Poliția și Jandarmeria nevoite să intervină la o paranghelie, după ce țiganii au blocat toată Calea Aradului FOTO/VIDEO

- Advertisement -

Mare paranghelie marți, la orele prânzului, pe ruta Sânandrei – Timișoara și retur. Romii din satul aflat la numai câțiva kilometri distanță de Capitala Banatului au ”organizat” în stilul caracteristic un eveniment ”2 în 1”: botez și nuntă. Evenimentul religios avea să se desfășoare la Biserica Ortodoxă din cartierul Mehala. Cum țiganii porneau din Sânandrei, paranghelia a debutat în curtea casei cu câteva ”cântări”.

Din comuna timișeană, bolizii s-au încolonat pentru a porni spre Timișoara, iar miile de cai-putere ai mașinilor, din nou de sute de mii de euro, nu se puteau deplasa pe DN 69, șoseaua care leagă orașul de pe Bega de comuna timișeană numai pe ambele benzi de circulație înspre oraș, neputând sta, civilizat, în cloloană, pe o singură bandă.

Așa cum se poate vedea și din înregistrarea video de mai jos, șoferii care aveau treabă pe DN 69 și se îndreptau spre Timișoara au fost ”obligați” de ”tradițiile țigănești” să ocolească coloana de mașini pe contrasens.

Inveitabilul s-a produs, iar organele legii au fost solicitate să intervină, mai ales odată ce ”coloana oficială” a intrat în oraș, iar polițiștii rutieri, dar și un echipaj al Jandarmeriei au fost solicitați să ”facă ordine”. Odată începută misiunea polițiștilor a fost înreruptă de un oaspete venit din municipiul Hunedoara, acolo unde, susține cetățeanul, nu au astfel de ”probleme”. ”Este discriminare ce faceți aici. La noi la Hunedoara nu ne interzice primarul să ținem nunțile și botezurile așa cum spune tradiția noastră țigănească” a explicat bărbatul de etnie romă.

După plecarea de la Biserica din Mehala, petrecăreții s-au mutat într-un local aflat la marginea comunei Sânandrei.

[responsive_youtube

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Calea Aradului si alte doua strazi din Timisoara SE INCHID traficului rutier

Reprezentanții Serviciului Transport din cadrul Primăriei Timișoara anunță că...

Primarul Timisoarei: sondaj despre inchirierea locurilor de parcare din cartiere

Primarul Timișoarei, Nicolae robu, a creat un sondaj prin...

Accident la Sannicolau Mare. Trei masini au intrat in coliziune, trei oameni raniti

Accident în această dimineață, în Timiș. Trei mașini, din...

Accident la Iosifalau: microbuz si o autoutilitara au intrat in coliziune. 12 pasageri in ambele vehicule

Accident în localitatea Iosifalău din comuna Topolovăţu Mare. Un...

Din aceeași categorie

Categorii Populare