ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite de cooperatiștii lui Puiu Minda

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală de la marginea Timișoarei, în disperare și dezorientare spațio-temporală, a decis să tragă mâța de coadă, până la prescripția fiscală a unor fapte ale cooperatiștilor imobiliari, ci cu totul alta. E mai degrabă că, ieri, s-au încheiat înscrierile pentru postul de arhitect-șef al comunei Giroc! Și, până la ora la care s-au închis ghișeele, a fost depusă o singură candidatură. Nu cea a arhitectei Cristina Babescu care, din pricina dezvăluirilor și cu un concurs ratat în spate, a decis că e mai bine să stea acasă, ci cea a omologului său, Sebastian Smolean. La prima vedere, un ilustru anonim!

Doar la prima vedere, căci arhitectul Sebastian Smolean nu e chiar de capul lui pe lumea asta și, mai mult ca sigur, după examenele publice, care vor demara pe 15 decembrie a.c și pe care (pariem de pe acum!) le va trece cu brio, dacă va trece de validarea dosarului, acesta va fi înscăunat în fruntea Biroului de Urbanism din cadrul Primăriei Giroc. Doar pentru că așa trebuie să fie filmul și pentru că așa s-au aliniat astrele, dincolo de interesul general al comunității, după înțelegerea de tip Yalta dintre PSD-USR-PV și puciul din Consiliul Local de săptămâna trecută, care a avut și încă are ca miză schimbarea (vice)primarului Dan Vîrtosu.

Și ca să fie clar și limpede pentru toată lumea, că UAT Giroc a fost tranzacționată pe sub masa politicienilor, vă spunem doar că la următoarea ședință fizică a consilierilor locali giroceni, dacă nu face vreo minune doctrinară sau achiziții la bucată, veterinarul Dan Vîrtosu va fi istorie! Nu de alta, dar altfel jocul de putere va sta în felul următor: consilierul Cornel Ababei (PSD) va fi viitorul primar interimar al comunei, până la organizarea alegerilor parțiale (primăvara lui 2023) sau la termen (septembrie 2024), Dorin Aga (Partidul Verde) va rămâne, în continuare, consilierul personal al primarului, în orice formulă viitoare, Simona Ivuț (PSD) va reveni în funcția de manager public iar Sebastian Smolean (USR) își va vedea de treaba ca viitor arhitect-șef!

Acum, pentru cine nu știe, unicul candidat la funcția de șef al Biroului de Urbanism din cadrul Primăriei Giroc e venit pe filiera USR Timiș. Și, uite așa, la următorul plen fizic, alianța PSD-USR-PV, formată pe raza comunei Giroc, doar pe baza unor interese imobiliare și pe persoană fizică, va primi tot ce a poftit inima: USR – urbanism și proiecte, PSD – administrație și contracte iar PV – ciolan și ciuguleală! Cert e că Nicoleta Șipoș, sora și paravanul imobiliar al cooperatistului Puiu Minda, știe deja toate astea, în primul rând, din postura de… curea de transmisie.

Și dacă mai e cineva curios să afle care e explicația pentru care celebra Simona Ivuț, fost administrator public al răposatului primar Ionel Toma și nu numai, a ajuns să fie agreată în viitoarea schemă de lucru a alianței dromaderice PSD-USR-PV, răspunsul este simplu: domnișoara Ivuț a intrat în familia președintelui PSD Timiș, pe ușa din dos!

Și, azi, mai mult ca niciodată, fostul manager public al comunei Giroc este extrem de hotărât să revină la butoanele administrației locale! În primul rând ca să dea de pământ cu Carmina Mateia (secretar) și Cristina Babescu (arhitect-șef), care au scos-o pe tușă într-o manieră… bărbătească și, evident, să-și vadă construcția unifamilială de pe strada Speranței din Giroc… intabulată! Fără amenințări cu DNA-ul și alte isterii muierești!

Direct în zid

Una peste alta, fără niciun dubiu, vinovatul principal pentru tot blocajul administrației locale de la marginea Timișoarei și pentru toată această stare conflictuală dintre angajații unității administrative teritoriale, care a escaladat continuu chiar și după decesul edilului Ionel Toma, este nimeni altul decât (vice)primarul localității, Dan Vîrtosu!

Doar pentru că a dat nas și a mers pe mâna și (pseudo)expertiza unor persoane care, la locul de muncă, nu au făcut altceva decât să-și rezolve frustrările mărunte, să-și plătească polițele personale și, mai mult decât orice, să joace la alte două capete… politice, ca să-și păstreze privilegiile și să aibă o plasă de siguranță și în viitoarea administrație locală. Evident, tot jocul de glezne, în detrimentul comunității și sub nasul lui Dan Vîrtosu!

Apropo de blocajul instituțional, acum, dacă administrația giroceană va găsi toate hârtiile, solicitate de ANAF și IPJ Timiș, atunci, în mod cert, le va pune la dispoziția autorităților! Măcar într-o simplă copie dacă, mai nou, în original e extrem de complicat să mai găsească cineva vreun document, legat de celebra Cooperativă, mai ales dacă pe urmele înscrisurilor sunt și instituțiile de forță ale statului român!

Și nu e nicio glumă macabră căci, așa cum a recunoscut întâia legalistă a Primăriei Giroc – secretara Carmina Mateia, sub semnătură privată și în fața judiciariștilor DNA, din unitatea administrativ teritorială de la marginea Timișoarei… dispar documente! Adică, se fură și se acoperă urme!

Și că să fim extrem de exacți cu citatul, sunt unele documente care nu se găsesc fizic la nivelul Primăriei Giroc, nici în copie și nici în original! Nici prin birouri și nici prin arhivă! Așa cum este și cazul adeverinței de intravilan nr. 30463 din 3 iunie 2019, solicitată de DNA, pe care administrația locală a eliberat-o, în beneficiul iordanianului Mueen Al Shawish, pe vremea răposatului primar Ionel Toma, deși terenul se afla în extravilan.

Așa că nu e e de mirare că azi procurorii anticorupție sunt pe urmele grosolăniei, așa cum nu e nicio surpriză că cineva, între timp, intuind miza și potențialul exploziv al jocului, a avut grijă să împrumute hârtia… pe perioadă nedeterminată.

Revenind la solicitările celor de la Direcția Regională a Finanțelor Publice Timiș (ANAF) și a angajaților Inspectoratului de Poliție Timiș (IPJ), privind combinațiile imobiliare ale cooperatiștilor lui Puiu Minda, de mai bine de o lună de zile de când au intrat cererile în registrele Primăriei Giroc, nimeni nu a făcut nimic concret pe direcția unor răspunsuri rapide și ferme. Mai mult, angajații administrației și-au pasat responsabilitatea de la unul la altul și au tratat problema exact ca pe un cartof fierbinte. Momentan, azi, pe adresele cu caracter urgent ale ANAF și IPJ Timiș, la nivelul administrației locale, e doar praf și întuneric!

Mimică administrativă

Cu siguranță, după zece ani de astigmatism și daltonism, timp în care cooperatiștii lui Puiu Minda au zburdat în voie pe sub nasul tuturor instituțiilor de control, azi, ANAF și IPJ Timiș, de vreo câteva luni bune încoace, se grăbesc ca să pună cireașa pe tortul Direcției Naționale Anticorupție: concluziile dosarului de spălarea de bani!

Deci, nu e nicio surpriză că în acest moment, la toți combinatorii de produse urbanistice de pe raza comunei Giroc, care au gravitat în jurul fundației de întrajutorare socială a lui Puiu Minda, sunt în plină desfășurare controale fiscale de mare amploare. Atât pe persoane fizice cât și pe juridice!

Mai mult, e plin de sechestre asiguratorii, conturi bancare blocate și foarte multă panică, în special în rândul paravanelor sau intermediarilor, pe CNP-urile cărora, ani la rând, din motive fiscale, cooperatiștii, în frunte cu Puiu Minda, au dezvoltat proiecte urbanistice, fie unifamiliale sau colective! Și când o să vină decontul la bugetul statului, o să fie jale, la cum arată lucrurile, în clipa de față!

Așa că nu e de mirare că Serviciul de Investigații a Criminalității Economice (SICE) din cadrul IPJ Timiș, pe baza sesizărilor celor de la Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, prin ordonanța din 6 octombrie 2022, trage de Primăria Giroc ca, în vederea definitivării dosarului penal nr 303/P/GM/2020, să pună la dispoziție toate autorizațiile de construire emise pe numele lui Ionel Dan Pascu.

Plus, toate documentele urbanistice care au stat la baza intabulărilor tuturor construcțiilor care aparțin capului cooperativei imobiliare de pe raza comunei Giroc, celebrul Puiu Minda! Și după o lună de zile, iaca s-a găsit oportunitatea și chichița unui răspuns în dodii: adică, documentele ar fi fost livrate deja către IPJ Timiș, în luna mai 2022, deși atât cererea celor de la SICE cât și răspuns administrației locale fac referire la persoana juridică SC PMA Imob Giroc SRL, nu la persoana fizică Ionel Dan Pascu.

Cu atât mai puțin la săgețile regelui Cooperativei! Dar asta e, probabil că, la fel ca și-n cazul adeverinței de intravilan, eliberate de Primăria Giroc în cazul iordanianului Al Shawish, după care umblă acum procurorii DNA Timișoara, nu se mai găsesc toate documentele tehnice nici în cazul lui Puiu Minda!

Pe de altă parte, cei de la ANAF așteaptă cu sufletul la gură, încă de la mijlocul lunii octombrie a.c., ca administrația de la marginea Timișoarei să-i pună la dispoziție toate documentațiile tehnice ale imobilelor colective, construite de acoliții lui Puiu Minda. Nu de alta, dar într-o manieră încrucișată, așa cum rezultă din adresele semnate de directorul Cristian Mocanu, șeful Administrației Fiscale Timiș, inspectorii de la ANAF abia așteaptă să calculeze suprafețe, metri cubi de beton și fier, manoperă etc, dincolo de vrăjeala infinită cu construcțiile… în regie proprie.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore