici măcar erou de benzi desenate

Să ne aducem aminte, cu plăcere, când omul de...

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Șeful Postului de Poliție din comuna Moșnița Nouă, pieton din cauza alcoolului

În data 6 octombrie 2023, în jurul orei 05:00,...

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare