Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Stat eșuat! Arhitectul-șef al Primăriei Giroc, beneficiarul unei noi finanțări de 550.000 euro pentru un Mercedes G63 AMG și un Ferrari 812 GTS

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
Evident că valoarea celor două autoturisme e mult mai mare! Numai că, de data aceasta, doar de un mărunțiș de jumătate de million de euro a avut nevoie SC VRG Banat Concept SRL, societate controlată de arhitectul Florin Roman, pentru a pune mâna și pe aceste două mașini de lux. Practic vorbim despre o linie de finanțare în sistem de leasing. Că-n rest, de avans, s-a ocupat mama funcționarului public, cea care figurează pe actele firmei, entitate privată aflată în topul preferințelor dezvoltatorilor imobiliari din comuna Giroc.

Azi venim cu o nouă oportunitate. Din nou, una la vedere, iar de această dată ”informatorul din umbră” al voceatimisului.ro – că tot iubesc unii teoriile consipirației și se întreabă cine are interes să denigreze comuna Giroc – este Registrul Național de Publicitate Mobiliară, aflat în subordinea Ministerul Justiției. Un site public care figurează la adresa mj.rnpm.ro și care poate fi accesat, gratuit, de către oricine. Chiar și de cei care sparg semințe prin Giroc, ca la meciurile de Liga a IV-a, și emit teorii nihiliste și analize literare! În rest, totul e transparent și datele sunt cât se poate de publice!

Atât de publice încât unii funcționari ai Primăriei Giroc au oroare să le treacă în declarațiile de avere și de interese, conform procedurilor Agenției Naționale de Integritate. Și revenim, din nou, la arhitectul-șef al comunei Giroc, Florin Roman. Mai exact la mașinile de lux pe care angajatul Primăriei Giroc le-a condus și încă le mai conduce.

Chiar dacă a încercat să ascundă cât mai bine, atât proveninența și existența cât și sursele de finanțare ale autoturismelor, cuantumuri absolut inexplicabile pentru un funcționar care trăiește, conform declarațiilor de avere din ultimii 10 ani, doar dintr-un salariu de bugetar. Unul comunal!

E notoriu, deja, având în vedere investigațiile jurnalistice care se regăsesc pe voceatimisului.ro, că Florin Roman nu a putut produce, direct pe numele său, venituri consistente și la vedere din poziția de arhitect-șef al Primăriei Giroc. Dintr-un singur motiv: incompatibilitate cu funcția. Așa că a preferat să prospere prin societăți comerciale intermediare. Paravane sau bidoane – așa se numesc, în termen de specialitate, firmele tampon.

Practic, interfața! Și reporterii voceatimișului.ro au identificat, cel puțin până la ora actuală, un număr de cinci societăți comerciale care au tangență cu arhitectul-șef al comunei Giroc: SC Arh Elit SRL, SC Vertikal Project SRL, SC KF Concept SRL, SC Project Ace Studio SRL și SC VRG Concept Banat SRL.

Și concluzia a rezultat, nu dintr-o ghicitoare în globul cu cristal, ci din datele oficiale ale ORC Timiș și ANAF! Care, împerecheate cu sute de autorizații de construire și dezvoltări imobiliare, avizate de Primăria Giroc, au descris, la modul cel mai clar cu putință, pușculițele arhitectului Florin Roman, funcționar public care, mereu, se afla la capătul banilor.

Chiar și atunci, pe data de 23 iunie 2021, în cadrul unei alte investigații jurnalistice, v-am spus și probat, nu pe povești ci pe documente, că angajatul administrației comunale este beneficiarul unor mașini de lux, în valoare de cel puțin 3 milioane de euro. Bunuri pe care nu le-ar putea justifica nici într-o sută de vieți din postura de angajat al Primăriei Giroc.

Viața de nabab

V-am prezentat chiar și numărul ”proprietăților mobile” care au fost rulate pe aceste societăți-bidon: peste 25 de autoturisme – Ferrari, Lamborghini, Porsche, Mercedes etc. Cert e că nici acum, așa cum nu am făcut-o nici atunci, nu o să vă încărcăm memoria cu seriile de șasiu ale autoturismelor, cu anii de fabricație, cu societățile de leasing care au finanțat achizițiile care se regăsesc pe Registrul Național de Publicitate Mobiliară.

Cine dorește le poate accesa și se poate delecta cu ele pe mj.rnpm.ro! Ba chiar le poate împerechea cu declarațiile de avere ale arhitectului-șef al Primăriei Giroc, chiar și acestea PUBLICE. Ca să știe și spărgătorii de semințe din Giroc… ”sursele” voceatimisului.ro, cele care vor ”răul” comunității de la marginea Timișoarei!

Și, revenind la viața de huzur a arhitectului Florin Roman, așa cum rezultă de pe site-ul Ministerului Justiției, prin firmele controlate de funcționarul comunal au trecut, până în 2017, o serie de autoturisme, unele noi-nouțe iar celelalte, nicodată mai vechi de un an: Nissan GTR, BMW 525 XDrive, Mercedes GL 350, Porsche Panamera 3.0, BMW X3 XDrive, Mercedes G 350 BlueTEC,  Range Rover Sport, Audi Q7 Quattro, Mercedes GLC 250 D4Matic Coupe, BMW seria 7 – 730D și alte două autoturisme marca Range Rover. 

Din 2018, s-au mai perindat: Mercedes G 500, Ford Ranger Pick Up, Ford Ecosport 1.0 Ecoboost Trend, Ford Kuga 2.0 TDI AWD ST LINE, Ferrari Lusso GTC 4, (valoare finanțată de 253.671 euro fără TVA), Lamborghini Urus, Lamborghini Aventador Roadster SVJ (valoare finanțată de 436.980 euro fără TVA), Mercedes V-Klass, Mercedes G 400 D (valoare finanțată de 109.243 euro fără TVA), Honda Civic, Ferrari 488 Pista Spider, Ferrari Lusso GTC 4 și Mercedes GLE 530 AMG. 

De precizat că marea majoritate a autoturismelor, care s-au perindat prin contabilitățile tuturor acestor firme, așa cum rezultă din documente, au fost înregistrate sub acronimul de ”ROF”: Roman Octavian Florin. Avem chiar și un tabel în Exel, întocmit de o insitituție a statului român, cu toate numerele de înmatriculare ale acestor autoturisme dar, pe motiv de ”date personale” (GDRP), nu-l putem publica, că intrăm sub incidența legii! Și spunem asta tot pentru spărgătorii de semințe din Giroc, nu că am avea ceva de ascuns!

Ca la Plevna

Cu un salariu anual de 40.974 RON și fără alte surse publice de venit, căci asta rezultă din declarațiile PUBLICE de avere ale lui Florin Roman, stăpânul urbanismului din cadrul Primăriei Giroc a reușit să controleze, prin intermediul unor membri ai familiei sau alți interpuși, o serie de societăți comerciale care au produs, în beneficiul său, milioane de euro.

Doar din proiecte de dezvoltări imobiliare! Toate pe raza comunei Giroc, așa cum rezultă din documentele publice ale adminstrației comunale, acolo unde taie și spânzură Florin Roman. Cifrele sunt halucinante și datele fiscale ale ANAF nu mint! Ba din contră, prezintă oglinda veniturilor și cheltuielilor: de unde intră banii și unde se duc sumele încasate!

Partea frumoasă e că, în plin scandal public – pe 9 iunie a fost publicată prima investigație pe voceatimisului.ro – pe data de 23 iunie 2021, același Registru Național de Publicitate Mobiliară al Ministerului Justiției, face mențiunea, la ora 13:00:38, că SC VRG Concept Banat SRL, cu sediul în comuna Giroc, firmă aflată în patrimoniul părinților lui Florin Roman, a încheiat cu Idea Leasing IFN contractul cu nr 112762 din data de 16 iunie a.c, devenind debitor –constitutor.

