Fostul director al Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, prof. dr. Octavian Mazilu, a fost prins în flagrant de DGA, în timp ce primea mită de la un pacient oncologic

- Advertisement -
Aseară, prof. dr. Octavian Mazilu, cadru didactic al Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara și fost director al Spitalului Municipal, actualmente șef al Secției de Chirurgie Generala II și Oncologie de la ”Clinicile Noi”, a fost prins în flagrant de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, în timp ce primea suma de 300 de lei de la un pacient.

Inițial, dosarul a fost deschis la sfârșitul lunii februarie 2022, ca urmare a unui denunț, depus împotriva doctorului, la Direcția Națională Anticorupție, de către o rudă a unui bolnav, aflat sub urmărire și tratament medical la prof. Octavian Mazilu.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, în timpul investigațiilor, care au durat circa două luni, oamenii legii au documentat peste 25 de acte materiale de luare de mită, în care a fost implicat cadrul didactic al UMF Timișoara, sumele încasate, în propriul cabinet medical, fiind cuprinse între 100 și 2000 de lei. Imediat după constatarea flagrantului, s-au efectuat și percheziții, ulterior celebrul medic, membru de marcă al PSD Timiș, a fost condus în biroul procurorului de caz, unde a fost audiat și I s-au adus la cunoștință acuzațiile.

Ca urmare a anchetei și a declarațiilor din dosar, magistrații Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au luat decizia ca medicul să fie reținut pentru un interval de 24 de ore, urmând ca azi, imediat după prânz, prof. dr. Octavian Mazilu să fie prezentat în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventive pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată.

De precizat că vestea arestării fostului manager al Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara care, conform declaratiei de avere, are un venit lunar de peste 6.000 euro, a căzut ca un trăsnet deasupra întregii tagme medicale bănățene, mulți dintre doctori neputându-și explica motivațiile și gesturile cadrului didactic al UMF.

Vom reveni cu detalii, după decizia judecătorilor.
Update: Instanța a decis ca prof.dr. Octavian Mazilu, printre altele, culmea, si președintele Comisiei de Etică și Deontologie Profesională din cadrul Colegiului Medicilor Timișoara, să rămână după gratii pentru următoarele 30 de zile.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Cel mai lung cuvânt din limba română are 44 de litere. Tu poți să-l pronunți?

Cel mai lung cuvânt din limba română este "PNEUMONOULTRAMICROSCOPICSILICOVOLCANICONIOZA"....

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img