Evident, calitatea contractuală a fost obținută ca urmare a achiziționării unui autoturism Mercedes-Benz G63 AMG, an fabricație 2021, serie de șasiu W1N4632761X402313, bun finanțatat cu suma de 160.504,20 EURO fără TVA. Mai contează că, extra, numai înfoliatul mașinii, operațiune executată la o societatea timișoreană, a mai costat circa 6000 euro?!

Și nu e tot, căci în urmă cu vreo trei săptămâni, pe 4 octombrie 2021, tot Registrul Național de Publicitate Mobiliară anunță, la ora 10:38:33, că aceeași SC VRG Concept Banat SRL a încheiat, pe data de 24 septembrie a.c., contractul de leasing nr. 113911 pentru un nou bun, obținând din partea societății Idea Leasing IFN o valoare finanțată de 387.330,30 EURO fără TVA. De aceasta dată, vorbim despre un nou autourism de lux, marca Ferrari 812 GTS, an de fabricație 2021, serie de șasiu ZFF97CMB000270423.

Practic, un al treilea Ferrari, având în vedere că un alt Ferrari Lusso GTC 4 și unul Ferrari 488 Pista Spider se mai perindaseră sub șezutul arhitectului Florin Roman, prin intermediul SC VRG Banat Concept SRL și SC Ace Project Studio SRL, societăți pe care le controlează sub o formă sau alta.

Semn că la Primăria Giroc, orice funcționar public, doar dintr-un simplu venit de bugetar comunal, poate avea tot ce-și dorește atâta timp cât știe puțină matematică primară. Practic, cele două operațiuni de subzistență într-un stat eșuat: înmulțirea și împărțirea!

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

11 COMENTARII

 1. Despre Florin Roman,nu scrieti dle jurnalist pentru ca ia murit acum sotia si au ramas doi copii si va este mila dar in lunile astea cand se stia sigur de moartea ei el era cu amanta si nu avea bunul simt sa stea cu sotia
  Florin Roman este un escroc tepar,cati dezvoltatori nu au primit teapa?,poate mai au afaceri pe Giroc si nu vreau sa iasa in evidenta,un gunoi fara cuvant care lua banii personal de la cei care construiau case individuale sau blocuri si nu le mai rapundea la telefon ani de zile,trebuia tu pe banii tai sa stai sa-l pandesti pe la primarie sa te inchini sa rogi sau sa dai spaga la Puiu,un mizerabil de om,cancerul sa-l roada incet sa nu poata folosi banii munciti ai oamenilor cinstiti numai pe tratamente

  • Rugăminte: chestiunile din viața privata, haideti sa nu le discutam. Nu prezintă niciun interes doar dacă duc in zona corupției. Mulțumesc pentru intelegere.
   Ps: se știu și lucrurile astea!

 2. La câți au executat minda și alti acoliți ai primarului … credeți ca le e ușor oamenilor sa vorbească ? Aici e vorba de mafie , cu interlopi care executau și băteau pe oricine încerca sa schimbe ceva . Mafia este mafie, iar oricât veți scrie , in timpul ăla procurori corupți și milițieni îmbogățiți de la sursa , își păzesc fundul și se organizează între ei cum sa reia furtul .

 3. Nu v-ați plictisit de subiectele astea? Vă spun că noi, girocenii, care oricum îi urâm pe acești domni despre care scrieți, pentru modul în care și-au bătut joc de Giroc, dar ne-am și plictisit, să știți. Scrieți de jumătate de an, dar nu se întâmplă nimic concret.

  • Nu, nu ne-am plictisit. Nu suntem nici procurori și nici milițieni. Noi ne-am sesizat…e tot ce tine de noi. Acum, dacă sunteți plictisiți, schimbați canalul…

 4. Parerea mea e ca nu prea conteaza “inteligentii”,daca procurorul Alex Florenta ar afla de acest grup organizat si de modul lor de operare si ar dispune anchetarea lor,codamnarea unui asa grup puternic si bine organizat ar fi sigur rezolvat si ar putea fi dat ca exemplu in tara si ar tine prima pagina a stirilor luni de zile
  Florenta si oamenii lui de aici sunt corecti si potenti,acolo nu mai reusesc ei sa rupa cu banul ca doar stim ca fiecare persoana din grup detine pamant a ordinul sutelor de milioane de euro si baba,spre care am vazut ca aveti piste bune daca e stransa cu usa(arest,sechestru),le-ar da procurorilor tot,mura in gura fara munca dar punctez din nou,numai la dispunerea si sub coordonarea lui Alex Florenta se poate destructura si pune sub acuzare acest grup mafiot
  Strans de la toti din grup cred ca se depaseste trei miliarde de euro usor,bani obtinuti prin infractiuni deci infractiunea de spalarea banilor poate fi retinuta la prima vedere si cu cat mai repede le-ar pune sechestru extins pe averi cu atat mai bine ar fi pentru statul roman sa recupereze macar o parte din tot ce sa obtinut prin ilegalitati de acesti excroci.
  La DNA nu avem nici o speranta ,i-au corupt inclusiv pe Rus Claudiu Lucian si ce scriu nu e presupunere,sunt informatiile auzite de la cei care fac parte din minunatul grup

  • Chiar credeți ca de 20 de ani, nu se știe? Orice procuror care vrea sa-și facă treaba, are mura-n gura: date certe, sursa informațiilor, documente, articole de presa publice etc. Numai sa vrea!!! Oricum, unii muncesc deja. O sa vedem și finalitatea: ori e alba ori e neagra!
   Dacă e alba, cifra de 1,5 care circula și despre care se spune ca a fost împărțită la 3, e reala. Dacă e neagra, atunci înseamnă ca s-a mers pe cai morți…

 5. D-le jurnalist,faceti o munca exceptionala cu mafia din Giroc si sa speram ca grupul organizat din Giroc care este coordonat din spate de un lider puternic si de temut si anume de Puiu Minda va fi pus sub acuzare si daca nu se poate pune sub acuzare de DNA (cunoastem ca i-au corupt)avem speranta in DICOT si mai mult in dl.procuror Alex Florenta care este un procuror al dreptatii,capabil sa ordone distrugerea grupului infractional care lucra prin santaj si amenintari.Cunoastem ca este plecat dar DICOT-ul are cei mai potenti procurori
  Cu presa puteti sa solicitati ca cei pagubiti inselati si santajati de grupul organizat condus de liderul lor sa depuna sesizari la DICOT.
  Cu Florin Roman e simplu,99% din Autorizatiile de constructie de pe raza comunei Giroc sunt emise de el pe baza unor proiecte executate de firmele lui private fara a avea la baza Certificat de urbanism sau avize,verificari sau alte cerinte doar proiect recopiat cu adresa schimbata
  Luate la rand si verificate o sa fiti uimiti sa constatati ca proiectele sunt executate gratis si beneficiari nu au primit facturi sau chitante dar au platit pentru un singur imobil cu cateva apartamente 50000 euro in numerar in mana dlui Florin Roman si nu puteai sa te duci la alt birou de arhitectura pentru ca nu obtineai niciodata Autorizatia
  Dupa ce achitai suma in numerar dlui Florin Roman aveai surpriza sa constati ca nu-ti mai raspundea la telefon,era o teapa si atunci ce era sa faci ,te duceai la omul bun Puiu Minda sa te ajute care urla si tipa la el si ii mai dadeai 20000 euro la Puiu ca sa-ti rezolve speta si in final cu mult chin se rezolva
  Deci cate proiecte sunt in Giroc intocmite de birourile de arhitectura a lui Florin Roman si pentru cate sau taiat facturi?Anaf sau oficiul de spalare a banilor nu sunt curioase de aceste aspecte?

  • Corect. Sunt date pe care le cunoaștem si suntem pe punctul de a le proba. Unele au fost și demonstrate, deja. Dar stiti ca e extrem de trist? Ca sunt unii “inteligenți” care, in loc sa puna umărul, stau și sparg semințe ca pe stadion. Emit opinii, pareri, metafore și trag și concluzii. Ne mai și acuza ca vrem sa distrugem, chipurile, imaginea comunei și ca acționăm după nu știu ce scenarii obscure și după dictare.
   Minti bolnave!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore